Torsdagens toppoppgjør mellom Stavanger og Vålerenga er utsatt grunnet sykdom og skader hos østkantlaget.
Torsdagens toppoppgjør mellom Stavanger og Vålerenga er utsatt grunnet sykdom og skader hos østkantlaget.

Sykdom og skader herjer Vålerenga hockey. Torsdagens toppoppgjør mot Stavanger er utsatt

Et magevirus har satt mange av spillerne i Vålerenga hockey ut av spill de siste dagene. Lørdagens byderby mot Manglerud Star er også i faresonen.

Publisert

Torsdag kveld skulle Vålerenga og Stavanger møttes til toppoppgjør i norsk hockey i Stavanger. Den kampen blir det ikke noe av, da sykdom og skader gjør at oslolaget sliter med å stille nok friske spillere til kampen.

Lørdagens byderby mot Manglerud Star står også i fare for å bli avlyst.

— I tilllegg til alle skadene i troppen har flere av spillerne våre også fått mageproblemer, hvor dette har spredd seg raskt i laget og har ført til at det kun er fire backer, seks løpere og to keepere som per i dag hadde vært klare for kamp, sier daglig leder i Vålerenga ishockey, Jon Thore Thorstensen, til klubbens hjemmesider onsdag kveld.

Mangler mange spillere

Utbruddet av magesykdommen kom på et tidspunkt da østkantlaget fra før sleit med skader på en rekke nøkkelspillere. Profiler som Martin Røymark, Jonas Oppøyen, Stefan Espeland og Mika Partanen er allerede ute med skader.

I tillegg til et skade- og sykdomsrammet a-lag, er det også utbrudd av covid-19 i både U18 og U20. U20-laget opplever høyt smittetrykk med stigende trend og har blitt anbefalt av bydelsoverlegen i bydel Gamle Oslo å avlyse kommende kamper. Dette betyr at a-laget ikke har mulighet til å hente opp spillere til troppen sin.

Martin Røymark er en av Vålerenga-spillerne som for tiden sliter med skade.
Martin Røymark er en av Vålerenga-spillerne som for tiden sliter med skade.

Om lørdagens byderby mot Manglerud Star vil lide samme skjebne som torsdagens toppkamp mot Stavenger er foreløpig usikkert. Den daglige lederen viser til at mageproblemene spillerne sliter med er av typen som ofte gir seg etter noen dager.

— Vi må ta dag for dag og komme tilbake til lørdagens kamp senere i uka, understreker Thorstensen.

Powered by Labrador CMS