Vålerenga-keeper Hannah Seabert forlater østkantklubben etter denne sesongen. — Årets cupfinale er nok mitt beste mine, sier hun.
Vålerenga-keeper Hannah Seabert forlater østkantklubben etter denne sesongen. — Årets cupfinale er nok mitt beste mine, sier hun.

Vålerenga-damene rotet bort medaljesjansen da keeper Hannah Seabert tok avskjed med hovedstaden

Stabæk knuste Vålerengas drøm om bronsemedalje med seier på Intility arena søndag ettermiddag. — Kjipt å ikke vinne min siste kamp på hjemmebane, sier Vålerenga-keeper Hannah Seabert.

Publisert

Fra de californiske sandstrender via flate Jylland, og det danske topplaget Fortuna Hjørring, kom Hannah Seabert (26) som et frisk pust inn i Vålerenga-buret i 2019. Etter tre sesonger i et nordlig klima er det over for Riverside-jenta på Valle. Søndagens kamp mot Stabæk ble siste gang Seabert voktet buret på Intility arena.

— Det hadde jo vært deilig å ta avskjed med hjemmepublikummet med en seier, men slik ble det ikke, sier hun til VårtOslo etter søndagens tap mot Stabæk.

Tre sesonger med opp- og nedturer

Da Seabert kom til Valle før 2019-sesongen, var det store forhåpninger til den amerikanske sisteskansen. Det skulle likevel ta tid før hun spilte seg til fast plass i førsteelleveren. Ikke før midt i sesongen, i august, fikk hun sin debut mellom stengene. Derfra og ut sesongen var hun et sikkert førstevalg.

Men etter en solid start i kongeblått, skulle fansen etterhvert begynne å stille spørsmålstegn ved keeperen og spesielt feltarbeidet ble kritisert.

Før forrige sesong ble dermed landskvinne Jalen Tompkins hentet inn som konkurrent på keeperplass. Det førte etter hvert til at Tompkins tok over rollen som førstekeeper, etter noen svært imponerende forestillinger.

— Det har vært tre veldig fine år her med både opp- og nedturer. Det er vanskelig å velge hva som har vært det største, men jeg tror jeg sier årets cupfinale. Det var helt spesielt å vinne med hele familien fra USA på tribunen, sier målvakten.

I 36 kamper over tre år har Hannah Seabert voktet Vålerenga-målet. Her ser hun lagvenninne Ingibjörg Sigurdardottir score selvmål i vårens hjemmekamp mot Avaldsnes.
I 36 kamper over tre år har Hannah Seabert voktet Vålerenga-målet. Her ser hun lagvenninne Ingibjörg Sigurdardottir score selvmål i vårens hjemmekamp mot Avaldsnes.

Hvor turen går videre vil hun foreløpig ikke avsløre, men amerikaneren er klar på at Vålerenga alltid vil ha en stor plass i hjertet hennes.

— Dette er en helt fantastisk klubb og jeg vil være Vålerenga-supporter for resten av livet, innrømmer hun.

I alt fikk jenta fra Bakersfield utenfor Los Angeles 36 offisielle kamper for de kongeblå.

— Oslo er en fantastisk by

Overgangen var stor fra Californias sol til Hjørring, og enda større da hun kom til Oslo. 26-åringen innrømmer at det har vært en stor utfordring å tilpasse seg nordiske værforholdene, men skryter ellers av hovedstaden.

— Oslo er en helt fantastisk by. Her er det så mye å oppleve, og så mange perler å uforske rundt i byen, at en egentlig aldri går lei, sier Hannah Seabert.

Trener Jack Majgaard Jensen er klar på at han vil savne den amerikanske sisteskansen når hun nå forlater klubben.

— Hannah er en utrolig profesjonell fotballspiller og en god keeper. Spesielt er jeg imponert over hvor godt hun forbereder seg til hver kamp, sier sjefen på Valle.

Også Marie Dølvik Markusen og Kathy Stengel forsvinner fra Intility arena etter dene sesongen.

Drømmen om medalje glapp

Etter forrige søndag å ha sikret seg kongepokalen etter seieren mot den suverene serielederen Sandviken i cupfinalen, var en seier i den siste hjemmekampen mot Stabæk viktig for å kunne ha et håp om å ta bronsemedaljer i serien.

Etter en dårlig start, hvor Stabæk og Zara Jönsson tok ledelsen etter bare tre minutter, kom hjemmelaget mer med i en kamp som var blottet for sjanser og tempo. For hjemmelagets side så det ut som om cupfinalefesten forrige søndag hang igjen i kroppen.

Heller ikke den andre omgangen ble på noen måte noen stor fotballkamp, men hjemmelaget kom utover i omgangen litt mer med i spillet, uten å skape de helt store sjansene. Dermed ble det ingen flere mål og østkantens håp om seriemedaljer i 2021 glapp med dagens tap.

Kampfakta

Vålerenga - Stabæk = 0-1 (0-1)

Intility arena

372 tilskuere

0-1 Zara Jönsson (3)

Gult kort: Iris Omasdottir (Stabæk), Ingibjörg Sigurdardottir (VIF)

Vålerenga (4-2-3-1): Hannah Seabert - Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardottir, Andrine Tomter (CJ Bott i 17min) - Dejana Stefanovic, Rikke Nygard (Thea Bjelde i 45min) - Rikke Marie Madsen, Amanda Andradottir (Elise Thorsnes i 45min), Ylinn Tenebø (Kathy Stengeli 17min) - Synne Jensen

Stabæk (3-5-2): Sunniva Skoglund - Stine Reinas, Maria Sundlöv, Silje Bjørneboe - Louise Normann, Siri Grønli, Melissa Bjånesøy, Justine Kielland, Thea Loennecken (Cornelia Fladberg i 1min) - Zara Jönsson (Linn Huseby i 25min), Iris Omarsdottir (Maiken Bjørndal i 5min)

Vålerengas beste spiller - Ingibjörg Sigurdardottir

Powered by Labrador CMS