DEBATT

Ved treningsapparatene på Tøyen kommer det en konstant strøm av treningsivrige.
Ved treningsapparatene på Tøyen kommer det en konstant strøm av treningsivrige.

– Sett ned forbud mot bruk av treningsapparater i friluft

Det burde være en selvfølge at bymiljøetaten satte ned forbud mot bruk av disse lekeapparatene for voksne, som skifter hender opp mot flere ganger i timen uten noen form for desinfisering.

Publisert Sist oppdatert

Med nedsatt immunforsvar og flere dager mer eller mindre i hus, trengte jeg en luftetur.

Med forhåndsregler som god avstand til folk, minst mulig berøring av flater og antibac og munnbind i lommen (om jeg skulle innom matbutikk) var det deilig å få gått en tur i friluft.

Hva som overrasket meg var alle treningsfolkene i tufteparkene, opptil 50 stykker samlet på et lite område.

Når jeg spør en av dem om det var en antibac-stasjon der, er svaret følgende: «Nei, men jeg skal vaske hendene når jeg kommer hjem…».

Sett ned forbud og ilegg bøter

Når skoler og barnehager (med store økonomiske konsekvenser) stenges, burde det være en selvfølge at bymiljøetaten satte ned forbud mot bruk av disse lekeapparatene for voksne, som skifter hender opp mot flere ganger i timen uten noen form for desinfisering eller vaskemuligheter.

Jeg ringte bymiljøetaten og tipset, noe de syntes ikke å ha tenkt over. «Dette er vanskelig å følge opp», var svaret. Det er jo så mange av dem.

Jeg foreslo å ilegge bøter, noe de skulle ta videre.

Svette hender på stang

Fullstendig panikk eller paranoia har sjelden vært en god løsning, men normalt sunt bondevett og ekstra bevissthet i disse tider tar jeg faktisk som en selvfølge blant folk.

Så ikke for å være treningsglede-booper, men..

En ting er for folk å ta en løpetur, en annen ting er unødvendig mange svette hender og hansker på en stang for at man på død og liv skal trimme tricepsen.

Uten desinfisering.