DEBATT

— Er det nødvendig å stille vekkerklokken i vinduskarmen med et åpent vindu når du bor såpass tett som i en blokk, spør Anita Angell.
— Er det nødvendig å stille vekkerklokken i vinduskarmen med et åpent vindu når du bor såpass tett som i en blokk, spør Anita Angell.

- Hei, du som bruker vinduskarmen som nattbord, sover tungt med vinduet åpent og må opp klokken 4:50 hver morgen!

— Har du noen gang tenkt på hvor mange andre som hører vekkerklokken din når den gjomer i 10 lange minutter før du endelig rister av deg søvnen og trykker på snooze-knappen?

Publisert

Ja, jeg tenker på deg som bor i en av flere høyblokker, må opp før fuglene, har vekkerklokka i vinduskarmen og sover så tungt at du bruker et kvarter på å innse at klokka ringer.

Føler du at de 300 andre leilighetene rundt deg, som også har soverom på samme blokkside som deg, også må stå opp klokken 4:50 hver morgen?

— Den fantastiske snooze-knappen

Jeg har bodd svært mange steder i mitt liv. I Oslo har jeg stort sett bodd i blokk, både høye og lave, og jeg har opplevd dette på samtlige steder. Som beboer i blokk hører jeg stadig en eller annen vekkerklokke som ringer for hele nabolaget ved morgengry og slår ekko i mellom bygningene fra et åpent vindu.

Og ikke én eneste gang har den stoppet innen rimelig tid. Nei, for det er jo tøft å stå opp kl 4:50, forståelig nok, og da blir det jo til at alarmen går i et kvarters tid eller går av hvert femte minutt takket være den fantastiske snooze-knappen.

— Kjære folk, hør mitt hjertesukk

Problemet er bare at ingen av oss andre kan skru den av, selv om vi alle vekkes av den. Men er det nødvendig å stille vekkerklokken i vinduskarmen med et åpent vindu når du bor såpass tett som i en blokk?

Er det nødvendig å vekke hele nabolaget fordi du må stå opp? Er det rettferdig at vi vekkes av din alarm som du selv ikke hører før det har gått et kvarter?

Kjære folk, hør mitt hjertesukk på vegne av alle deres naboer: Fjern vekkerklokka di fra vinduskarmen! God mandag!

Powered by Labrador CMS