Skeid jubler etter seier over Kjelsås. Det har vært adskillig mer jubel i år enn i fjor, da laget rykket ned fra OBOS-ligaen. Nå øyner de et lite håp om en retur til nivå to i Norge.
Skeid jubler etter seier over Kjelsås. Det har vært adskillig mer jubel i år enn i fjor, da laget rykket ned fra OBOS-ligaen. Nå øyner de et lite håp om en retur til nivå to i Norge.

Sesongens mål er nådd. Med to nye spillere i troppen begynner moroa for Skeid

Etter nedrykksesongen i fjor, har Skeid nå mulighetene til å rykke opp igjen. — Vi har ingenting å tape i sluttspillet, og kan gå på med senkede skuldre, sier trener Gard Holme.

Publisert

— Det er fint å høre at vi blir regnet som et underholdende lag. Vi ønsker å gjøre Skeid til et lag folk kan identifisere seg med både på og utenfor banen, sier Skeids trener Gard Holme.

Dessverre har det ikke vært alle forunt å se laget i år, men de som har fått overvære Skeids hjemmekamper har fått se et lag med hurtige og kreative spillere på topp foran en hardt arbeidende midtbane. Alle understøttet av en rutinert og lur veteran i Daniel Braaten. Avdelingens toppskårer, Johnny Buduson kommer også på Skeid. Den raske spissen puttet på 12 mål på de første 13 kampene.

Flere av spillerne på Skeid har hatt sitt gjennombrudd denne sesongen. Det gir mange smil og god stemning.
Flere av spillerne på Skeid har hatt sitt gjennombrudd denne sesongen. Det gir mange smil og god stemning.

Det er nå moroa begynner

Etter at sluttspillplassen i PostNord-ligaen var sikret, kunne Holme konstatere at laget hans har levert som han håpet, og at årets hovedmål var i boks.

— Det er nå den virkelige moroa begynner. Seks matcher mot jevngode motstandere vil gi svar på om vi kan spille kvalifisering om opprykk til OBOS-ligaen, sier Holme.

Med sju lag i serien blir det ikke kamper til alle lagene hver uke. Skeid er det laget som ikke spiller første runde. I andre sluttspillrunde møter Skeid Hødd på Høddvold i Ulsteinvik. Skeid avslutter sluttspillet med bortekamp mot Brattvåg helga 21-22.november.

Torshovlaget får tre hjemmekamper i sluttspillet, det er mot Kvikk Halden, Tromsdalen og hittil ubeseirede Fredrikstad. Hvor disse kampene skal spilles er ennå ikke avgjort.

Daniel Braaten (38) er tilbake i Skeid og viser fortsatt gamle kunster.
Daniel Braaten (38) er tilbake i Skeid og viser fortsatt gamle kunster.

Skeid eneste oslolag som greide kutten

Laget som topper tabellen etter at de seks sluttspillkampene er spilt rykker opp til OBOS-ligaen og nivå to i Norge. Laget som havner på andreplass spiller kvalifisering mot laget som havner på andreplass i PortNordligaen avdeling 2. Vinneren av de kampene møter det tredje siste laget i årets OBOS-liga om retten til å spille i OBOS-ligaen neste år.

Lagene tar med seg poengene de har fått hittil i sesongen. Fredrikstad leder Skeids avdeling med 39 poeng etter 13 kamper. Hødd har 26 på andreplass. Skeid, Kvik, Halden og Alta har alle sanket 25 poeng.

Vålerenga 2 med 18 poeng, og Kjelsås med 14, nådde ikke sluttspillet.

Fredrikstad ubeseiret

Fredrikstadgutten Holme gleder seg til igjen å møte laget fra fødebyen. Skeid hadde Fredrikstad på gyngende grunn da de to møttes i Fredrikstad tidligere i sesongen. Den gang kalte lokalpressen i byen hjemmeseieren for et ran.

— Kampen mot Fredrikstad blir en kamp hvor vi kan brette opp remene. Vi har alt å vinne, og vi kan gå fryktløst til verks. Foreløpig tenker vi mest på kampen mot Hødd, som innleder sluttspillet for vår del. Det blir en tøff og viktig bortekamp, sier Holme.

Trener Gard Holme ser fram til sluttspillet. Han mener kampene skal spilles med lave skuldre og oppbrettede ermer.
Trener Gard Holme ser fram til sluttspillet. Han mener kampene skal spilles med lave skuldre og oppbrettede ermer.

Nye spillere

Samtidig som årets positive overraskelse i skeidlaget, Keivan Ghaedamini, forsvant til KFUM i divisjonen over, kommer en ny spiller til Skeid. Øystein Vestvatn kommer til Skeid fra Moss. 28 år gamle Vestvatn har tidligere spilt for Hødd, Follo og Strømmen. Han er i følge Skeids hjemmeside en rutinert spiller som kan gå inn på alle plasser på midtbanen og på kanten. Fra Moss til Skeid kommer også Shadi Ali.

— Dette er spillere vi har fulgt med på en stund. De vil begge være med på å sikre oss at vi har gode alternativer i stallen. I sluttspillet må en spiller stå over en kamp etter kun to gule kort, og det er mye mulig at det vil kunne ramme flere av spillerne utover, sier treneren.

Skader kan også fort komme på slutten av sesongen. Akkurat nå er midtbanespiller Simen Hestnes snart klar igjen, etter armbruddet han pådro seg mot Florø i Valhall 31 august.

— Simen er i trening, men må fortsatt vente en to til tre uker før han starter med med fullkontakt trening, forteller Holme.

Kampoppsettet:

RUNDE 1 (10-11. OKTOBER)

Fredrikstad – Hødd. Brattvåg – Alta. Kvik Halden – Tromsdalen

RUNDE 2 (17-18. OKTOBER)

Tromsdalen – Fredrikstad. Alta – Kvik Halden. Hødd – Skeid

RUNDE 3 (24-25. OKTOBER)

Skeid – Kvik Halden. Tromsdalen – Hødd. Fredrikstad – Brattvåg

RUNDE 4 (31.OKTOBER – 01.NOVEMBER)

Brattvåg – Tromsdalen. Alta – Skeid. Kvik Halden – Fredrikstad

RUNDE 5 (7-8. NOVEMBER)

Skeid – Tromsdalen. Fredrikstad – Alta. Hødd – Brattvåg

RUNDE 6 (14-15. NOVEMBER)

Skeid – Fredrikstad. Alta – Hødd. Kvik Halden – Brattvåg

RUNDE 7 (21-22.NOVEMBER)

Tromsdalen – Alta. Brattvåg – Skeid. Hødd – Kvik Halden

Powered by Labrador CMS