Skeids kaptein Fredrik Berglie med pokalen som beviser at de har vunnet 2. div. avd 2. Simen Hestnes gir kapteinen en god klem, mens David Hickson, Matarr Kah og Hayder Altai tar en sa-sa-sa.

En vidunderlig lørdag for fotball. Skeid opp i 1. divisjon etter 12-0-seier

Spissfenomenet Abel Stensrud satte sju baller i nettet bak Rosenborgkeeperen. Neste år blir vi enda bedre, mener suksesstrener Gard Holme, med begge beina godt plantet på kunstgresset.

Publisert

Settingen var enkel før nest siste runde i 2. divisjon avdeling 2. Hvis Skeid vant, samtidig som opprykksrival Egersund ikke vant, ville Skeid vinne avdelingen og rykke direkte opp til nest høyeste nivå i norsk fotball.

Allerede før det var gått ett minutt av kampen fikk Skeid sin første store sjanse. Den ble det ikke mål på, og heller ikke den neste store sjansen ble omsatt i mål. Etter fem minutter sitter den første ballen i nettet bak rosenborgkeeperen. Det var spiss-vidunderet Abel Stensrud som var satte ballen i mål etter en perfekt utført kontring hvor både David Hickson og Johnny Buduson var involvert.

Allerede så tidlig i kampen lå syntes mulighetene for et tosifret resultat å være til stede.

Rosenborg unge spillere hang rett og slett ikke med. Her er oppspillet til 9-0. Stian Pettersen med ballen.

Lekestue på dårlig kunstgress

Aldri har vi opplevd en så ensidig fotballkamp i det som betegnes som toppfotball i Norge. Skeid holdt fullstendig lekestue med de unge rosenborgspillerne, og stoppet ikke før 12-tallet lyste på måltavla. Abel Stensrud skåret sju mål, Marcus Melchior to, Ulrich Ness, Gabriel Andersen, og Johnny Buduson ett mål hver. Som skeidoksene sang, her er det bare rødt og blått som leker seg med røkla.

Byråd Omar Samy Gamal og bydelsutvalgsleder i bydel Nordre Aker, Bente M. Larsen var på Nordre Åsen for å snakke om anleggssituasjonen og kunstis med representanter for Skeid. Sammen med de 800 betalende tilskuerne på tribunen fikk de med seg en fotballkamp for historiebøkene.

Byråd Omar Samy Gamal (til høyre) og bydelsutvalgsleder i bydel Nordre Aker, Bente M. Larsen var på Nordre Åsen for å snakke om kunstis og anleggssituasjonen. De fikk se en fotballkamp det ikke går mange av på dusinet. Til venstre Skeid bandys Helge Holter

Holdt nullen i nesten 20 sekunder

Stillingen til pause var 4-0. Rosenborg brukte anledningen til å bytte keeper. Keeper Håvard Sandvik holdt imidlertid ikke nullen i mer enn 19 sekunder. Han reddet et skudd fra Marcus Melchoir, men Stensrud satte inn returen.

Samtidig som Skeid feide over Rosenborg kom det meldinger om at Notodden ledet over Egersund. Fra høyttaleranlegget var det tyst, men stillingen i den kampen nådde mange mobiltelefoner rundt banen. Skeidoksene sang taktfast til ære for Notodden.

Da kampens gode dommer Mohammad Hafezi blåste av kampen fikk spillerne høre at Egersund hadde tapt 1-3 for Notodden. Skeid sto igjen som vinnere av avdelingen, og som klare for OBOS-ligaen, 1.div. neste sesong.

Unge og gamle, stolte, glade og rørte skeidtilhengere takker laget for oppvisningen.

Dette sa de etter kampen:

Gard Holme, hovedtrener:

—Vi skal trene godt fram til neste sesong for å bli bedre. Det lå i planene våre at vi skulle rykke opp. Vi ser at lag som rykker opp til 1. divisjon ofte klarer seg bra. Se på Fredrikstad i år. Neste sesong blir våre unge spillere enda bedre. Vi skal nyte dette her, så skal vi avslutte med stil i den siste kampen før vi tar ferie. Om Abel Stensrud kan jeg si at han arbeider godt på hver trening, og vi ser i dag at han er sulten på å lage flere mål, sa trener Holme etter kampen.

Han var den eneste som beholdt roen i den kaotiske kampavslutingen mot Kjelsås i forrige serierunde. Nå var han den eneste som tilsynelatende holdt bakkekontakten i seiersrusen.

Jens Rognved, tidligere spiller, og nå i trenerteamet for juniorlaget:

— Jeg visste at våre unge spillere, som Stensrud og Jacob Romsås, ville bite godt i fra seg denne sesongen. Det er imidlertid nesten pinlig at Rosenborg, et av de dominerendelagene i norsk toppfotball, ikke stiller med noe bedre lag enn det vi så i dag, sa Rognved.

David Hickson, spiller:

Å rykke opp har vært planen vår hele tiden. Å bli omskolert fra spiss til kantspiller har gått fint for meg, sa Hickson, som har fått vist fram ferdighetene sine mye bedre i sin nye rolle på banen.

Abel Stensrud, toppscorer:

—I dag måtte jeg utnytte mulighetene jeg fikk til å skåre mange mål. Jeg har aldri, selv ikke som lilleputt, lagd så mange mål i en kamp. Jeg tror vi klarer å ta omstillingen til 1. div. bra, sa toppskårer Stensrud. På 21 spilte seriekamper dette året, står 19-åringen med 22 skårete mål. Det aller første kom i bortekampen mot Rosenborg 2 i slutten av juni.

Fra venstre, Mikkel Tveiten, Johnny Buduson, Marcus Melchior, Emil Tjøstheim og Abel Stensrud. Alle bidro til festforestillingen på Nordre Åsen.

Fredrik Berglie, Skeids kaptein:

— I dag var vi konsentrerte om vår egen oppgave. Selvfølgelig var det litt snakk om kampen mellom Egersund og Notodden, men vår oppgave i dag var å knuse Rosenborg 2. Vi hørte at oksene sang om Notodden, og tok det som et godt tegn, men vi visste ikke noe før etter kampen. Jeg er fra Larvik, og skal på en måte hjem i den siste seriekampen. Vi skal ta den kampen seriøst. Så skal vi ha ferie, før vi forbereder oss til neste sesong.

— Jeg var med sist vi rykket opp. Flere på laget var det, og jeg tror vi skal klare det bedre denne gangen. Nå vet vi mye mer om hva som skal til på det nivået, sa Berglie, og refererte til at forrige gang Skeid rykket opp, rykket laget ned igjen året etter.

Mer enn annet ønsker han seg et nytt banedekke på Nordre Åsen. Etter siste repareringsforsøk virker banen enda mer som et ujevnt lappeteppe enn tidligere.

Marcus Melchior, tomålsscorer i dag:

— Det var dette jeg kom til Skeid for å være med på. Laget var nær å rykke opp i fjor, og det har hele tiden vært planen vår å få det til denne sesongen. Vi hørte oksene rope Notodden, Notodden, og tok det som et godt tegn. Jeg visste at Notodden ledet ved pause. Jeg må snakke med Abel om det ene målet. Jeg vet ikke om den var allerede inne i mål, da han skled ballen inn i nettet, smilte Melchior. Han hadde blitt stående med hat-trick om målet var blitt tilkjent ham.

Kampfakta

Skeid – Rosenborg 2 (4-0)

Nordre Åsen, 799 betalende tilskuere

Mål: 1-0 Abel Stensrud (5.), 2-0 Abel Stensrud (23.), 3-0 Marcus Melchior (26.), 4-0 Marcus Melchior (41.), 5-0 Abel Stensrud (46.), 6-0 Abel Stensrud (50.), 7-0 Johnny Buduson (62.), 8-0 Abel Stensrud (67.), 9-0 Gabriel Andersen (70.), 10-0 Abel Stensrud (71.), 11-0 Abel Stensrud (73.), 12-0 Ulrich Ness (87.)

Skeid (3-5-2): Lars Martin Kvarekvål – Hayder Altai, Fredrik Berglie, Stian Pettersen – David Hickson (Emil Tjøstheim fra 54.), Felix Anthonessen (Florind Lekaj fra 69.), Shadi Ali, Marcus Melchior (Mikkel Tveiten fra 54.), Øystein Vestvatn (Ulrich Ness fra 46.) – Abel Stensrud, Johnny Buduson (Gabriel Andersen fra 64.).

Gule kort: Shadi Ali, Skeid.

Dommer: Mohammad Hafezi (Reinsvoll IF)

Powered by Labrador CMS