Skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll besøkte rektor ved Valle Hovin videregående, Trine Øiseth, i dag. De måtte blant annet snakke om mulig nedleggelse av forsøkstilbud til osloelevene.

— Forsøksprosjekt ved Valle Hovin videregående står i fare for å måtte legge ned

Kommunen fått avslag fra staten på ønsket om å videreføre forsøket med toppidrett og studiespesialisering ved Valle Hovin videregående skole. Skolebyård Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) er skuffa.

Publisert

«Et knallbra skoletilbud i Oslo står i fare for å måtte legges ned. I dag var jeg på besøk på Valle Hovin videregående skole», skriver skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) i et Facebook-innlegg i kveld.

Hun forklarer at kommunen siden 2017 har hatt det hun kaller «et veldig vellykket tilbud» med toppidrett og studiespesialisering, der osloskolen har et forsøksprosjekt hvor elevene blir tatt opp både på grunnlag av ferdigheter og karakterer.

— Forskjellsbehandler private skoler

«Det samme har vi på Nydalen og Persbråten også. Men nå har kommunen fått avslag fra staten om å videreføre forsøket og det står i fare for å måtte legge ned», skriver Eidsvoll videre.

Hun påpeker at de private videregående toppidrettsgymnasene tillates å ha opptak basert på ferdigheter. Samtidig blir kanskje Oslo kommune nå tvunget til å legge ned et tilbud som er gratis, påpeker SV-politikeren.

«Det er faktisk ikke greit», skriver hun.

Powered by Labrador CMS