DEBATT

Vidar John Myklebust synes det er synd om Grünerløkka bare skal romme de som er unge og trendy.
Vidar John Myklebust synes det er synd om Grünerløkka bare skal romme de som er unge og trendy.

– Når jeg er ute på Løkka om kvelden, blir jeg spurt om jeg ikke er for gammel til å gå ut her

To ganger har jeg også blitt nektet servering fordi jeg «ser for sliten ut». 100 prosent edru, men kanskje «sliten» og ikke like trendy og ung som resten av folket på Løkka.

Publisert

Nå har jeg drevet frisør/butikk på Løkka siden 1989, så jeg kan vel kalles for «den gamle garde». Jeg har sett utviklingen på godt og vondt. Jeg skal ikke ta den «det var så mye bedre før», selv om det på enkelte måter var det. Blant annet var folk litt vennligere, og «grünerløkkakjerringene» passet på «det meste».

En ting jeg opplever og som jeg ofte blir fortalt av folk jeg kjenner fra gamle dager, de få som fortsatt bor igjen på Løkka, er at vi over 50 på en måte blir oversett.

Det skjer ikke nødvendigvis bevisst, men når man tenker på hvem som jobber i både butikk og på serveringssteder, så ligger det noe i utsagnet om at «like barn» leker best.

Blitt nektet servering

Jeg har selv blitt spurt av «unge folk» når jeg er ute på Løkka om kvelden om jeg ikke er for gammel til å gå ut på Løkka. To ganger har jeg også blitt nektet servering fordi jeg «ser for sliten ut». 100 prosent edru, men kanskje «sliten» og ikke like trendy og ung som resten av folket på stedet.

Vidar John Myklebust ønsker folk velkommen til frisørsalongen sin.
Vidar John Myklebust ønsker folk velkommen til frisørsalongen sin.

Vi skal huske på at vi som er i «den eldre garde» faktisk ofte er både kjøpesterke og takknemlige kunder som kan legge igjen ganske mye penger hos butikker, om vi føler oss verdsatt hos utesteder som trenger pengene våre for å kunne eksistere.

Også vi har penger

Jeg selv driver jo i frisørbransjen og digger når det kommer nye kunder til meg som både er godt voksne og har vært våken ei høstnatt før.

Jeg klager ikke, men jeg vil bare minne dere på at også vi har penger og vil gjerne bruke penger. Håper på at vi får en fin vår og at korona snart er et problem som vi kan leve greit med.

Powered by Labrador CMS