— Det er jo ganske vanskelig å få seg bolig i Oslo, også er det flere og flere som tenker de kan leve enkelt og lite, forteller biskopen, som nettopp har investert i et mikrohus.

I et av Oslos aller minste hus: Her på Romsås skal biskopen bo

Døra er ikke høy, porten er ikke vid og det er ikke høyt under taket. Men i dette mikrohuset skal biskop Kari Veiteberg bo. — Jeg tror det er noe vi vil trenge mer av i fremtiden, forteller hun.

Publisert

Oslobiskop Kari Veiteberg har bestemt seg for å leve det enkle liv. På grunn av mangel på tjenestebolig for Oslo biskop og høye boligpriser bestemte hun og mannen seg for å investere i et mikrohus. Hun mener også at mikrohus er noe Oslo vil trenge mer av fremover.

Kari Veiteberg er biskop i Oslo bispedømme, og om en ukes tid vil hun bo i et mikrohus utenfor Romsås kirke. — Det er jo ganske vanskelig å få seg bolig i Oslo, også er det flere og flere som tenker de kan leve enkelt og lite, sier hun.

— Umulig å komme inn på boligmarkedet

Ved å flytte ut av sentrum og heller bo utenfor Romsås kirke ønsker Veiteberg å se på det kommende boliglivet som en utfordring. Hun har tatt inspirasjon fra andre mennesker som lever på samme måte, og sier det er høyst relevant i tider med høye bolig- og leiepriser.

Mikrohus er vanligvis ikke større enn 30 kvadratmeter, og kan minne litt om en campingvogn. Mikrohuset til Veiteberg er på 20 kvadratmeter og står på tomten til Romsås kirke.

— Hvis du ikke har en kjempebra jobb eller rike foreldre så er det umulig å komme seg inn i boligmarkedet, forteller hun.

— Det er en liten utfordring jeg har gitt meg selv og mannen. Så håper jeg storbyene våre kan satse på at det blir enklere å kunne bo på denne måten, sier Veiteberg.

Mikrohuset på 20 kvadratmeter, hjul og pipe ble kjøpt brukt, og vil bli stående på kirketomten et drøyt år. Fremtidsplanene for Veiteberg, mannen og mikrohuset er noe usikker, men det setter ikke en stopper for det kommende livet.

— Jeg gleder meg. Det kan bli gøy å bo med mannen sin på et så lite område. Han synes også det er gøy, og han har fått lov til å ta med hele tre bøker, fleiper biskopen.

Positive reaksjoner

Veiteberg forteller at det vanskeligste kommer til å være å avvenne seg det hverdagslige, og at hun trenger en omstilling fra disse tingene. — Foreløpig tenker jeg litt på de tingene jeg tar for gitt. Lange dusjer for eksempel, det kommer til å bli et savn, forteller hun.

Etter at Veiteberg kunngjorde nyheten om mikrohuset på Facebooksiden sin har reaksjonene vært veldig positive.

— Så flott! Fantastisk rollemodell for et mer bærekraftig og enklere liv, skriver en person.

— Du er så kul! Ingen kan si du ikke følger med tiden. Helt klart at framtiden krever av oss, på alle måter, et enklere liv, skriver en annen.

Selv er Veiteberg begeistret over nyheten, som hun følte måtte deles, og er tydelig på at dette er noe hun brenner for.

— Jeg er veldig interessert i dette fordi jeg tror det er noe vi vil trenge mer av i fremtiden. Dette skal jo være en by for alle, sier hun.

Powered by Labrador CMS