Slik så Olympiatoppen og arkitektene for seg at det nye toppidrettssenteret mellom dagens senter og Sognsvann skulle bli seende ut.

Sier nei til å la Olympiatoppen bygge nytt toppidrettssenter ved Sognsvann

Plan- og bygningsetaten har gitt avslag på Olympiatoppens søknad om å bygge nytt toppidrettssenter mellom Sognsvann og Kringsjå. Kapasiteten ved dagens senter er sprengt, og derfor vil Olympiatoppen bygge nytt.

Publisert

Plan- og bygningsetaten skriver imidlertid at den avslår søknaden om nytt toppidrettssenter, friidretts- og fotballbane og ny ishockeybane mellom dagens senter ved Kringsjå og Sognsvann, melder NRK.

— Vi er naturligvis skuffet over avslaget fra plan- og bygningsetaten. Vi skal nå finlese avslaget og begrunnelsen og gå igjennom dette i styringsgruppen, skriver toppidrettssjef Tore Øvrebø i en epost.

Har skrinlagt planer om utøverhotell

Øvrebø er fortsatt optimistisk i troen på at et nytt senter vil bli bygget.

Olympiatoppen har lenge ønsket å bygge et nytt toppidrettssenter ved Sognsvann i Oslo. Planene er blitt endret en rekke ganger gjennom årene. Blant annet har de måttet skrinlegge planene om et utøverhotell.

Målet for det nye anlegget har vært at det skal ferdigstilles i 2025. Det er søkt om 875 millioner kroner til prosjektet.

— For stort avvik fra reguleringsplan

Plan- og bygningsetaten begrunner sitt nei med blant annet følgende begrunnelse:

— Tiltaket har store avvik fra reguleringsplanen, og er avhengig av dispensasjoner som etter etatens vurdering ikke kan gis i en byggesak, skriver plan- og bygningsetaten i sitt avslag.

Avslaget er også begrunnet i betydelig lokal motstand mot planene og at denne ikke er tilstrekkelig imøtegått.

Powered by Labrador CMS