Thea Bjelde (t.v) og Ylinn Tennebø kunne juble for seier etter en forrykende andreomgang fra Vålerenga.

Kraftig pauseprat ga Vålerenga-damene storseier. — Første omgang er det dårligste vi har vist

Etter årets dårligste 45 minutter snudde alt for Vålerenga-damene i onsdagens 4-1-seier hjemme mot Stabæk. — Det er godt å snu denne kampen til seier, sier midtbanegeneral Thea Bjelde.

Etter lørdagens festoppvisning mot Avaldsnes fortsatte Vålerenga seiersrekken i starten på årets Toppserie med en 4-1 seier over Stabæk onsdag kveld. Det skule likevel ta en omgang før hjemmelaget klarte å finne toppgiret.

— Den første omgangen vi spiller i dag er helt elendig. Det er det dårligste jeg har sett i mine to år som trener her, sier hovedtrener Nils Lexerød til VårtOslo.

Konstruktiv og ærlig pauseprat

Etter de elendige første 45 minuttene ble det tatt grep i Vålerenga-garderoben.

— Vi hadde en god og konstruktiv pauseprat hvor vi også satte noen krav. Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan spillerne håndterte både praten og opphentingen ute på banen etterpå, sier Lexerød.

Også midtbanegeneral Thea Bjelde deler trenerens oppfatning av den viktige pausepraten.

— Vi hadde en liten prat ute på banen etter Stabæk-scoringen, og den løfter oss noe. Praten i pausen er med på å snu kampen, mener hun.

— Må finne ut hvordan vi står 90 minutter

Den dårlige åpningen var komplett motsatt av lørdagens kamp mot Avaldsnes hvor det var de siste 45 minuttene som ikke holdt all verdens kvalitet fra østkantlaget. Det er en tendens som plager både spillere og trenere litt.

— Nå må vi prøve å finne ut av hvordan vi skal holde det gode spillet oppe gjennom hele kampen. Det skal vi være gode nok til. Så jeg håper vi finner fort ut av det, sier Thea Bjelde.

Vålerenga-spillerne hadde krisemøte på banen etter Stabæks ledermål.

Allerede til helga, borte mot Brann, kan det bli viktig å finne en løsning.

— Skal vi få med oss poeng fra Bergen må vi spille som vi gjorde i andre omgang i dag gjennom hele kampen, konstaterer hovedtrener Lexerød.

Vålerenga skapte nada

Hadde publikum forventet en kanonstart ala den de fikk i lørdagens hjemmeslakt av Avaldsnes, ble starten av de første 45 minuttene mer avventende fra de kongeblås side. Med kvarteret spilt, hadde fortsatt ingen av lagene klart å tilrive seg noe klart spillemessig overtak. Sjansemesssig var det også dødt, men gjestene fra Bærum framstod som det friskeste laget.

Spesielt interessant var det å se hvor lite Vålerengas to vingbacker, Ylinn Tennebø og Janni Thomsen produserte offensivt i løpet av starten på kampen. De offensive spydspissene er ofte et viktig våpen når hjemmelaget skal angripe, men i den første omgangen fikk de to VIF-damene vist seg fram svært lite offensivt.

Thea Bjelde var nok en gang involvert i mye for Vålerenga.

Noe hyggeligere skulle det ikke bli ut over i omgangen, og etter snaut halvspilt førsteomgang kan Iris Omarsdottig gi gjestene ledelsen etter svakt forsvarsspill fra hjemmelaget. Den kalddusjen førte til en kollektiv samling innenfor 15-meteren fra Nils Lexerøds spilere.

Den praten så ut til å gi Vålerenga-spillerne litt mer driv og selvtillit. Men til tross for et farlig raid og skudd over fra Ylinn Tennebø, slet de med å skape noe som helst også må slutten av omgangen. Dermed var det gjestene fra Nadderud som kunne gå til pause med en fortjent ledelse.

Etter en svært lite tilfredsstillende omgang fra østkantlaget gjorde hovedtrener Lexerød et par rokeringer på laget. Inn kom Olaug Tvedten og Andrine Tomter, mens Stine Brekken og Laura Guldbjerg måtte vike plass..

Det førte til et de kongeblå raskt ble seende mer positive ut, og etter bare fire minutter kan Elise Thorsnes sikkert score fra straffemerket, etter at Stabæk-keeper Sunniva Skogkund rev ned en Vålerenga-spiller innenfor sekstenmeteren.

Den straffescoringen ga Lexerøds soldater blod på tann, og laget fortatte å presse på. Først var Ylinn Tennebø nære på sin tredje scoring på to kamper, før hun to minutter etter kjempesjansen like så godt satte ballen i nettmaskene til Vålerenga-ledelse.

Stabæk-keeper Sunniva Skoglumd hadde kanskje ikke sin beste dag på jobb, men her redder hun.

Snaut kvarteret senere skal så et langskudd fra Thea Bjelde på en særdeles merkelig måte finner veien inn i Stabæk-målet. Der var det dårlig kommunikasjon mellom keeper og forsvarsspillere, som gjorde at ballen til slutt havnet over målstreken.

Og dette skulle være omgangen for de merkelige målene. Vel ti minutter før slutt kommer et nytt da Karina Sævik header rett på Stabæk-keeperen. Ballen har retning mot mål, men om den er over streken før Thea Bjelde dundrer den i mål er usikkert. Sævik tildeles likevel scoringen.

Det ble også kampens siste nettkjenning, slik at hjemmelaget til slutt kunne gå av banen med med en relativt komfortabel seier.

Vålerenga - Stabæk = 4 - 1 (0-1)

Intility arena

0-1 Iris Omarsdottir (21) 1-1 Elise Thorsnes (49, str) 2-1 Ylinn Tennebø (57) 3-1 Thea Bjelde (70) 4-1 Karina Sævik (79)

Gule kort: Thea Loennecken og Sunniva Skoglund (Stabæk)

Vålerenga(3-5-2): Jalen Tompkins - Stine Ballisager Pedersen, Laura Guldbjerg (Andrine Tomter i 45min), Ingibjörg Sigurdardottir - Janni Thomsen, Linn Vickius (Mawa Sesay i 6min), Ylinn Tennebø, Thea Bjelde (Lina Klech i 8min), Stine Brekken (Olaug Tvedten i 45min) - Elise Thorsnes (Felicia Rogic i 20min), Karina Sævik

Stabæk(3-4-3): Sunniva Skoglund - Emile Bølviken, Selma Pettersen (Grace Garrad i 35min), Silje Helgesen - Anja Helen Rasmussen, Thea Loennecken, Justine Kielland, Smilla Vallotto (Malin Rovelstad i 15min) - Andrea Anderdal, Zara Katarina Jönsson (Signe Strømnes i 28min) , Iris Omarsdottir (Anastasia Høgevold i 28min)