Oslo spektrum
Det nye kontorbygget, som skal huse 1000 kontorplasser, kommer på toppen av dagens Oslo Spektrum.

Bystyret sier ja til nytt kontorbygg på høyde med Oslo Plaza

Bystyrets vedtak innebærer at Oslo får et nytt kontorbygg på toppen av Oslo Spektrum med en høyde på nivå med Oslo Plaza. – En gavepakke for hovedstaden, mener utbyggerne.

Publisert

Et flertall i Oslo bystyre sa i dag ja til planene for nye Oslo Spektrum. Vedtaket ga grønt lys for en helt ny kongress- og kulturarena. I tillegg etableres det over 1 000 kontorarbeidsplasser.

I dag vedtok Oslo bystyre planforslaget for Sonja Henies plass 2 og nye Oslo Spektrum. Planene inkluderer en ny kongress- og kulturarena med kapasitet på over 3 000 personer.

Forventet byggetid er på tre år og forventet byggestart er i løpet av 2024.

Oslo 20210525. Oslo Spektrum er en innendørs flerbruksarena for konserter, idrettskonkurranser og store messer i Norge. Arenaen åpnet i desember 1990 og hadde sitt første hele driftsår i 1991. I desember 2005 tok Norges Varemesse over som eiere.
Planen er at dagens Oslo spektrum skal fortsette å holde åpent i byggeperioden.

Nordens råeste møteplass

Stiftelsen NOVA Spektrum, som eier og driver Oslo Spektrum, står bak planene for det nye tilbygget, som skal erstatte det eksisterende kontorbygget til arenaen. Storsalen i dagens Oslo Spektrum består, og målet er at Spektrum skal være åpent og i drift gjennom hele byggeperioden.

Administrerende direktør i NOVA Spektrum, Gunn Helen Hagen, mener dette blir Nordens råeste møteplass for nærings-, kultur- og organisasjonsliv.

Gunn Helen Hagen
Gunn Helen Hagen i Stiftelsen NOVA Spektrum er svært fornøyd med bystyrets ja.

– Vi er svært takknemlige for at bystyret stiller seg bak vårt ønske om å etablere en ny kongress- og kulturarena midt i hjertet av Oslo. Nye Oslo Spektrum vil skape store positive ringvirkninger for hele hovedstadsregionen og gjøre Oslo til et naturlig førstevalg for flere store møteplasser og arrangement av både nasjonalt og internasjonalt format, mener Hagen.

Planene innebærer også et stort områdeløft for Sonja Henies plass og Vaterland.

Powered by Labrador CMS