Branns kaptein Sivert Heltne Nilsen kunne juble for seier over gamle lagkamerater lørdag.

Vålerenga fikk ingen VAR-hjelp i Bergen. Hjemmelaget vant fortjent

De ble en nok en skuffende tur til Bergen for Vålerenga lørdag. Brann var det klart beste laget, og vant til slutt komfortabelt 3-1.

Brann var det farligste laget gjennom det meste av kampen og skapte de fleste sjansene. Begrenserne har nå kun Bodø/Glimt foran seg på tabellen med én kamp mer spilt etter en god serieåpning.

Til pause stod det 1-1 på Brann stadion. Tolv minutter etter at Vålerenga fikk en scoring annullert i den andre omgangen fikk Brann straffe. Der scoret Sivert Heltne Nilsen, og deretter ordnet Aune Heggebø 3-1.

Brann best i gang

Brann tok tak i kampen fra start og hjemmelaget tok ledelsen allerede i det sjette minutt. Brann presset på med en rekke avslutninger, og danske Frederik Børsting var til slutt mannen som fikk skutt ballen lavt over streken i det lengste hjørnet. Det var Børstings første scoring for Brann.

Ni minutter senere utlignet Vålerenga. Et langt frispark ble slått bakerst inn i feltet av Fredrik Oldrup Jensen, og ballen ble headet ned foran mål av Henrik Heggheim. Der stakk Branns Japhet Sery Larsen foten fram og beinet ballen i mål. Det var et selvmål av den gode, gamle sorten, og den som følge minst like god og gammel Drillo-fotball.

Vålerenga-fansen var i fyr og flamme etter østkantklubbens utlikning.

Sery Larsen hadde en god mulighet til å gjøre opp for seg i motsatt ende ti minutter senere, men Magnus Sjøeng i VIF-buret ryddet opp nok en gang.

Sjøeng var god i de første 45 minuttene. Det var liten tvil om at Brann var det beste laget på et fullstappet Brann stadion før pause.

Omdiskutert annullering

Hjemmelaget var best også etter pause, men det er en situasjon som vil bli diskutert etter kampen. Det er målet østkantgutta fikk annullert for offside etter kvarteret spilt av den andre omgangen. For den jevne mann var det ikke godt å se om annulleringen var riktig, selv om VAR var sikker i sin avgjørelse.

Det var derimot liten tvil om at dommeren Tore Hansen gjorde det riktige da han blåste straffe da Bård Finne ble felt i det 72. minutt.

Kaptein Sivert Heltne Nilsen gikk rolig fram til krittmerket, sendte VIF-keeper Sjøeng den ene veien og ballen i mål motsatt til 2-1 for foran et fullstappet og ellevilt hjemmepublikum på Brann stadion.

Ti minutter før full tid falt avgjørelsen. Innbytter Aune Heggebø punkterte kampen da han brukte Fredrik Oldrup Jensen som rundingsbøye og scoret sikkert til 3-1. Da var de tre poengene mer eller mindre i boks.