Vålerenga tok en enkel seier i byderbyet mot Grüner lørdag ettermiddag.

Det store åpningsshowet på Jordal ble helt Vålerengas. Lillebror Grüner fikk gjennomgå

Vålerenga var overlegne i lørdagens byderby og vant til sutt 6-2 over nabo Grüner. — Denne kampen styrer vi fra start til slutt, sier Vålerengas supertalent Gabriel Koch.

Lørdagens byderby mellom Vålerenga og Grüner var på forhånd karakterisert som en åpningsfest av nye Jordal Amfi. Med partytelt, livemusikk og annet gøy slo Vålerenga hockey på stortromma før match. Selve matchen ble total enveiskjøring i to perioder, og Vålerenga vant til slutt 6-2.

— Det er deilig å vinne sånne kamper vi i utgangspunktet skal vinne, sier Vålerengas bestemann, unggutten Gabriel Koch, til VårtOslo etter kampslutt.

Klasseforskjell på lagene

Etter en litt treg åpningsperiode, fikk Vålerenga til slutt vist hvor mye bedre de er enn lillebror Grüner. Sluttresultatet lyver ikke. I dag var det klasseforskjell mellom de to lagene.

— Dette er en kamp hvor jeg føler vi har full kontroll, sier Koch.

Thomas Olsen og Vålerenga var det førende laget i hele lørdagens match.

Og selv om Grüner yppet seg litt på slutten av matchen, var hjemmelagets seier aldri truet. Og Vålerenga-spillerne kan gå inn i den to ukers lange landslagspausen, som nå kommer, med to seiere på rad. Det smaker godt etter en litt skuffende sesongåpnng.

For Grüner-spilerne blir ferien en mulighet til å hente seg in igjen etter to store tap, etter en oppløftende sesongåpning.

Slapp åpningsperiode: Tobias Lindström med sitt 200. ofisielle mål

Etter et åpningsshow som var svært skuffende, var hjemmelagets åpning ute på isen en glede å se på. Torsdag scoret han sitt 200 Vålerenga-mål, men det ble ikke tellende. Dermed bestemte Vålerenga-kaptein Tobias Lindström seg for å score det to hundrede lørdag ettermiddag. Et og halvt minutt trengte svensken på å sende hjemmelaget i ledelsen.

Etter åpningsscoringen sleit den første perioden med å engasjere publikum. Tempoet var heller labert, og de store sjansene lot vente på seg. På mange måter virket det som om begge lag var slitne etter seriestarten, og bare ventet på neste ukes landslagspause.

Flere mål ble det ikke i den første perioden og dermed kunne Vålerenga-spillerne gå i garderoben med ledelsen 1-0.

Fullstendig overkjørsel fra hjemmelaget

Begynte den første perioden dårlig for gjestene fra Løkka, begynte den andre like dårlig. En svak pasning i egen sone plukkes opp av hjemmelagets Villiam Strøm, før Thomas Olsen serverer Jørgen Karterud, slik at hjemmelaget kan doble ledelsen. Og bare sekunder senere skal det bli 3-0 til hjemmelaget ved Calle Spaberg Olsen.

Og så skulle vondt gå til verre for lillebror fra Grïunerløkka, etter åpningsminuttene. Hjemmelagets fjerde mål på fem minutter settes inn av Mattis Olimb.

Vålerenga-keeper Tobias Breivold hadde en rolig dag på jobben mot Grüner lørdag ettermiddag.

Den dårlige åpningen skal forfølge gutta fra Grünerløkka utover i perioden, og nå er det liten tvil om hvorfor Vålerenga er hockeystorebror i hovedstaden. Gutta fra Dælenenga får til lite eller ingen ting. Gutta fra Jordal derimot gjør en mye bedre periode enn de gjorde de første 20 minuttene.

Helt mot slutten skal hjemmelaget også få sitt femte mål for dagen ved Magnus Brekke Henriksen slik at hjemmelaget kan gå til pause med en fullt fortjent 5-0-ledelse etter en god andre periode fra gutta i blått.

Forgjeves sluttspurt fra gjestene

Etter å totalt ha overkjørt lillebror Grüner i den andre perioden, startet hjemmelaget den siste perioden i et roligere tempo. Når det er sagt, betydde ikke det at Grüner-spillerne kom inn i kampen igjen.

Etter vel tre minutter syntes Vålerengas toppscorer at nok var nok, og i overtall øker han de kongeblås ledelse til 6-0. Bortelaget hadde så langt i de to siste periodene hatt lite å komme med, men viste at de ikke ville gå av isen uten scoring i ettermiddag heller.

Etter tolv minutter dukker backen Charlie Björlin opp og lurer pucken inn bak Vålerenga-keeper Tobias Breivold. Dermed går gjestene heller ikke i denne kampen målløse av isen.

Calle Spaberg Olsen scoret et mål mot naborival Grüner.

Og trøstemålet ga Løkka-klubben blod på tann. Tre minutter senere sitter pucken igjen bak Vålerenga-målvakt Breivold, og nok en gang er det en Grüner-back som scorer. Denne gang heter han Joachim Sommer Nielsen.

Etter gjestenes lille sluttspurt blir det likevel ikke flere mål, og Vålerenga vinner fortjent 6-2.

Kampfakta

Vålerenga - Grüner = 6-2 (1-0, 4-0, 1-2)

Jordal Amfi

2832 tilskuere

Hoveddommere: Petter Bjerkan Bakken / Owe Lüthcke

1.per: 1-0 01:35 Tobias Lindström (Jørgen Karterud / Thomas Olsen)

2.per: 2-0 21:22 Karterud (Villiam Strøm / Olsen) 3-0 22:16 Calle Spaberg Olsen (Colin Spaberg Olsen / Magnus Brekke Henriksen) 4-0 24:59 Mattis Olimb (Kalle Ekelund / Daniel Sørvik) 5-0 37:11 Henirksen (Ca. Spaberg Olsen / Co. Spaberg Olsen)

3.per: 6-0 43:22 Mika Partanen (Olimb / Lindström) 1-6 52:06 Charlie Björlin ( Tim Robin Johnsgård / Tobias Skuterud) 2-6 56:34 Joakim Sommer Nielsen (Petter Birkheim Andersen / Sean-Michel Sunnqvist)

Utvisninger: VIF: 1x2 min GRU: 3x2 min