MS-spillerne jubler etter å ha tatt sesongens første tre-poenger i bunnderbyet mot rüner søndag kveld.

Nærmer seg krise i Grüner hockey. Mens Manglerud Star jubler over seier i lokaloppgjøret

Store vyer før sesongen er i ferd med å bli til et lite mareritt for Grüner hockey. I kveld tapte de bunnoppgjøret mot 6-2 mot naborival Manglerud Star. Som på sin side tok sesongens første trepoenger.

Sesongen begynte så optimistisk med et håp om åttendeplassen og dermed deltagelse i sluttspillet for Grüner hockey.

De siste kampene, og Ringerikes overraskende gode start på sesongen, har gjort drømmen vanskelig å oppnå for Grüner.

Søndag kveld bare fortsatte nedturen da laget tapte byderbyet mot Manglerud Star. Dermed kunne drabantbylaget juble for sin første trepoenger denne sesongen.

— Alltid spennende med ny trener

— Dette var en utrolig deilig og viktig seier, sier Manglerud Stars tomåls-scorer og tidligere Grüner-spiller Jesper Öhrvall, til VårtOslo etter kampen.

Kristoffer Pihlqvist setter et av MS seks mål for kvelden bak Grüner-keeper Quentin Papillon.

Öhrvall og lagkompisene kunne dermed feire årets første seier i normal spilletid i Grüner ishall søndag kveld. Seieren over Grüner kom etter at tidligere Vålerenga-legende Knut Jørgen Stubdahl nylig tok over som trener i MS.

— Det er alltid spennende å få inn en ny trener, sier svenske Öhrvall.

Han vil ikke være helt med på at laget før trenerbyttet var så dårlige som mange forståsegpåere vil ha det til.

— Jeg føler vel at vi i mange kamper hittil i sesongen har vært veldig uheldige. Men nå ser vi oss ikke tilbake. Nå satser vi bare for fullt framover, lover Jesper Öhrvall.

Grüner sløste med sjansene

Etter å ha tapt 6-0 borte mot Stavanger i midtuka, og ellers slitt spillemessig den siste tida, var det et tent Grüner-lag som kom på isen til søndagens bunnoppgjør i Fjordkraftligaen.

Fra første dropp viste hjemmelaget at de ønsket å ta kontrollen, med store muligheter for både Sean-Michel Sunnquist og kaptein Christoffer Gozzi. Men Grüner-sjansene ble mesterlig reddet av MS-keeper Lars Haugen.

Haugens storspill mellom stengene i begynnelsen av perioden førte også til at gjestene relativt ufortjent kunne ta ledelsen etter åtte minutter. Tidligere Grüner-spiller Jesper Öhrvall straffet gamleklubbens sjansesløsing.

Tobias Skuterud var mannen som åpnet Grüners målkonto.

Etter drabantbylagets scoring fortsatte hjemmelaget å dominere spillet. Men det skulle vare og rekke før de fikk den utlikningen de fortjente etter spill og sjanser.

Etter 16 minutter kunne imidlertid MS-keeper Haugen ikke redde laget lenger, og Tobias Skuterud kan sette pucken i nettet fra kort hold.

Dermed gikk lagene til en pause hvor gjestene fra Manglerud kunne være mest fornøyd med resultatet.

Comeback fra MS

Etter å ha vært det klart svakeste aget de første 20 minuttene, ble det fort klart at MS-trener Stubdahl hadde fortalt spillerne sine noen alvorsord i periodepausen.

Nå var det et helt annet lag i hvitt, gult og grønt som kom på banen. MS presset Grüner-spillerne fra første dropp.

Mangelen på målscoere er et problem for Grüner. Her bommer kaptein Christoffer Gozzi aldne med Lars Haugen.

Hjemmelaget var bare en skygge av seg selv og perioden gjennom florerte det med personlige feil. En av disse komme etter at gutta fra Dælenenga prøver å spille seg ut av egen sone etter snaut 14 minutter.

Rot fra hjemmelagets spillere fører til at Kristoffer Philqvist kan sende MS i ledelsen 2-1.

Heller ikke resten av perioden blir noen opptur for hjemmelaget og rett før perioden er over kan gjestenes Jesper Öhrvall sette sitt andre mål for dagen, slik at gjestene går til siste pause med ledelsen 3-1.

Sesongens første MS-seier

Før kampen var det klart at Grüner manglet de sentrale angrepsspillerne Marius Carho Hansen og Trym Auren. I tillegg gikk Gustaf Berling nylig til dansk hockey, og dermed er det tynt i angrepsrekkene i Grüner ishall.

Det fikk publikum se gjennom hele kampen, og også i tredje periode slet hjemmelaget med å skape de farlige sjansene.

Bortelaget hadde tydelig fått ekstra energi av opphentingen i den andre perioden, og var også i den siste perioden laget som skapte de største sjansene.

MS-keeper Lars Haugen hadde en god dag på jobben i bunnderbyet mot Grüner.

Mål skulle det også bli allerede etter fire minutter, da MS-veteranen Mathias Trygg satte dagens fjerde puck bak Grüner-keeper Quentin Papillon.

Etter det fjerde baklengsmålet klarer hjemmelaget å komme litt tilbake i kampen, men selvfølgelig er det i seneste laget. En hjemmescoring skal det likevel bli ved tidligere Vålerenga-spiller Sander Frøberg.

Men scoringen skulle vise seg bare å bli et falskt håp. Mer dårlig forsvarsspill gjorde at gjestene helt på tampen ved Steffen Thoresen og Keegan Milligan.

Dermed kan MS ta sin første seier i vanlig spilletid for sesongen, mens Grüner virkelig må få skikk på spillet sitt igjen.

Grüner - Manglerud Star = 2-6 (1-1, 0-2, 1-3)

Grüner ishall

147 tilskuere

Hoveddommere: Robin André Berg / Tommy Søstumoen

1.per: 0-1 08:12 Jesper Öhrvall (Robin Olsen-Syversen / Emil Frøshaug) 1-1 16:01 Tobias Skuterud (Christoffer Gozzi)

2.per: 1-2 33:50 Kristoffer Pihlqvist ( Lucas Loob Trygg / Mats Tryg) 1-3 37:32 Öhrvall (Olsen-Syversen)

3.per:' 1-4 44.45 Mathias Trygg (Kjetil Martinsen / Mats Trygg) 2-4 50:17 Sander Frøberg ( Charlie Björlin / Espen Kleppe Hermannrud) 2-5 56:54 Steffen Thoresen (Mathias Trygg) 2-6 58:12 Keegan Milligan (Joachim Engebråten Hermansen)

Utvisninger: GRÜ: 4x2min MS: 3x2min