David Hickson gliser etter å ha satt inn vinnermålet, mens fortvilte startspillere lurer på hva det var i rødt og blått som feide forbi dem.

Skeid med knallsterk kamp mot Start. Det ble 98 minutter med tette dueller over hele banen

Det lyser innsatsvilje av Skeids spillere. Laget har sakte nærmet seg sikker plass på tabellen i 1.divisjon. Men må fortsatt vinne flere kamper for å overleve. Neste uke venter Brann i Bergen, og Skeid lover å gutse på for seier i vest.

Det svinger skikkelig av Skeid. Lagets gamle rykte som et høstlag viser seg fortsatt å stemme.

Både Start, Ranheim og Sandnes/Ulf har fått opprykksdrømmen forkludret i møte med Skeid på Nordre Åsen denne høsten. Skeid har rett og slett blitt 1. divisjons "giant killers"!

Mye liv med mange bortesupportere

I en tempofylt match med mange tette dueller var det Skeid som var best mot sørlendingene fra Kristiansand. Og oslolaget gikk seirende ut med resultatet 3-2.

Start kom til Oslo med andreplass bak allerede opprykksklare Brann. Med seg hadde sørlendingene en stor kontingent tilhengere fra supporterklubben Tigerberget.

Forholdet mellom tigre fra Kristiansand og oksene fra Torshov var bortimot fem til en. Med andre ord - det var skikkelig fotballstemning på Skeidbanen.

Ledelse etter fem minutter

Etter fem minutter får Skeid frispark. Bendik Rise tar dødballen, som blir klarert ut til corner. Rise tar også hjørnesparket som heades i mål av Skeids midtstopper Per Magnus Steiring.

1-0 til hjemmelaget og oksene på tribunen kunne brøle for første gang denne kampen.

Startsupporterne sto tett i tett som en makrellstim, og skapte god fotballstemning på Nordre Åsen

Etter 20 minutter har Skeid en stor sjanse, hvor ballen fyker som ei flipperkule mellom leggene til flere spillere foran Starts mål, før den havner bak dødlinja.

Like etter får skeidspiss Johnny Buduson en ball å løpe på, han tar ned ballen, og runder startkeeper Torkildsen, og får lagt inn foran mål.

2-0 er en forbannelse for Skeid

Der kommer Kristoffer Hoven og skyver ballen i mål til 2-0.

2-0 har tidligere i sesongen vært en ledelse Skeid ikke har klart å holde. Det så ikke bra ut denne gangen heller da Start reduserte til 1-2 på overtid i første omgang.

Starts målskårer Eirik Schulze gir Maxwell Effiom en god dytt som dommeren belønte med gult kort.

I andre omgang ble Skeid presset langt tilbake. Laget mistet helt sitt eget spill.

— Det var ikke planen å bli presset så mye tilbake, men Start er gode og tvang oss bakover. Derfor la vi om fra 3-5-2 til 4-5-1, forklarte Skeids trener Gard Holme. Slik kom Skeid mer med i spillet igjen.

Hickson leker med Julius og Kaptein Sabeltann

Ordet fantastisk blir alt for ofte brukt i sportsreferat. Forspillet til Skeids seiersmål var imidlertid nettopp fantastisk.

David Hickson satte fart på venstre siden. Med lekne driblinger kom han seg forbi både Julius og Kaptein Sabeltann og halve Startlaget. Inne i Starts 16-meter kom nok en tobeinsfinte før han la ballen til Marcus Melchior, som spilte fram høyreback Sulayman Bojang.

Innlegget fra Bojang fant Hickson foran mål, som headet inn 3-1 til hjemmelaget.

— Jeg kan ikke huske at jeg noen gang i livet har skåret med hodet. I hvert fall er det det første gang på A-laget til Skeid, lo Hickson etter kampen.

Åtte nervepirrende tilleggsminutter

David Hickson ble helt fortjent kåret til banens beste spiller. Han tapte knapt en duell, både offensivt og defensivt, i løpet av de 98 minuttene kampen varte.

— Det er slike viktige kamper som er kule å spille sa Sulayman Bojang

Kampens meget gode dommer, Tommy Skjerven la til fire minutter, som av en eller annen grunn ble til åtte tilleggsminutter. Da klarte Start å putte en ball til i Skeidmålet, slik at resultatet ble 3-2 til Skeid.

— Dette var en veldig viktig seier for oss. I dag måtte vi vinne skulle vi kunne unngå å spille kvalifisering for å få fortsette i 1.divisjon til neste år, sier Skeids høyreback Sulayman Bojang (25).

Langt skadeavbrekk

— Det er ikke alltid vi klarer å få med oss alle poengene, selv om vi spiller bra. Det er slike kamper som er kule å spille, mener Skeid-backen.

Bojang ble hentet opp fra Skeids juniorlag som 19-åring, og ble etter få kamper kjøpt opp av eliteserielaget Sarpsborg 08. Proffeventyret tok ikke av, og i år er sinsengutten tilbake i moderklubben Skeid.

— Sesongen begynte vanskelig for meg. Jeg har vært mer eller mindre skadet i to år, og det tok tid å komme tilbake, forteller han.

— Jeg er fortsatt litt hemmet av en lyskeskade, og er forsiktig med å trå til alt jeg kan i løpedueller, utdyper 25-åringen.

Om 3-1 målet i dag forteller Bojang at det på treningene er slike mål Skeid øver på å lage. Og trener Gard Holme vil nok gjerne ha mer av det i neste kamp. Da venter suverene Brann i Bergen.

Gutser på mot Brann

— Nå er det opprykksklare Brann i Bergen neste uke. Da får vi møte et lag som er et eliteserielag. Det er en stor stadion, og det blir sikkert mye folk, sier Skeids trener.

— Dette gleder vi oss til. Brann gikk på årets første tap denne helga, og det var jevnt da vi møtte dem her på Nordre Åsen. Vi har ingenting å tape i den kampen. Vi skal bare gutse på, sa en blid Holme etter kampen.

I årets første serierunde vant Brann 3-2 over Skeid på Nordre Åsen etter en skåring seks minutter på overtid. Et sultent og positivt skeidlag har lenge tenkt på å hevne den overtidsscoringen når lagene møtes på Brann stadion.

Skeids tabellnabo, Bryne ligger ett poeng foran, men med en kamp mindre spilt. Bryne møter Fredrikstad på mandag 10.oktober.

Kampfakta: Skeid - Start 3-2 (2-1) Nordre Åsen arena, Skeidbanen ca. 1100 tilskuere

Scoringer: 6.min 1-0 Steiring 35.min, 2-0 Hoven, 45+1min 2-1 Joachim Holtan, 71.min 3-1 Hickson, 94.min 3-2 Eirik Schulze

Skeids lag: Kvarekvål - Berglie (K) - Steiring - Altai - Meichior - Hickson - Ness (Tjøstheim fra 90.min) - Bojang - Rise - Buduson (Effiom fra 64.min) - Hoven