Kanadiske Mitchell Gillam oppviste stort keeperspill i byderbyet mot Grüner lørdag ettermiddag

Keeperspill i toppklasse fra Mitchell Gillam (30) sikret Manglerud Star derbyseier mot Grüner

Grüner var det beste laget, men manglende effektivitet førte til at Manglerud Star vant lørdagens byderby 4-2. — Herlig å vinne igjen, sier kampens store spiller, MS-målvakt Mitchell Gillam.

Skal Grüner-laget, etter en svak start på sesongen, slippe å spille om nedrykk fra Fjordkraftligaen, er kamper som lørdagens hjemmederby mot Manglerud Star kamper som bør vinnes.

Ute på isen var hjemmelaget det klart beste laget, men manglende effektivitet og keeperspill i toppklasse fra MS-keeper Mitchell Gillam gjorde at Løkka-gutta til slutt tapte 4-2.

— Får mange skudd og blodpumpa i gang

— Det var jevnt og kunne bikket begge veier. I dag er vi fornøyde med å få med oss trre poeng, sier MS-trener Roy Johansen til VårtOslo etter kampen.

Selv om hjemmelaget kanskje var det hvasseste laget, blir det ikke seier av å ikke score på sjanser.

En stor del av æren for hjemmelagets brente sjanser skal Manglerud Stars sisteskanse Mitchell Gillam (30) ha.

Kanadieren, som kom til drabantbylaget før denne sesongen, vartet opp med flere svært gode og viktige redninger gjennom kampens 60 minutter

Darien Craighead (i midten) og MS-spillerne kunne juble for derbyseier lørdag ettermiddag.

— I dag får jeg mange skudd på meg, men det får bare blodpumpa til å skikkelig fungere. Jeg synes vi gjør en god kamp i dag, sier han.

Gillam er den keeperen i Fjordkraftligaen som til nå i årets sesong har registrert flest redninger i seriespillet. Nykommeren har blitt en svært viktig brikke i årets MS-lag.

— Det er veldig gøy å spille i Norge, og jeg trives utrolig godt i dette laget. Nå var det bra å få en seier igjen etter mange kamper på rad uten uttelling poengmessig, mener kanadieren.

— Intens sesong til nå

Nå ser han fram til noen fridager mens seriespillet tar en pause på grunn av neste ukes landskamper i Trondheim

— Det skal bli godt å få litt hvile i kroppen nå. Sesongen har vært rimelig intensiv fram til nå, sier Gillam.

Skal du vinne en hockeykamp er det viktig også å ikke pådra seg for mange unødvendige utvisninger. Og det skjedde med begge lag i dag.

Tobias Skuterud kan juble etter å ha gitt Grüner ledelsen 2-0, menn gleden skulle ikke vare alt for lenge.

Først klarer gjestene fra drabantbyen ikke å få et skudd på mål med en spiller mer på isen. Så skal gutta fra Løkka komme bedre fra det når de får sjansen i overtall bare to minutter senere.

Da kan tidligere Vålerenga-løper Sander Frøberg gi hjemmelaget ledelsen etter snaut sels minutters spill.

Fikk tre enkle mål på rappen

Og sola skal fortsette å skinne på gutta i svart og lilla tidlig i perioden. Bare minuttet etter den første scoringen skal rot i MS-forsvaret føre til at Grüners Tobias Skuterud kan sette dagens andre puck bak Manglerud-keeper Mitchell Gillam.

Etter en sjokkåpning fra hjemmelaget skal så lufta helt plutselig gå ut av Dælenenga-gutta. Iløpet av fire minutter kan gjestene fra drabantbyen score tre enkle mål ved Oscar Bejmo, Darien Craighead og Steffen Thoresen.

De minuttene ble avgjørende for perioderesultatet, og MS kunne gå til første hvile med en knapp og noe ufortjent ledelse.

Det ville seg ikhe helt foran mål for Gruner-spillerne lørdag. Her det Karl Olovsson som stoppes at Mitchell Gillam.

Var utvisninger en stor del av starten på den første perioden, skulle utvisningsminuttene sitte enda løsere hos dommerkvartetten i starten av den andre.

Med drøyt tre minutter spilt av perioden hadde hjemmelaget opplevd to utvisninger på egne spillere.

MS-ledelse etter to perioder

I overtallsperioden slet gjestene med å skape noe som helst, og hjemmelaget var faktisk nærmere det å score med en spiller på isen, enn hva drabantbylaget var å øke ledelsen.

Etter den noe oppstykkede starten på perioden var det klatr at Grüner-spillerne ønsket å revansjere de dårlige minuttene, som hadde ødelagt en ellers god første periode.

Utover i kampen var det på mange måter bare ett lag som skapte farligheter. Grüner-spillerne malte på mot MS-målet. Men keeper Mitchell Gillam i gjesteburet vartet stadig opp med gode redninger.

Gutta fra Manglerud skapte lite, og var svært slurvete i egen sone. Det førte ofte til at de ka bort pucken svært enkelt til Grüners jagende angripere. Hadde hjemmelagets løpere vært litt mer giftige, kunne det blitt mange scoringer i løpet av den andre perioden.

Svakt forsvarsspill av Grüner i 3. periode

Når gutta fra Løkka heller ikke klarte å utnytte flere overtallsspill mot slutten av perioden forble den mållløs, slik at MS fortsatt kunne lede 3-2 etter to perioder.

Manglende effektivitet er helt klart et problem i tette kamper, og ut av ingen ting skal Mangleruds omstridte Marcus Bryhnisveen etter vel ni minutter mer eller mindre avgjøre kampen med en scoring. Nok en gang svakt forsvarsspill fra de svarte og lilla.

Med 90 sekunder igjen på matchuret tar Grüner, i jakt på to mål og sudden death, ut keeper Linden Marshall, og spiller med seks utespillere. Heller ikke dette grepet lykkes, og de tre poengene forsvinner med tbanen til Manglerud

Grüner - Manglerud Star: 2 - 4 (2-3,0-0,0-1)

Grüner ishall

245 tilskuere

Hoveddommere: Mads Frandsen / Roy Stian Hansen

1.per: 1-0 (05.57) Sander Frøberg (Karl Olovsson / Jussi Tammela) 2-0 (06.56) Tobias Skuterud (Frøberg / Niclai Eliesen) 2-1 (09.20) Oscar Bejmo (Jonas Myhre / Tobias Degvold) 2-2 (12.15) Darien Craighead (Bejmo) 2-3 (13.19) Steffen Thoresen (Marcus Bryhnisveen / Theodor Hamm)

2.per: Ingen

3.per: 2-4 (49.05) Bryhnisveen (Thoresen / Joachim Hermansen)

Utvisninger: GRÜ: 3x2min MS: 7x2min