Olaug Tvedten snudde søndagens bortekamp mot Brann for Vålerenga-damene.

Olaug Tvedten reddet Vålerenga-damene og tabelltopp etter to keepertabber

En sterk borteseier mot fjorårets dobbeltmester Brann ga Vålerenga-damene tabelltopp i Toppserien søndag ettermiddag.

Etter en sterk åpning på sesongen fikk Vålerenga-damene nok en opptur søndag ettermiddag. Da kom de tilbake etter å ha ligget under 2-1 mot fjorårets suverene Brann-mannskap i Bergen med ti minutter igjen å spille.

Kampens store helt for østkantlaget ble Olaug Tvedten med to scoringer, mens Vålerenga-keeper Jalen Tompkins har hatt bedre dager mellom stengene. Begge Branns scoringer kan lastes den amerikanske sisteskansen.

Seier ga tabelltopp

Vålerengas tredje seier på rad i serieåpningen sørget for at de kongeblå nå troner alene på toppen av tabellen med 13 poeng. Det er ett mer enn hva Rosenborg på andreplass har samlet så langt i år.

Med det har østkantlaget skaffet seg en solid start på årets sesong, men det er likevel alt for tidlig i sesongen til å kunne bedømme hvor sterkt dette laget egentlig er. Til det har det i kampene til nå åpenbart seg litt for mange svakheter i både forsvars- og keeperspill til virkelig å kunne fastslå om Nils Lexerøds utvalgte faktisk er gullkandidater denne sesongen.

Snuoperasjon de siste ti minuttene

Allerede etter fem minutters spill fant Alyssa Walker og hjemmelaget veien til nettmaskene da den amerikanske spissen ordnet 1-0 for Brann. Målet kom etter et godt frispark fra Andrine Hegerberg, men inngripenen fra Vålerenga-keeper Tompkins var av det svake slaget.

Bare fem minutter senere tok Olaug Tvedten imot ballen ved kanten av 16-meteren og klinket til på hel volley. Avslutningen var ikke klokkeren, men ballen snek seg forbi Aurora Mikalsen nede ved stolperota til 1-1.

Vålerenga-keeper Jalen Tompkins hadde ikke noen god dag mellom stengene i Bergen søndag.

Det så lenge ut til å gå mot poengdeling, men ti minutter før slutt tok hjemmelaget ledelsen da Jalen Tompkins rotet ballen inn i eget mål. Andrine Hegerberg la en corner rett mot keeperen, som istedenfor å bokse ballen ut av farlig sone sendte den via stolpen og inn i eget nett.

Brann så ut til å ta med seg alle tre poengene fra oppgjøret, men Vålerenga svarte like etter da Thea Bjelde utliknet med et skudd, som lignet mye på hennes heldige scoring mot Stabæk på onsdag. Fem minutter senere fullførte Olaug Tvedten opphentingen da hun scoret sitt andre mål for dagen.