Grüner valset over Manglerud Star og vant til slutt 5-2 torsdag kveld.

Grüner vasket isen med naboen Manglerud Star. — En utrolig viktig seier, sier kaptein Tim Robin Johnsgård

For andre gang på rad slo Grüner torsdag en av nedrykksrivalene hjemme på Dælenenga. — Nå spiller vi endelig voksen hockey, sier Grüner-kapteinen.

Etter en overbevsende 5-0 seier over Lillehammer sist Grüner spilte hjemme på Dælenenga, skulle den bragden forsøkes fulgt opp med noe som ville være en viktig seier i torsdagens bunnkamp mot bynabo Manglerud Star. Torsdag kveld viste Grüner seg nok en gang fra sin beste side på hjemmeis, og vant kampen fullt fortjent 5-2

— Dette var både fantastisk deilig og en utrolig viktig seier, sier kaptein Tim Robin Johnsgård til VårtOslo eter matchen.

— Nå spiller vi voksen hockey

Etter en skuffende sesong så langt, har de to siste hjemmekampene endt med seks poeng og 10-2 i målforskjell, gjort hverdagen litt lysere for spillerne i lilla og sort. Det mener kapteinen har mye å gjøre med måten de nå spiller hockey på.

— Endelig spiller vi voksen hockey. Nå er det ingen som setter seg selv først. Nå fungerer vi mye bedre som et lag, mener Johnsgård.

Petter Grønstad og Grüner var stadig flere steg foran MS-spillerne under torsdagens kamp.

Også den defensive strukturen og målvaksspilet de siste kampene gleder Grüner-kapteinen.

— Vi har lagt om spillestilen vår noe for å gi motstanderen mindre sjanser til å kunne kontre på oss. I tillegg har Linden i mål virkelig begynt å finne storformen, sier Tim Robin Johnsgård.

— Viktig å slå Ringerike

Den skuffende sesongen til nå til tross er det fortsatt mulig for Dælenenga-laget å berge åttendeplassen, og dermed unngå nedrykkskamp for tredje gang på rad. Etter å ha slått to av lagene rundt seg i nedrykssonen etter hverandre, venter det tredje Ringerike borte i Sjongshallen på Hønefoss kommende søndag.

— Det blir en utrolig viktig kamp, som vi skal gjøre alt for å vinne, sier Grüner-kapteinen.

Nils Carnbäck og Grüner var klart best i første periode.

Da blir det viktig å ta med seg torsdagens gode prestasjon videre. Årets tidligere kamper mot Ringerike har vært blant Grüners svakeste.

— Jeg vet ikke helt hvorfor det blir sånn at vi spiller dårlig mot et lag vi egentlig skal være jevngode med. Enten er det vi som undervurderer, eller så har vi kanskje litt høye skuldre og ikke tørr helt spille vårt eget spill i disse kampene, mener Johnsgård.

Drømmestart for Grüner

Etter et tungt bortetap mot serieleder Stavanger tirsdag, var det et offensivt Grüner-lag som kom på isen til torsdagens byderby, og det skulle bare ta tjue sekunder før de lilla og sorte tok ledelsen. Da kunne den målkåte finnen Jussi Tammela, som gikk av isen etter kampen mot Lillehammer med hattrick, sette kampens første puck bak MS-keeper Albert Adamsen.

Etter den tidlige scoringen klarte ingen av lagene å få noe definitivt overtak på isen i en kamp som ble litt oppstykket etter et par utvisninger. Likevel var det hjemmelaget som skapte de farligste sjansene, og som tydeligvis ville mest ute på isen. Først på de aller fleste løse pucker og sterkest i de fleste dueller var en Grüner-spiller. MS-spillerne virka nesten som de allerede har gitt opp sesongen etter all motgang de har hatt den siste tiden.

Fem mål ble det på Grüner torsdag, men her mislykkes Nicolai Eliesen mot Manglerud-keeper Albert Adamsen.

Halvveis i perioden kunne Grüners Sebastian Laborri Christiansen så styre inn et skudd fra blålinja fra Kevin Berg. Og rett før pausesignalet gikk kunne likeså godt poengkonge Karl Olovsson øke ledelsen til 3-0. Dermed kunne guta fra Løkka gå til første pust i bakken med en meget fortjent ledelse.

Wikstøls første scoring

Etter å ha vært det klart nest beste laget i de første 20 minuttene, startet gjestene fra drabantbyen den andre perioden friskt. bare tilfeldigheter gjorde ved et par anledninger at pucken ikke havnet i nettet bak Grüner-keeper Linden Marshall.

Det skulle likevel bare bli med skremmeskuddene. Etterhvert som perioden gikk, kom hjemmelaget mer og mer tilbake der de hadde vært de første tjue minuttene, og etter snaue fem minutter kunne backen Jakob Wang Wikstøl smelle inn sitt første mål i Grüner-drakta.

Den scoringen førte til at Løkka-gutta igjen totalt overtok kommandoen ute på isen, og med førti sekunder igjen av perioden kunne Lars Erik Francke-Enersen sørge for at gutta fra Dælenenga gikk til siste pause med en trygg ledelse.

MS med hederlig comeback-forsøk

Ligger du under med fem mål etter to perioder skal det være nærmest umulig å komme tilbake i kampen. Det var en teori gutta fra drabantbyen øst i byen tydeligvis ikke hadde hørt om. Det var MS-gutta som kom friskest ut etter den siste hvilen, noe som også kan skyldes en viss avslappet holdning fra Grüner-spillerne, som hadde vært de klart beste i de første 40 minuttene.

Grüner-keeper Linden Marshall måtte slippe to pucker bak seg i tredje periode, men her stopper han Kjetil Martinsen.

Den nyfunnede optimismen hos Manglerud-gutta skulle også føre til to raske reduseringer. Først satte Nicolai Olsvik pucken bak keeper Marshall, før Lucas Loob Trygg, i overtall, kunne putte gjestenes andre mål for kvelden.

Flere mål ble det ikke, og dermed ble det en mørk kveld for gutta fra drabantbyen i øst mens gutta fra Grünerløkka kunne slippe jubelen løs.

Grüner - Manglerud Star = 5 - 2 (3-0,2-0,0-2)

Grüner ishall

246 tilskuere

Hoveddommere: Marcus Vardeberg Wannerstedt / Mads Frandsen

1.per: 1-0 (00.21) Jussi Tammela 2-0 (09.57) Sebastian Laborri Christiansen (Kevin Berg / Tobias Skuterud) 3-0 (19.25) Karl Olovsson (Tammela)

2.per: 4-0 (24.47) Jakob Wang Wikstøl (Kevin Berg / Colin Spaberg Olsen) 5-0 (39.20) Lars Erik Francke-Enersen (Berg / Olsen)

3.per: 5-1 (45.06) Nicolai Olsvik (Christer Simonsen) 5-2 (48.57) Lucas Loob Trygg (Oscar Beijmo / Tobias Degvold)

Utvisninger: GRÜ: 6x2min MS: 5x2min 1x5 og 1x20min