Slik så Olympiatoppen og arkitektene for seg at det nye toppidrettssenteret mellom dagens senter og Sognsvann skulle bli seende ut.
Slik så Olympiatoppen og arkitektene for seg at det nye toppidrettssenteret mellom dagens senter og Sognsvann skulle bli seende ut.

Sier nei til å la Olympiatoppen bygge nytt toppidrettssenter ved Sognsvann

Plan- og bygningsetaten har gitt avslag på Olympiatoppens søknad om å bygge nytt toppidrettssenter mellom Sognsvann og Kringsjå. Kapasiteten ved dagens senter er sprengt, og derfor vil Olympiatoppen bygge nytt.

Publisert

Plan- og bygningsetaten skriver imidlertid at den avslår søknaden om nytt toppidrettssenter, friidretts- og fotballbane og ny ishockeybane mellom dagens senter ved Kringsjå og Sognsvann, melder NRK.

— Vi er naturligvis skuffet over avslaget fra plan- og bygningsetaten. Vi skal nå finlese avslaget og begrunnelsen og gå igjennom dette i styringsgruppen, skriver toppidrettssjef Tore Øvrebø i en epost.

Har skrinlagt planer om utøverhotell

Øvrebø er fortsatt optimistisk i troen på at et nytt senter vil bli bygget.

Olympiatoppen har lenge ønsket å bygge et nytt toppidrettssenter ved Sognsvann i Oslo. Planene er blitt endret en rekke ganger gjennom årene. Blant annet har de måttet skrinlegge planene om et utøverhotell.

Målet for det nye anlegget har vært at det skal ferdigstilles i 2025. Det er søkt om 875 millioner kroner til prosjektet.

— For stort avvik fra reguleringsplan

Plan- og bygningsetaten begrunner sitt nei med blant annet følgende begrunnelse:

— Tiltaket har store avvik fra reguleringsplanen, og er avhengig av dispensasjoner som etter etatens vurdering ikke kan gis i en byggesak, skriver plan- og bygningsetaten i sitt avslag.

Avslaget er også begrunnet i betydelig lokal motstand mot planene og at denne ikke er tilstrekkelig imøtegått.

Powered by Labrador CMS