Poengkonge Mark Auk og resten av Vålerenga fortsatte den siste tids gode trend i hjemmekampen mot Stavanger tirsdag kveld.

Mestertakter fra Vålerenga da Oilers ble sendt hjem til Stavanger som slakt!

— Det er alltid deilig å slå Stavanger, sier Vålerengas visekaptein Mathis Olimb. Fjorårets dobbeltmester fikk en tung tur hjem til Rogaland etter å ha tapt 4-1 for Vålerenga på Jordal.

Etter en litt trøblete seriestart for Vålerenga hockey, virker det som maskineriet er litt bedre smurt nå. Mot Stavanger viste gutta i kongeblått tidvis mestertakter, og da sluttsignalet gikk sto det 4-1 til VIF.

— I dag spiller vi en veldig god kamp, og spesielt er vi bunnsolide defensivt. Det godt å føle at vi endelig er litt i flyten, sier Mathis Olimb til VårtOslo etter kampen.

— Ikke langt fra himmel til helvete

Med den andre seieren på to kamper var Vålerengas visekaptein i strålende humør etter å ha sendt fjorårets dobbeltmester hjem til Stavanger med tap

— Etter de to føste kampene begynte jo folk å snakke om at vi var et nedrykkslag. Det er jammen ikke langt fra himmel til helvete, ler Olimb.

Vålerenga-spillerne hadde mye å juble for tirsdag kveld.

Olimb er klar på at gutta ikke skal ta av nå, selv om de har vunnet to kamper på rad.

— Det er utrolig mange kamper igjen av sesongen, så mye kan skje. Jeg føler likevel at vi begynner å se ut som det laget vi ønsker, sier visekapteinen.

Et amerikansk backfunn

Hittil denne sesongen har amerikanske Mak Auk vært den store spilleren i årets Vålerenga-lag. Backfunnet fra Michigan er sål angt lagets klare poengkonge, samtidig som han har vist backspill av høy klasse.

Selv er amerikaneren svært godt fornøyd med overgangen til norsk ishockey.

— Det er veldig gøy å være her og Oslo er en fantastisk by, mener Auk

Han synes ikke forskjellen mellom de to hockeykulturene er så alt for stor.

Mark Auk har et skarpt skudd. Her fyrer han løs mot Stavanger-keeper Henrik Holm.

— Det er jo forskjeller her og der. Den største er nok at det er mye mer tempo og intensitet i matchene i Nord-Amerika, sier Auk

Når det gjelder den gode starten i poengprotokollen gir han lagkameratene mye av æren.

— Det er enkelt å spille bra med de gutta jeg har rundt meg på isen. Jeg tror dette kan bli en svært morsom sesong, konstaterer amerikaneren.

Kanonåpning fra Vålerenga

Etter et par sterke matcher på rad, skulle dagens match starte på best mulig måte for gutta fra østkanten. Knapt to minutter skulle det ta før Thomas Olsen kunne sende Vålerenga i ledelsen hjemme i amfi`n.

Etter sjokkåpningen fortsatte hjemmelaget å kjøre på, og det var til tider stort sett bare ett lag ute på isen som skapte farligheter foran motstanderens mål.

Christoffer Törngren og Vålerenga stod godt imot fjorårets dobbeltmestere fra Stavanger.

Flere scoringer ble det derimot ikke i åpningsperioden, hvor hjemmelaget anført av en frisk Tobias Lindström var det klart beste laget.

Lite inspirerende midtperiode

Etter til tider å ha dominert stort de første 20 minuttene, var det et litt mindre offensivt Vålerenga-lag som kom på isen til midtperioden.

Åpningen på perioden ble i det hele en ganske så traurig affære, med bare ett skudd på mål i løpet av de første sju minuttene.

Der og da satt en litt med følelsen at selv ikke de kongeblå ute på isen hadde trua på at de kunne være så gode som den første perioden hadde gitt inntrykk av.

Målsniken Mika Partanen med tunga ute etter 2-1-scoringen mot Stavanger

Sakte men sikkert kom iskrigerne fra Oslo øst likevel mer og mer i siget igjen. Etter 11 minutter kunne målsniken Mika Partanen score hjemmelagets andre mål for kvelden.

Kun minuttet senere gir imidlertid VIF-forsvaret bort pucken i midtsonen, og Stavanger kan komme litt tilbake i kampen ved scoring fra André Strandborg. Han gjør ingen feil alene med målvakt Tobias Breivold.

Etter reduseringen falt kampen igjen tilbake til trenden fra starten av perioden, hvor ingen av lagene klarte å produsere særlig mange eller store sjanser. Dermed kunne Vålerenga-spillerne fortsatt fortjent lede etter to perioder.

Ingen tvil om hvem som skulle stikke av med seieren

Med 40 minutter spilt hadde tirsdagens kamp gitt to vidt forskjellige perioder når det gjaldt underholdningen og kvaliteten på spillet ute på isflata.

Den siste perioden startet også en smule avventende, men etter vel tre minutter kunne iskrigerne gå oppi en tremåls-ledelse ved Sander Thoresen etter en fiks pasning fra Mattis Olimb.

Thoresens mål skulle vise seg å bli det avgjørende målet, og kampen gikk nok en gang inn i et modus hvor det ikke skjedde alt for mye foran de to keeperne. Når det er sagt var det i og for seg aldri noen tvil om hvor seieren ville havne.

Helt klar ble hjemmetriumfen sekunder før slutt da kaptein Martin Røymark kunne sette pucken i åpent mål

Nå venter byderby på Dælenenga mot desidert tabelljumbo Grüner for de kongeblå på torsdag, før de lørdag tar i mot Ringerike hjemme på Jordal.

Kampfakta

Vålerenga - Stavanger = 4-1(1-0, 1-1, 2-0)

Jordal Amfi

3325 tilskuere

Hoveddommere: Roy Stian Hansen / Karl Johan Marcus Vinnerborg

1.per: 1-0 01:42 Thomas Olsen (Christoffer Törngren / Tobias Lindström)

2.per: 2-0 28:55 Mika Partanen (Mark Auk) 1-2 29:42 André Strandborg ( Anders Tangen Henriksen / Sander Husebø)

3.per: 3-1 43:13 Sander Thoresen (Mathis Olimb) 4-1 59:06 Martin Røymark (Tobias Breivold)

Utvisninger: VIF: 1x2min STV: 3x2min