Grüner-trenerne Morten Elverud (t.v) og André Evensen var tydlig lite imponert med dommerne torsdag. Grüner tapte byderbyet mot MS 6-5 etter spilleforlengelse.

Dommerne i fokus da Grüner tapte i spilleforlengelse mot Manglerud

Et tett og opphetet byderby ble preget av rare dommeravgjørelser da MS slo Grüner 6-5 etter spilleforlengese.

Etter en positiv seriestart til tross for tap i helga tok Grüner hockey nok et skritt på veien mot en god sesong torsdag kveld. Byderbyet mot drabantbynaboene fra Manglerud ble en tett og jevn affære, hvor dommerne dessverre kom mye i fokus.

Til slutt trakk hjemmelaget det lengste strået og vant 6-5 i spilleforlengelsen.

— Et stort puslespill

En av de virkelig store utfordringene denne sesongen er idrettens eget koronareglement, hvor spillere ikke kan dra på seg drakta om de har den minste «snue». For en klubb som Grüner, med en relativt liten stall, er dette spesielt utfordrende.

Forsvarsbauta Sean-Michel Sunnqvist og resten av Grüner-gutta spilte en virkelig god kamp til tross for knepent tap.

— Det er spesielt å ikke kunne være sikker på hvilket lag du kan stille fra kamp til kamp. Plutselig har du en fire-fem spillere med rennende nese, og da får du en virkelig utfordring, forteller Grüner-trener Morten Elverud.

Hittil har det gått greit for løkka-klubben å stille et slagferdig lag, men så er vi også bare to kamper inn i sesongen. Utfordringene utover høsten og vinteren kan bli større.

— Vi må bare ta én kamp av gangen og håpe at gutta holder seg friske og raske, sier hovedtreneren.

Tung start

Etter en god serieåpning borte i Sarpsborg i helga var dagens åpningsperiode fra de lilla og svarte en heller skuffende oppvisning. Etter bare to minutter kommer Grüner under i målprotokollen, etter en noe heldig scoring fra hjemmelagets Joachim Hermansen.

Derfra og ut blir perioden preget av mange utvisninger og noen merkelige dommeravgjørelser. Først er det gutta fra Grünerløkka som får muligheten til å spille med to mann mer på isen. Dessverre lykkes de ikke i å overliste MS og landslagets Lars Haugen.

Grüner-keeper Jesper Ekeberg hadde nok å gjøre i første periode.

Kort tid etterpå får først Sean-Michel Sunnqvist en to-minutters utvising. Deretter får Tobias Skuterud fem minutter pluss videostraff for hva som ser ut om en ren tackling. Dermed må Grüner-forsvare seg hardt med to spillere mindre på isen, og akkurat da det ser ut til at gjestene skal klare å stå i mot presset legger tidligere Grüner forward, Jesper Öhrvall, på til 2-0 for hjemmelaget.

Det blir også resultatet etter de første 20 minuttene i Manglerud ishall.

Sesongens første

Var første periode preget av utvisninger, skulle det ikke bli noe bedre i den andre perioden. Stadig fant herrene i svarte og hvite striper det for godt å vise ut spillere fra begge lag slik at det ble lite flyt i kampen.

Best start fikk likevel hjemmelaget, som etter vel fire minutter kunne øke ledelsen på hjemmebane til 3-0. Denne gang var det unggutten Robin Hauglund Mathisen, som fikk overlistet Grüner-keeper Jesper Ekeberg.

Grüners Christoffer Larssen Berger scorer lagets første mål for sesongen.

Der og da så det mørkt ut fra gutta fra Dælenenga, men så skulle lykken snu. Etter over fire perioder uten å ha scoret skulle det endelig smelle ikke bare én, men to ganger fra gjestene. Først gjorde Christoffer Larssen Berger det selv alene mot Lars Haugen og så kunne den svenske unggutten Carl Wassenius sette inn kveldens andre mål for gjestene.

Dommerne i fokus

Og akkurat da Grüner var på vei inn i kampen igjen, skulle dagens dommere nok en gang komme i fokus. Først får hjemmelaget spille 5-mot-4 og øke ledelsen til 4-2 ved Håkon Nilsen.

Grüner-kaptein Håvard Steen og hans motpart Joachim Hermansen var stadig i diskusjon med kampens dommere torsdag kveld.

Så kommer kampens andre tackling som betegnes som stygg av kamplederne. Denne gang er det Mangleruds Didrik Nøkleby Svendsen som får matchstraff, men før han rekker å forlate banen scorer Grüners Sean-Michel Sunnqvist med et herlig slagskudd.

Dermed kan lagene gå til den andre pausen med en 4-3-ledelse til hjemmelaget.

Ulidelig spennende

Som borte mot Sparta i helga var det tydelig at Grüner-gutta ble slite utover i siste periode. Hovedårsaken er selvfølgelig at de grunnet få treningskamper før sesongen fortsatt ikke er helt i matchform. Likevel holdt det bedre enn borte mot Sparta lørdag. Til tross for et til tider stort press, ble det dårlig med uttelling for drabantbygutta fra Manglerud.

MS-forward Jesper Öhrvall møtte gamle lagkamerater torsdag. Her misser han alene med Grüner-keeper Jesper Ekeberg.

Det kan Grüner i stor grad takke en våken Jeper Ekeberg for. Så skulle det, med fire minutter igjen å spille eksplodere.

Først gir Emil Frøshaug hje melaget ledelsen 5-3 i overtall. Så kontrer Grüner. Først gjør Trym Aurén alt selv, før Carl Wassenius utligner til 5-5 med ett minutt igjen å spille. Dermed går kampen til «sudden death».

Litt over to minutter ut i forlengningen avgjør hjemmelaget og vinner kampen 6-5 etter scoring av Håkon Nilsen.

Grüners beste spiller: Carl Wassenius