Grüners Charlie Björlin farlig frempå under kvalikkampen mot Narvik. Det ble ikke scoring her, men til slutt trakk østkantlaget det lengste strået.

Grüner-spillerne våknet da det gjaldt som mest. - Ubeskrivelig deilig å vinne

Det tok nesten tre perioder, men til slutt våknet Grüner og sikret en utrolig viktig seier i første kvalikkamp hjemme mot Narvik.

Med seks kamper igjen for å redde nok en sesong i norsk hockeys elitesjikt, ble lørdagens kvalikkamp hjemme mot Narvik særs viktig å vinne for Grüner hockey.

Det gikk lenge før den forløsende scoringen kom, men til slutt kunne Løkka-gutta juble for en 2-0-seier.

— Gir oss selvtillit

— Dette er bare ubeskrivelig deilig. Det var utrolig viktig å få en god start på kvalifiserigsspillet, sier visekaptein, Joachim Sommer Nielsen, til VårtOslo.

Grüner-keeper Quentin Papillon skal ha mye av æren for at hjemmelaget dro i land seieren lørdag ettermiddag.

Inngangen til lørdagens kamp var på ingen måte optimal for Grüner-spillerne, som før kampen hadde tapt ti strake seriekamper. I tillegg har de denne uka spillt kamp annenhver dag.

— Vi var mindre slitne enn det jeg hadde trodd vi skulle være. Sånn sett har vi truffet veldg strategisk riktig med oppladningen til denne kampen, mener Sommer Nielsen.

Etter lørdagens seier er han optimist med tanke på fortsettelsen, og sjansene for å overleve i Fjordkraftligaen.

— Veldig imponert over spillerne mine

— Dette var en vanskelig kamp å forberede oss til da vi bare har sett Narvik på video, men så fort vi kom inn i kampen føler jeg at vi var det beste laget. Nå har jeg god tro på at vi skal klare å berge plassen, mener visekapteinen.

Hovedtrener Morten Elverud var ikke mindre fornøyd etter kampen. Han skrøt av hvordan gutta har kommet seg gjenom en hard uke med mange kamper.

— Jeg hadde faktisk trodd vi skulle se mer slitne ut i dag enn hva vi gjorde. Gutta skal ha all ros for den jobben de har gjort med å holde seg freshe uka igjennom, sier han.

Når det gjelder muligheten til å holde seg på øverste nivå i norsk hockey også neste år, tror også Elverud at det på ingen måte er umulig.

— Etter denne kampen tror jeg virkelig vi klarer oss, sier han.

God Papillon i Grüner-buret

Til å være en kamp hvor mye stod på spill for hjemmelaget, var den første perioden relativt skuffende. Fra start fikk ingen av lagene noe overtak på det andre, og det meste av spillet forble i midtsonen.

Når det en sjelden gang var fare på ferde var det Narvik som hadde mest å komme med. Grüner-keeper Quentin Papillon var derimot sikkerheten selv de få gangene han ble satt på prøve.

Narviks Jørgen Engstrøm hadde et godt grep på Sander Frøberg og resten av Grüner-spilerne i den første perioden.

Utover i perioden fortsatte spillet å bølge fram og tilbake, men etter hvert klarte Fjordkraftliga-laget Grüner å få litt mer kontroll på motstanderen fra førstedivisjon.

Noen mål ble det derimot ikke i den første perioden, slik at lagene kunne ta en pust i bakken uten at noen av lagene hadde greid å imponere veldig.

Bare scoring manglet

Etter å ha startet kampen taktisk klokt, og forhindret Grüner fra å skape mange farligheter, startet den andre perioden på det mest uheldige viset for underdogen Narvik, da de måtte spile to minutter i undertall.

Utvisningen ga imidlertid ikke noen uttelling for gutta i lilla og svart, men var starten på en periode hvor hjemmelaget fikk mer og mer kontroll over kampen.

Forbedringen fra starten av perioden fortsatte også utover i perioden, men både Charlie Björlin, Tobias Skuterud og Nicolai Eliesen klarte å spolere store sjanser. Dermed fortsatte problemene gutta fra Dælenga har hatt den siste tiden med å sette den sorte gummiskiva i nettet.

Dermed gikk lagene til den siste pustepausen med hjemmelaget spillemessig i føringen, men målprotokollen jevn.

Det løsnet til slutt

Etter å ha tatt over kontrollen av kampen i den andre perioden, skulle hjemmelaget slite i starten av den tredje.

Da var det gjestene fra det høye nord som skapte flere sjanser. Men Grüner-keeper Papillon ville ikke la gjestene få gleden av å sette pucken i mål.

Etter en god start fra Narvik jevnet det hele seg ut igjen utover i perioden, og det ble sjanser til beggge lag uten uttelling.

Det gikk så langt at publikum begynte å belage seg på spilleforlengelse uten at noen av lagene klarte å få hull på byllen.

Men så etter 16 minutters spill klarer de lilla og sorte å skape et visst trykk i Narviks sone. Til slutt er det back Joachim Sommer-Nielsen som får stjernetreff fra blålinja. Den pucken fyker inn bak Narviks keeper, og hjemmelaget eksplodere i jubel.

Tobias Skuterud brenner denne sjansen, men ble mannen som avgjorde kampen til Grüners fordel.

Med bare to minutter igjen tar Narvik ut keeper og skaper sjanser, men så får Grüner tak i pucken og Tobias Skuterud kan sette pucken i åpent mål med 19 sekunder igjen å spille

Dermed tar hjemmelaget tre viktige poeng i den første kvalikkampen for å overleve i Fjordkraftligaen. I den andre kvalikkampen lørdag slo Manglerud Star til slutt Comet fra Halden 5-4.

Grüner - Narvik = 2 - 0 (0-0, 0-0, 2-0)

Grüner ishall

350 tilskuere

Hoveddommere: Stian Andre Holter Barstad / Marcus Vardeberg Wannerstedt

1.per: Ingen

2.per: Ingen

3.per: 1-0 54:08 Joachim Sommer Nielsen (Marius Carho Hansen / Christoffer Gozzi) 2-0 59:41 Tobias Skuterud

Utvisninger: GRÜ: 2x2min NAR: 3x2min