Storhamar-keeper Viktor Kokman skal ha mye av æren for at Hamar-laget slo Grüner torsdag kveld. Her stopper han Grüners Christoffer Gozzi.

Grüner pustet hockeystormakten Storhamar i ryggen. — I dag er vi ikke noe dårligere, mener Vetle Salsten

Grüner gikk på et surt 2-1-tap hjemme mot Storhamar torsdag kveld. — Denne kampen fortjener vi poeng fra, sier Grüner-back Charlie Björlin.

De tre siste kampene har Grüner hockey vist at de ikke vil bli noen kasteball i årets seriespill, og at spillernes målsetning om en sluttspillsplass på ingen måte bare er drømmetenkning. Torsdag kveld var det klart for møte med selveste Storhamar hjemme på Løkka. Nok en gang var Grüner nær å ryste en hockeystorhet, men det ble til slutt tap, 2-1.

— Vi er ikke noe dårligere enn Storhamar i denne kampen. Det er kjipt å ikke få med seg noen poeng fra denne kampen, sier Grüner-forward og tidligere Storhamar-spiller Vetle Østrem Salsten til VårtOslo.

— Skulle hatt mer ut av kampen

Den siste uka, og i store deler av sesongen, har Grüner-spillerne vist at de kan spille jevnt med lag med et mye større rykte enn dem selv. Heller ikke torsdag kveld var det noe stort sprang i kvaliteten mellom lille Grüner og et av Norges mest meritterte hockeylag, Storhamar.

— Dette var en jevn match. Nok en gang viser vi at vi kan spille jevnt med de aller fleste, sier banens beste Charlie Björlin.

Han er godt fornøyd med hockeyen gutta fra Dælenenga har vist fram den siste uka.

Franske Quentin Papillon hadde nok en god dag i Grüner-buret.

— Dette har vært en veldig god uke, som hadde blitt enda bedre med poeng i dag, smiler svensken.

Blir litt rotete hockey

Svensken er enig med VårtOslo i at kampen på ingen måte fikk satt seg skikkelig i løpet av de tre periodene.

— Det ble høyt tempo og egentlig lite veldig godt spill fra noen av lagene. Det var vel aldri planen vår å være så åpne som det vi ble i løpet av kampen, innrømmer han.

Nå er Grüner-gutta klare for å ryste nok en av norsk hockeys storklubber, når Frisk kommer på besøk lørdag ettermiddag.

Ingen respekt for storebror

Etter gode resultater den siste uka, var det et offensivt Grüner-lag som kom på isen for å møte storebror Storhamar torsdag kveld. Starten på den første perioden ble en helt åpen affære, med høyt tempo og skifter i spillet fra periode til periode.

De store sjansene uteble, men Grüners Nicolai Eliesen er nok skuffet over å ha brent en stor sjanse midt i perioden. Der og da var Storhamar-keeper Victor Kokman god.

Breddeutøvere i Grüner hockey stilte opp for å skape stemning på tribunene torsdag kveld.

Utover i perioden fortsatte det åpne spillet, uten at noen av lagene klarte å få noe spillemessig overtak. Med bare ett minutt igjen av perioden, ledet faktisk Grüner skuddstatistikken, men så får lagkaptein Christoffer Gozzi to minutter i utvisningsboksen, og dermed kan Storhamars Eskild Bakke Olsen, med fem sekunder igjen av perioden, gi hamaringene ledelsen 1-0.

Ende til ende

Den andre perioden fortsatte der den første sluttet, med stort tempo og to lag som slet med å få noe spillemessig overtak. Og selv om hjemmelaget ved to anledninger får muligheten til å spille med en spiller mer på isen de første ti minuttene av perioden, blir det ikke noen scoringer for hjemmelaget. Dette er en del av spillet gutta fra Dælenenga er nødt til å forbedre utover i sesongen.

Heller ikke i periodens siste ti minutter blir det de helt store sjansene for noen av lagene Det er nesten som det høye tempoet gjør at både pasningssikkerhet og avslutninger kommer litt i bakgrunnen for å holde tempoet oppe. Dermed ender den andre perioden målløs og hedmarkingene kan gå i garderoben med en fortsatt knepen ledelse.

Så nærme, så nærme spilleforlengelse

Etter to gode perioder for hjemmelaget, starter den tredje på verst mulige måte. Etter bare førti sekunder skal Eskild Bakke Olsen sette sin andre puck for kvelden, og dermed gi hamarsingene føringen i kampen.

Etter scoringen fortsetter kampen i samme spor, som i de to første periodene, med noe som godt kan kalles «hawai-hockey». Nok en gang får ingen av lagene noe godt grep om det som skjer ute på isen og dermed uteblir også de store sjansene. Med seks minutter igjen på matchuret skal hjemmelaget endelig få uttelling. Unggutten Joakim Aarseth Opsahl klemmer til og pucken fyker inn bak Storhamar-keeperen.

Joakim Aarseth Opsahl fyrer av skuddet som gir kveldens eneste Grüner-scoring.

Derfra og ut skimter hjemmelaget muligheten til å ryste nok et storlag, og med et minutt igjen å spille tar Løkka-laget ut keeper for å få en spiller mer på isen. Bare sekunder før slutt er Charlie Bjørlin nære på å sette utligningen, men Kokman i Storhamar-buret redder med snaphansken. Dermed blir det bare med drømmen om spilleforlengelse, og gjestene vinner noe heldig 2-1.

Kampfakta

Grüner - Storhamar = 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Grüner ishall

Hoveddommere: Christian Bo Persson / Mikael Fredrik Johansson

1. periode: 0-1 19:55 Eskild Bakke Olsen (Steffen Thorsesen / Sander Engebråten)

2. periode: Ingen

3. periode: 0-2 40:46 Bakke Olsen (Eirik Salsten / Patrick Thoresen) 1-2 54:22 Joakim Aarseth Opsahl (Charlie Björlin)

Utvisninger: GRÜ: 4x2 min SIL: 6x2 min