Tomålsscorer Mika Partanen (t.v.) var den store spilleren da Vålerenga slo Lillehammer hjemme på Jordal Amfi lørdag.

Måltyven Mika Partanen briljerte og sørget for fortsatt tabelltopp for Vålerenga. — Godt å være tilbake i målform igjen

Ute på isen hadde ikke Vålerenga-spillerne sin beste dag, men en 2-1 seier over Lillehammer gjør at de kongeblå stadig befinner seg øverst på tabellen. — Det er viktig å vinne slike kamper, sier Mika Partanen.

Med en en femtedel av sesongen unnagjort, skinner sola på Vålerenga hockey. Etter en solid seriestart troner østkantens stolthet øverst på tabellen etter 11 spilte kamper. Lørdag ettermiddag sementerte østkantgutta plassen på toppen av tabellen etter en 2-1-seier hjemme på Jordal mot Lillehammer.

— Det er deilig å være frisk og score mål igjen, sier matchvinner Mika Partanen til VårtOslo.

Målmaskinen tilbake på sporet

Da han ble hentet til Jordal før fjorårets sesong, var Mika Partanen sett på en som skulle gjøre mange mål. Starten på karrieren i kongeblått ble også svært god for den 30 år gamle finnen, men så satte en skade ham ut av spill store deler av sesongen.

Foran denne sesongen er han tilbake frisk og rask, og målteften ser også ut til å være tilbake. Seks mål på elleve kamper er fangsten så langt.

— Det er fantastisk godt å være tilbake. Kroppen føles bedre og bedre, og det er alltid morsomt å score, sier finnen.

Vålerenga-spillerne var stadig farlig frampå, men Lillehammer-keeper Oliver Dackell hadde en god dag på jobb.

De to målene fra 30-åringen skulle vise seg å bli svært viktige i en kamp Vålerenga-spillerne slet med å komme opp på et skikkelig godt nivå ute på isen. Seieren til tross - det var mye som lugget i spillet.

— Vi gjør så absolut ikke noen god kamp. Da føles det enda bedre å vinne, innrømmer den finske måltyven.

Nå venter to harde bortekamper denne uka mot Lillehammer og Stavanger, før iskrigerne tar imot Grüner til osloderby neste helg.

Iskrigerne best fra start

Etter en litt bedagelig start på kampen, skulle Vålerenga sakte men sikkert begynne å male etter vel fem spilte minutter lørdag ettermiddag. Gjestene fra Mjøsas bredder ble satt under et kontinuerlig press, og da gjestenes Mads Homdrom ble utvist etter omtrent syv minutter, skulle det bare gå sekunder før iskrigerne tok føringen i kampen etter scoring av Mika Partanen.

Kaptein Martin Røymark kan konstatere at Vålerenga tar ledelsen 1-0.

Etter scoringen fortsatte hjemmelaget å dominere kampen, men de største sjansene uteble. For gjestene fra Gudbrandsdalen var den første perioden svært skuffende, og selv en to mot én-situasjon helt på slutten klarte de ikke å få noe farlig ut av.

Dermed kunne Vålerenga gå til første pause med en fortjent ledelse.

— Mye å rette på

Med et komfortabelt overtak ute på isen i løpet av den første perioden, kom de kongeblå ut til den andre perioden med et håp om å ytterligere forsterke ledelsen i målprotokollen. Etter bare snaut fire minutter skulle ettermiddagens andre scoring, nok en gang signert Mika Partanen, også finne sted.

Bare nesten for Thomas Olsen da Lillehammer-keeper Oliver Dackell redder fra kort hold.

Etter Partanens andre nettkjenning for dagen skulle gjestene få et par muligheter til å spille med én mann mer på isen, men heller ikke det hjalp dem med å skape mange farligheter. Faktisk var Fredrik Anderssons gutter nærmere ved å øke ledelsen i det første overtallsspillet, enn hva gjestene fra Mjøsas bredder var å kunne redusere i noen av overtallsmulighetene.

Perioden sett under ett ble ikke noen fantastisk forestilling fra noen av lagene, og pauseresultatet ble dermed 2-0 til Vålerenga.

— Vi leder 2-0, men det er egentlig alt. Vi må opp mange hakk i den siste perioden, sa asistsentrener Mats Trygg da lagene gikk til siste pause.

Frenetisk avslutning

Var assistenttrener Trygg alt annet enn fornøyd etter to perioder, hadde han all grunn til å bli enda mer bekymret etter 19 sekunder av den siste perioden. Da kunne endelig gjestene få en redusering ved hamarsingen Martin Gran.

Pontus Finstad klarer akkurat ikke å skvise pucken inn bak Lillehammers keeper.

Etter det tidlige skremmeskuddet jobber østkantgutta seg igjen mer inn i kampen, men sliter med å få uttelling. Heller ikke i en lengre periode med én og også to spillere mer på isen enn gjestene, skal det lykkes å øke ledelsen ytterligere.

I sluttminuttene av perioden bølget spillet fram og tilbake uten at noen av lagene klarte å få et spillemessig overtak, og selv ikke med to spillere mer på isen og i tillegg å ha tatt ut keeper etter Vålerenga-utvisning de siste to minuttene, klarte Lillehammer å tvinge fram en spilleforlengelse.

Dermed er det fortsatt tabelltopp på laget fra Oslo øst.

Vålerenga - Lillehammer = (1-0. 1-0, 0-1)