Frisk Askers Anders Bastiansen etter 4-2 scoringen under eliteseriekampen i ishockey mellom Frisk Asker og VIF i Varner Arena.

Vålerenga satt på plass i seriepremieren: — Absolutt ikke den seriestarten vi hadde håpet på

Vålerenga gikk på et stortap 6-3 borte mot Frisk Asker i hockeyens sesongpremiere fredag kveld. — Resultatet lyver litt, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

Etter en sesongoppkjøring med småsvake resultater ville Vålerenga-spillerne gjerne starte sesongen med sier i åpningskampen mot Frisk Asker fredag kveld. Slik ble det ikke, og askerbøringene kunne til slutt feire åpningen av sin nye ishall med en etter hvert komfortabel 6-3-seier.

— Det var så absolutt ikke den seriestarten vi hadde håpet på. Nå må vi bare hjem å trene mer, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson til VårtOslo etter kampslutt.

— Resultatet lyver litt

Etter å ha sett gutta sine komme til kort mot rivalene fra Asker i årets første seriekamp, er Vålerengas hovedtrener likevel ikke helt knust.

— Jeg synes vi er det beste laget til halve kampen er spilt. Når vi så ikke klarer å score når vi spiller fem minutter i overtall, snur kampen, mener svensken.

Han mener laget burde fått mer ut av minuttene i overtall.

— Det er klart at vi skal skape mer når vi spiller med en mann mer på isen over så lang tid, inrømmer treneren.

— Gir bort lette mål

Tidligere dene i uka sa Andersson til VårtOslo at skal laget lykkes i årets sesong må alle lagdelene fungere. I dag var det mye rusk i forsvarsspillet.

Kaptein Martin Røymark stod for to av tre Vålerenga-mål fredag kveld.

— Noen av målene vi gir bort er alt for enkle. Vi må helt klart tette igjen bakover, ellers vinner vi ingen ting, sier han.

Dermed ligger det an til å bli mye defensiv terping før Stjernen kommer på besøk til Jordal førstkommende torsdag.

Forsvarskrøll til tross, var unggutten Stian Solberg, ved siden av kaptein Røymark, en av få positive spillere på Vålerenga. Amerikaneren Mark Auk gjorde derimot heller lite av seg i debutkampen.

Intens åpning

Det knyttet stor spenning til hvordan østkantens iskrigere ville framstå i sesongens første kamp. Fra første dropp var det hjemmelaget som tok den spillemessige føringen, men det var Vålerenga som skulle åpne scoringsballet.

Etter fem minutter dukket nyvalgt kaptein Martin Røymark opp og dundret inn ledermålet. Adam var derimot ikke lenge i paradis, og bare 20 sekunder senere kunne Frisks Anton Holm utlikne til 1-1. To minutter snere skulle så hjemmelaget også likegodt ta ledelsen, etter at en fantastisk langpasning fra tidligere Vålerenga-spiller Alexander Bonsaksen fant Bobby McIntyre. Han satte pucken kaldt bak Vålerenga-keeper Tobias Breivold.

Magnus Brekke Henriksen og Martin Rymark skaper problemer for Frisk-keeper Nicklas Dahlberg.

Minutter senere fikk Vålerenga muligheten til å spille med en mann mer på isen, og da kunne likesågodt kaptein Røymark sette sitt andre mål for dagen.

Derfra og inn var gjestene i hvitt de farligste laget, men flere mål ble det ikke i en intens åpningsperiode.

Det vil seg ikke

Mens den første perioden var et forrykende fyrverkeri, med både tempo og scoringer, startet den andre noe roligere. I tillegg var det gutta fra Jordal som denne gang så friskest ut fra start, men noen scoring skulle det ikke bli i starten av perioden, til tross for flere gode sjanser.

Etter at Stian Solberg etter drøyt fem minutter måtte sone to minutter i fryseboksen, kom hjemmelaget litt mer inn i kampen igjen uten at Tobias Breivold ble satt på de aller største prøvene. Vel midtveis i perioden skulle hjemmelaget noe ufortjent komme i front igjen. Denne gangen kom scoringen ved superveteran Anders Bastiansen.

Det ble en travel dag på jobben for Vålerenga-keeper Tobias Breivold.

Andre halvpart av perioden bød ikke på scoringer, og når hovedstadslaget ikke klarer å få pucken inn bak Nicklas Dahlberg gjennom fem minutter i overtall, blir det vanskelig å utlikne Frisks ledelse til siste pause.

De gamle er fortsatt "best"

Hadde sotahjørnets soldater noe håp om å komme tilbake i den siste perioden, ble dette ganske effektivt stoppet etter bare to minutter, og scoringen viste nok en gang at alder ikke er noe hinder for kvalitet i ishockeyen, da 42-åringen Anders Bastiansen satte sin andre puck for kvelden.

Resten av perioden ble dermed vanskelig for gjestene, og da Anton Holm etter vel åtte minutter scoret sitt andre mål for kvelden var kampen i realiteten avgjort.

Det hjalp heller ikke at Tobias Lindström med to minutter igjen scoret i overtall, for bare sekunder senere kunne Magnus Gheb sette inn hjemmelagets sjette mål for kvelden.

Frisk Asker - Vålerenga = (2-2, 1-0, 3-1)

Varner arena

3800 tilskuere

Hoveddommere: Karl Johan Marcus Vinnerborg / Tor Olav Grøtnæs Johnsen

Utvisninger: FRI: 4x2 + 1x5min VIF: 2x2min

1.per: 1-0 05:30 Martin Røymark (Jørgen Karterud / Stian Solberg) 1-1 05:53 Anton Holm 2-1 08:04 Bobby McInytre (Alexander Bonsaksen / Hampus Gustafsson) 2-2 11:54 Røymark (Mark Auk)

2.per: 3-2 30:37 Anders Bastiansen (Magnus Geheb)

3.per: 4-2 42:01 Bastiansen 5-2 48.38 Holm (Christian Fosse) 5-3 57:43 Tobias Lindstrøm (Christoffer Törngren / Sander Thoresen) 6-3 59-15 Geheb