Gitteret blir nok lagt igjen hjemme dersom Gabriel Koch blir plukket ut i en såkalt draft av en NHL-klubb. Men først skal 18-åringen fra Kampen og Vålerenga spille i Sverige.

Kampen-gutten Gabriel (18) kan bli valgt av en NHL-klubb allerede denne uka. - Jeg har stor tro på at han blir draftet

Fra før er det klart at Kampen-gutten Gabriel Koch (18) forlater Vålerenga og spiller i svensk ishockey fra høsten av. Men nå kan han være nærmere NHL-drømmen enn noen gang.

Publisert

Det har i flere år gått gjetord i hockeymiljet om backtalentet Gabriel Koch (18). Sist sesong fikk han sitt definitive gjennombrudd i Vålerenga-drakta.

Så vellykka var sesongen at det i løpet av våren kom en rekke tilbud fra utenlandske klubber, som ønsket å knytte til seg Kampen-gutten fra høsten av.

Første NHL spiller fra Vålerenga siden Shampo?

Etter en lang og vanskelig prosess valgte 18-åringen til slutt å forlate moderklubben og Jordal til fordel for Malmø Redhawks. Der er han tiltenkt en viktig plass på klubbens U20-lag kommende sesong.

Siden Espen Shampo Knutsen ble draftet til NHL har ikke Jordal-klubben produsert NHL-spillere. Men nå kan sjansen være større enn noen gang for at nok en VIF-produsert spiller havner i verdens beste og hardeste hockeyliga.

Etter å ha blitt lansert som den 90. mest interessante europeiske spilleren til NHL-draften tidligere i år, mener Norges nye landslagssjef Tobias Johansson at mye skal til om ikke østkantgutten blir valgt av en NHL-klubb.

Arizona Coyotes eller Chicago Blackhawkes?

Og sommerens "draft" starter torsdag denne uken.

Det kan bli lenge til oslofolk får se Gabriel Koch i Vålerenga-drakt igjen. Stortalentet kan være delvis på vei til USA allerede denne uken.

— Jeg har kjempestor tro på at han draftes, sier Johansson til TV2.

— Martin Johnsen, Eskild Bakke Olsen, Philip Granath og Sander Wold er andre spillere jeg vet at har blitt fulgt av NHL-klubber, men Koch er den som har absolutt best sjanse, mener norges landslagssjef.

Blant de største beilerne skal være klubbene Arizona Coyotes og den gamle storklubben Chicago Blackhawks.

Powered by Labrador CMS