Ringerike-keeper Matias Petterson skal ha mye av æren for at Ringerike slo Grüner lørdag ettermiddag.

Grüner henger etter i kampen om siste sluttspillplass etter kamp mot Ringerike. — Jeg har fortsatt trua, sier trener Morten Elverud

Etter to tap mot nyopprykkede Ringerike begynner drømmen om en sluttspillplass for Grüner hockey å se noe vag ut. — I dag gjør det vondt å tape på straffer, sier trener Morten Elverud.

Med en uttalt målsetting får sesongen om å kunne kapre åttendeplassen og dermed den siste sluttspillplassen i Fjordkraftligaen, er Ringerike et lag runer hockey må slå for å tilfredsstille egne mål. Den første kampen lagene i mellom på Hønefoss endte med et ydmykende 7-2-tap for de lilla og sorte. Lørdagens møte de to i mellom ble en ganske tam forestilling som gjestene til slutt vant etter straffeslagskonkurranse.

— I dag gjør det vondt å tape. Jeg tror vi må begynne å trene på straffeslag. De to foregående sesongene havnet vi ikke i slike situasjoner i det hele tatt, sier Grüner-Trener Morten Elverud.

Fornøyd med sesongstarten

Når alle lagene i ligaen nå har møtt hverandre en av fen ganger, er det på tide å gjøre opp en liten status for sesongen så langt. Mens Grüner-gutta har et hårete mål om å nå sluttspillet, ligger de per i dag et stykke bak nyopprykkede Ringerike på den siste sluttspillplassen.

— Jeg er godt fornøyd med sesongåpninga. Spillemessig synes jeg vi har vært bra, men poengfangsten kunne nok ha vært litt bedre, mener Elverud.

Mattias Brenne Halvorsen scorer Grüners eneste mål i kampen.

Han er glad for at spillerne hans stadig tar nye steg oppover på prestasjonskurven i Fjordkraftligaen.

— De siste to årene har gutta vist at vi er klare for å bli bare bedre og bedre. Den framgangen har bare fortsatt også i år, sier Grüner-treneren.

Tror fortsatt på sluttspillsplass

Han mener det er alt for tidlig å avskrive muligheten for en sluttspillplass for Løkka-klubben.

— Vi satte oss et hårete mål foran sesongen, og det har jeg fortsatt stor tro på at vi kan klare å innfri, understreker Morten Elverud.

Nå blir det noen dagers kamppause for Grüner-spillerne før de møter Sparta borte i Sarpsborg på torsdag.

Verst tenkelige start

I en kamp du mer eller mindre er avhengig av å vinne, er det viktig å få en god start, og det var noe hjemmelaget så absolutt ikke fikk. Etter et lite trykk fra de nyopprykkede gjestene de første minuttene, får Grüners Charlie Björlin to minutter i fryseboksen. Da er ikke bortelaget og Johan Eriksson sene med å ta ledelsen etter bare ve tre minutter.

Etter hvert får hjemmelaget ristet av seg skuffelsen fra åpningsminuttene og kommer mer og mer inn i kampen, og etter bare syv minutter skal utlikningen komme. På bakerste stolpe lurer Mattias Brenne Halvorsen pucken inn bak Ringerike-målvakt Mattias Petterson.

Trym Auren var tilbake for Grüner etter et langt skadeavbrekk lørdag. Her kommer han akkurat forsent til å sette pucken i mål.

Derfra og inn er hjemmelaget det førende laget, men resultatet til pause sier at begge lag er like langt.

Tamt fra hjemmelaget

Etter en solid slutt på den første perioden, håpet fansen i Grüner ishall at hjemmelaget skulle fortsette det positive spillet i den andre perioden. Starten på perioden ble nok en gang dårlig og bortelaget var nok en gang giftigst fra første dropp.

I en så viktig kamp som denne, en kamp ingen av lagene egentlig har råd til å tape om de vil nå sluttspillet i ligaen, var det noe merkelig passivt over Morten Elveruds spillere. Om det var redsel for å tape eller noe slitenhet etter å ha spilt en kamp annenhver dag denne uka var ikke lett å si.

Grüner-spillerne klarte aldri å få det samme overtaket som de etter hvert greide i den første perioden, og når de i tillegg fikk flere utvisninger mot seg ble det vanskelig å bryte gjennom Ringerike-forsvaret. Dermed stod det fortsatt uavgjort etter to perioder.

To lag med skuddvegring

Den tredje perioden ble den svakeste av ettermiddagens tre perioder Det kunne nesten virke som ingen av lagene var veldig klare for å ta store sjanser framover, og ingen av dem skapte de store sjansene. Det sier litt at det i perioden kun ble avfyrt ni skudd fra de to lagenes spillere.

Bare seks skudd ble avfyrt fra hjemmelaget i den siste perioden. Her redder Ringerikes målvakt et forsøk.

— Jeg har aldri opplevd mindre skudd i en periode, sier Morten Elverud.

Med et uavgjort resultat etter 60 spilte minutter, var det klart for spilleforlengelse Heller ikke i de fem minuttene denne varte ble det scoringer. Dermed gikk det til straffeslagskonkurranse, som bortelaget til slutt avgjorde.

Grüner - Ringerike = 1 - 2 etter straffeslag (1-1, 0-0, 0-0)

Grüner ishall

Hovedommere: Per Gustav Solem / Kenneth Danielsen

1. periode: 0-1 03:47 Johan Eriksson (Brett erline / Kenneth Pappalardo Gulbrandsen) 1-1 06:44 Mattias Brenne Halvorsen (Marius Carho Hansen / Vetle Salsten)

2. periode: Ingen

3. periode: Ingen

Spilleforlengelse: Ingen

Utvisninger: GRÜ: 8x2min RIN: 2x2min