Tap i lørdagens seriepremiere til tross. Grüner-keeper Jesper Ekeberg hadde et meget godt comeback mellom stengene.

Grüner-gutta imponerte til tross for tap i åpningskampen mot Sparta

Lite optimale sesongforberedelser til tross, klarte Grüners hockeygutter å dra i land et hederlig resultat i åpningskampen mot Sparta. — Vi kan bare bli bedre utover i sesongen, sier keeper Jesper Ekeberg.

Lørdagens eliteserie kom veldig tidlig på et Grüner-lag som har slitt med store utfordringer grunnet koronaviruset i sesongoppkjøringen. I følge trener Morten Elverud skulle de gjerne sett at serien først hadde startet om et par uker.

Lørdagens besøk hos Sparta i Sarpsborg ga et 4-0-tap. Forestillingen fra gutta i lilla og svart var derimot mye bedre enn en kunne forvente.

— Jeg synes vi henger veldig godt med i lange perioder, men på slutten ser du at vi blir slitne og tar noen dumme valg. Nå må vi bare jobbe hardt for å forbedre prestasjonen ytterligere framover, sier Grüner-keeper og lagets bestemann på lørdag, Jesper Ekeberg til VårtOslo.

Ekeberg tilbake i buretm

Selv har svensken i buret vært borte fra hockeyen en lengre periode etter en skade på slutten av forrige sesong. Lørdag var han nesten som en nysignering å regne.

— Det er fantastisk godt å være tilbake på isen, smiler den blide svensken.

Han var også godt fornøyd med hva lagkameratene presterte ute på isflata i Sparta amfi.

Sparta kan juble etter scoring, mens keeper Jesper Ekeberg og resten av Grüner-spillerne depper.

— Jeg synes vi kjemper godt i store perioder. Sparta på hjemmebane er ingen enkel oppgave. Med enda flere kamper i beina blir vi også enda bedre framover, lover keeper Ekeberg.

Ekeberg tilbake mellom stengene

Lørdagens seriepremiere bød på en hyggelig overraskelse for mange Grüner-fans. Det er lenge siden svenske Jesper Ekeberg har voktet buret for bydelslaget, men lørdag var han tilbake i god gammel form. Grüner-gutta kan ikke skylde på keeperen sin for tapet.

Nysigneringen Christoffer Larssen Berger var en av de toneangivende Grüner-spillerne lørdag ettermiddag.

Og det var ikke bare "nysigneringen" Jesper Ekeberg som imponerte for oslolaget i en vanskelig bortekamp. Flere av Gruners nye spillere viste lovende takter. Ikke minst er Christoffer Larsen Berger et gledelig bekjentskap i Grüners angrepsrekke. 25-åringen stod bak mye av det positive laget skapte i offensiv sone. Også de to svenske unggutta Carl Wassenius og Oliver Horrsell markerte seg positivt.

Godkjent åpning

De første tjue minuttene med seriehockey siden mars ble et bevis på at Grüner-gutta ikke har glemt alt de lærte gjennom fjorårets første sesong på det øverste nivået i norsk hockey. Åpningsminuttene var faktisk relativt jevnspilte, uten at noen av lagene skapte de store sjansene.

Det måtte en feil i Grüner-forsvaret til før hjemmelaget tok ledelsen etter vel ni minutter. En feilpasning i egen sone ble plukket opp av en Sparta-spiller og Henrik Knold kunne til slutt sette pucken bak keeper Jesper Ekeberg.

Grüner-gutta var flere ganger farlig frampå foran Sparta-målet uten å få uttelling. Her er det Robin Olsen Syvertsen som forsøker seg.

Etter målet tok hjemmelaget mer og mer over ute på isflata, og det er var ikke mindre enn fortjent da Magnus Nilsen kunne øke hjemmelagets ledelse med tre og et halv minutt igjen av perioden.

Derfra og ut kontrollerte hjemmelaget, som kunne gå i perioden med ledelse 2-0 over gjestene fra Oslo.

Tøff midtperiode

Startet første periode forsiktig, var oppskriften fra hjemmelaget en helt annen i andre periode. Gjestene fra Dælenenga ble satt under press fra første dropp og hjemmelaget tok virkelig kontroll over perioden. Det skulle likevel gå nesten syv minutter før de fikk uttelling for presset fra start. Da kunne Christoffer Karlsen sette inn hjemmelagets tredje puck for dagen.

Det ville seg ikke helt foran mål for Grüner og Rolf Thomas Aarstad lørdag.

Etter scoringen jevner kampen seg igjen litt ut og Grüner-gutta får blant annet muligheten til å spille to minutter med en spiller mer på isen, uten at de klarer å skape de helt store mulighetene foran Sparta-buret.

Dermed ender midtperioden ut med den ene scoringen til Sparta, slik at lagene går til pause med en 3-0-ledelse for hjemmelaget.

Tunge utvisningsminutter

Starten på den tredje perioden ble den tyngst mulige for Grüner-spilerne. Etter å ha ridd av en utvisning i starten, får de nok en utvisning mot seg. Denne gangen greier de ikke å stå av presset og hjemmelagets nysignerte finne, Samuel Salonen, kan øke ledelsen til 4-0 etter bare fire minutter av perioden.

Derfra og ut kontrollerte hjemmelaget mot et Grüner-lag som begynte å bli tydelig slitne. Det skyldes helt klart mangelen på treningskamper i oppkjøringen til årets sesong.

Dagens Grüner-spiller: Jesper Ekeberg