For andre kamp på rad kunne Grüner-spillerne juble over seier torsdag kveld

Endelig kom Grüner hockey seg opp fra jumboplassen. — Dette var utrolig deilig

Med sin andre seier på rad klatret Grüner hockey opp fra bunnplassen i Fjordkraftligaen torsdag kveld. — Nå spiller vi nesten som vi skal, sier trener Morten Elverud.

Etter en forferdelig start på sesongen, har de siste to kampene vist et god oppsving for Grüner hockey. Seieren borte mot Manglerud Star i helgen var årets første etter ni spilte kamper. Den karamellen fulgte løkkagutta opp med seier hjemme mot tabellnabo Ringerike torsdag kveld. Dermed byttet de to lagene plass nederst på hockeytabellen

— Dette var bare sykt deilig. Dette har vi jobba hardt for de siste ukene, sier visekaptein Karl Olovsson til VårtOslo.

Ni Kamper uten seier

Før den siste ukas to seire hadde Løkka-klubben ikke vunnet en match i årets sesong. Det er selvsagt ikke optimalt for en klubb, som før sesongen hadde som mål å komme seg til årets sluttspill. For å klare det må de bli blant seriens åtte beste

— Det har vært mentalt slitsomt å ikke vinne kamper, men gutta skal ha stor skryt for at de aldri har gitt opp. Nå ser vi oss ikke tilbake og bare kjører på for å bli bedre, sier Olovsson.

Karl Olovsson var en av kampens store spillere. Her scorer han sitt andre mål for kvelden.

Hovedtrener Morten Elverud var også en svært lettet mann etter torsdagens seier.

— Det har vel ikke vært noen katastrofestemning etter seriestarten, men det er selvsagt godt at pilene peker oppover. Så har vi absolutt mer å jobbe med i spillet vårt før vi er helt fornøyd, sier han.

— Begynner å ligne på oss selv

Elverud mener den gode trenden startet for flere kamper siden, men at de har fått lite betalt før de to siste kampene. Spesielt trekker han fram 1-0-tapet hjemme mot Stavanger, som en kamp han mener gutta hans burde fått mer ut av.

— Det er godt at vi begynner å se ut som det laget vi ønsker å være, smiler han.

Hovedtreneren er klar på at det nok har tatt litt lengre tid å få satt spillet i årets sesong enn det han hadde ønsket, men mener det først og fremst skyldes en ung spillertropp som har hatt mange utskiftninger før årets sesong.

Kjempestart av Grüner

Til å være et bunnoppgjør startet torsdagens svært friskt, og det var hjemmelaget som tok kommandoen fra start. Så overbevisende var starten til gutta i lilla og sort at det skulle ta hele 13 minutter før gjestene kunne registrere et eneste skudd på mål. Da hadde hjemmelaget allerede hatt 13 skudd mot Ringerike-keeper Mattias Petterson.

Grüner sløste lenge med sjansene før de fikk hull på byllen Her er det Tim Robin Johnsgård og Tobias Skuterud som ikke lykkes med å få pucken i mål.

Men den forløsende førstescoringen lot vente på seg. Med vel fire minutter igjen av perioden, skulle uttellingen endelig komme, da Nicolai Eliesen kunne sette kveldens første puck i Ringerike-nettet.

Der og da virket det krystallklart at Grüner-spillerne kunne gå til pause med en veldig fortjent ledelse, men i overtall helt i slutten av perioden utlignet Ringerikes Michael Söderberg helt mot spillets gang.

Grüner med målshow

Etter å ha blitt feid isen med i den første perioden, var det et mye mer aggressivt bortelag som kom på isen til den andre perioden. I starten av perioden var rollene nå byttet om fra den første, og det var Ringerike som var det klart farligste laget. Men heller ikke i starten av denne perioden skulle det komme et tidlig mål

Mens gjestene så ut til å spille seg litt tomme utover i perioden, fant Grüner spillerne mer og mer tilbake til taktene de hadde vist de første 20 minuttene, og da skulle også scoringene komme med fire minutters mellomrom. Først kunne svenske Karl Olovsson gi Grüner ledelsen tilbake, før Kevin Berg i overtall kunne øke hjemmelagets ledelse til to mål.

Det var til tider svært høy temperatur melom de to bunnlagene ute på isen.

Lørdag signerte tidligere Vålerenga-løper Calle Spaberg Olsen for Grüner, og også han ville være med på målfesten i slutten av den andre perioden. Med fire minutter igjen å spille fastsatte han pauseresultatet til 4-1 for løkkagutta.

Sikret seieren

De siste 20 minuttene starter med en mulighet til hvert av lagene til å spille med en mann mer på isen. Det skal føre til scoringer. Først kunne gjestenes Håkon Nielsen redusere til 4-2 før Sander Frøberg snaut to minutter senere sørget for at hjemmelaget igjen hadde en tremålsledelse.

Utover i kampen virket det mer og mer som om gjestene mistet troa på at det var mulig å snu kampen, og etter åtte minutters spill kunne Jussi Tammela føre de sorte og lilla opp i en ledelse på fire mål.

Derfra og inn var det liten tvil om hvor seieren skulle ende, og minuttet før slutt satte Karl Olovsson inn sitt andre og Grüners syvende mål for kvelden. Dermed vant Løkka-klubben kampen 7-2.

Grüner - Ringerike = 7 - 2 (1-1, 3-0, 3-1)

Grüner ishall

296 tiskuere

Hoveddommere: Marcus Vardeberg Wannerstedt / Petter Bjerkan Bakken

1.per: 1-0 (15.45) Nicolai Eliesen (Tobias Skuterud / Tim Robin Johnsgård) 1-1 (18.48) Michael Söderberg (Kenneth Pappalardo Gulbrandsen / Dennis Ryttar)

2.per: 2-1 (30.08) Karl Olovsson (Jussi Tammela / Nils Carnbäck) 3-1 (34.16) Kevin Berg (Carnbäck / Lars Erik Francke-Enersen) 4-1 (37.26) Calle Spaberg Olsen (Charlie Björlin / Tobias Skuterud)

3.per: 4-2 (41.54) Håkon Nielsen 5-2 (43.07) Sander Frøberg (Francke-Enersen / Carnbäck) 6-2 (48.17) Tammela 7-2 (58.44) Olovsson (Carnbäck)

Utvisninger: GRÜ: 5x2min, 1x5min og 1x20min RIN: 8x2min, 1x5min og 1x20min