Amor Layouni gratuleres med scoring i Vålerengas hjemmeseier mot Sandefjord.

Amor Layouni herjet og scoret to da Vålerenga parkerte Sandefjord

Amor Layouni herjet med Sandefjord-kaptein Mats Haakenstad og scoret to ganger da Vålerenga rullet over gjestene med 4-0-seier.

Amor Layouni scoret de to første målene før pause, mens Tobias Christensen og Jacob Dicko Eng økte hver sin gang det siste kvarteret.

Oslo-laget slo dermed raskt tilbake etter å ha fått sitt første tap på ni kamper i Kristiansund sist. Laget forbedret sin sterke hjemmestatistikk med den sjette strake seieren og den åttende totalt (mot en uavgjort og to tap). Vålerenga henger med i medaljekampen, mens Sandefjord forblir på kvalifiseringsplass.

– Vi har hatt en veldig god periode, men så klarte vi å surre det til forrige helg. Vi brukte det som motivasjon. Vi var revansjesugne og skulle slå tilbake, sa Christensen til Discovery.

– Dette var tungt og skuffende. Vi lekker som en sil, sa Sandefjord-kaptein Mats Haakenstad.

Sandefjord kjemper for sitt eliteserieliv og innledet kampen best, men det var Vålerenga som kom til store sjanser og etter hvert mål.

Vålerengas Amor Layouni var den store spilleren for Vålerenga mot Sandefjord.

Parkerte Sandefjord

I det 35. minutt gikk Fredrik Oldrup Jensen i duell på Vegar Eggen Hedenstads hjørnespark fra venstre. Han stusset ballen videre, og den falt ned foran Layouni inne i målgården. Han fikk en enkel oppgave med å pirke den inn.

På overtid i den første omgangen klarerte Jacob Dicko Eng i eget forsvar. Torgeir Børven slo en gjennombruddspasning, og Layouni i fullt firsprang parkerte Haakenstad. Han red av et desperat taklingsforsøk og plasserte ballen pent i lengste hjørne.

Det var en fortjent ledelse. Osame Sahraoui hadde to kjempesjanser før han måtte ut med vond hofte og ble erstattet av Eng noen minutter før pause. Eng fikk nesten umiddelbart en stor sjanse etter innlegg fra Layouni, før han satte i gang angrepet som ga 2-0.

Sløste

Vålerenga gikk hardt ut i den andre omgangen og kom til flere store sjanser. Petter Strand skjøt over fra nesten fri posisjon etter at Christensens skuddforsøk ble blokkert og ballen spratt rett til ham. Layouni var også nær hattrick, men uttelling ble det først i sluttfasen.

Simen Juklerød la i det 79. minutt ut på et dribleraid som tok ham forbi flere motspillere på vei mot dødlinja. Derfra la han skrått ut, og Christensen scoret enkelt. Noen minutter senere kom også Eng på scoringslista da han nikket inn en dårlig utboksing fra Jacob Storevik.

– Det ble en bra match, bortsett fra de første ti minuttene. Vi burde ha scoret et par mål det første kvarteret av 2. omgang, men i den omgangen hadde vi full kontroll. Med det tredje målet var kampen kjørt, sa Dag-Eilev Fagermo til Discovery.

Etter landslagspausen tar Vålerenga imot Strømsgodset, mens Sandefjord får besøk av Sarpsborg.