Det så lenge mørkt ut for Vålerenga mot Frisk på Jordal. Men til slutt kunne østkantlaget juble.

Dramatisk da Vålerenga utlignet sekunder før slutt. I forlenging ble publikum på nytt holdt på pinebenken

Med under ett minutt igjen ledet Frisk Asker over Vålerenga i toppoppgjøret på Jordal. Men østkantlaget snudde kampen 12 sekunder før slutt. Og i forlengingen var det Vålerenga som trakk det lengste strået.

Etter å ha tapt serieåpninga i Frisks splitter nye ishall, var Vålerenga-spillerne mer enn klare for å revansjere seg da de møtte norsk hockeys serieleder hjemme på Jordal Amfi.

Men det ble en dramatisk slutt da Frisk gikk opp i ledelse under ett minutt igjen av ordinær spilletid. Men tolv sekunder før slutt utlignet Mika Partanen for Vålerenga og sendte kampen til forlengning.

— Var i ferd med å rote bort seieren

Også i forlengingen ble publikum holdt på pinebenken. Det gjensto ti sekunder da Vålerenga-veteran Martin Røymark punkterte kampen og ga Vålerenga seier med sifrene 5-4 etter spilleforlengelse.

— Det er utrolig godt å vinne denne kampen. Vi er iferd med å rote bort seieren, men klarer heldigvis å komme tilbake, sier Tobias LIndström til VårtOslo.

Lørdagens kamp ble en spennede affære der ingen av lagene klarte å få koblet noe skikkelig grep spillemessig.

— Jeg er litt skuffet over hvordan vi framstår i dag. De siste to kampene synes jeg ikke vi har vært spillemessig så gode som det vi burde, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

Vålerenga-spillerne ga alt for å vinne lørdag. Her er Tommi Taimi på besøk hos Frisk-keeper Nicklas Dahlberg.

Akkurat som mot Manglerud Star i midtuka satt publikum igjen med en følelse av at det var noe slitent og tafatt over hjemmelagets spill.

— Vi ser faktisk litt slitne ut, men det er lite vi kan gjøre med serieoppsettet, sier VIF-trener Andersson.

Nå venter Stjernen borte i midtukekamp

— Nå er vi der vi vil være, så er det fortsatt mange kamper igjen av sesongen, sier Tobias Lindstrøm.

Den pucken er min! Pontus Finstad gir alt for å komme fri fra Frisks Nicolay Andresen i rundvandt.

Han ser framover mot nok en storkamp på torsdag. Da reiser østkantlaget til Fredrikstad og et toppoppgjør mot Stjernen.

— Storkampene kommer på løpende bånd nå. For vår del må vi bare kjøre på videre. Dette ser ut til å bli en utrolig jevn sesong ,hvor alle seiere til slutt vil telle, mener svensken.

Ingen får overtak fra start

De ti første minuttene mellom Vålerenga og Frisk var det ingen av lagene som klarte å tilrive seg noe spillemessig overtak, og det hele var en relativt jevn affære ute på isen.

Det ble ingen mål i den første perioden, men her er Pontus Finstad nære på å sende Vålerenga i føringen.

Heller ikke i løpet av den siste halvdelen av førsteperioden klarte noen av lagene å opparbeide seg noe synlig overtak, men Vålerenga er nærmest å kunne gå til første pause med ledelsen.

Både Mika Partanen og Pontus Finstad hadde store sjanser som ble stoppet av Frisk-keeper Nicklas Dahlberg.

Mål både her og der

Etter å ha blitt farligere og farligere utover i den første perioden, skulle det ikke ta lang tid før iskrigerne fra Oslo øst kunne gå opp i ledelsen i begynnelsen av den andre.

Da var Tobias Lindström på rett plass til rett tid, og kunne smelle inn ledelsen for hjemmelaget. Bare minuttet senere er så gjestene tilbake i kampen. Scoringen til Frisks Fredrik Bjørndal ble godkjent etter at dommerne hadde sett lenge på video.

Etter den noe kontroversielle scoringen, som Vålerenga-spillerne ville ha underkjent grunnet ulovlig hindring av keeper, er det som om lufta går litt ut av de kongeblå.

Bare godt keeperspill av Tobias Breivold holder virkelig laget inne i kampen. Men etter 13 minutter må Breivold til slutt gi tapt for Frisks poengkonge Anton Holm, som sender gjestene i ledelsen.

Mika Partanen brenner en kjempesjanse alene med Frisk-keeperen.

Med underkant av fire minutter igjen å spille skal så Thomas Olsen, i overtall, sende Fredrik Anderssons gutter tilbake i kampen med et saftig slagskudd, som fyker inn bak Frisks meget gode sisteskanse Nicklas Dahlberg.

Vålerenga belønnet for å ta ut keeper

Den siste perioden startet relativt likt som den første hvor spillet bølget fram og tilbake, men hvor ingen av lagene maktet å få noe overtak. Etter fem minutter skal så en av kampens store spillere sende hjemmelaget tilbake i føringen.

Veteranen Tobias Lindström kan da sette sin andre puck for ettermiddagen bak Nicklas Dahlberg.

Da publikum begynner å tro at jobben er gjort for hjemmelaget skal det gå galt. Med tre minutter igjen av kampen stilner Anton Holm hjemmepublikummet med sitt andre mål for dagen.

Matchvinner Martin Røymark gratuleres av lagkamerat Tommi Taimi etter den sene og avgjørende scoringen.

Og så med 50 sekunder igjen av kampen skal det gå fra vondt til verre for de kongeblå da Bobby Macintyre kunne sette inn målet som avgjorde kampen, men det stoppet ikke der.

Vålerenga tar ut keeper etter bortescoringen, og da kan måltyven Mika Partanen sørge for at det ble spilleforlengelse.

Der falt avgjørelsen med ti sekunder igjen å spille ved Martin Røymark, og to poeng ble igjen på Jordal.

Vålerenga – Frisk Asker 5-4 e.f. (0-0, 2-2, 1-2, 2-1)

3273 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (21.04) Tobias Lindström (Kalle Ekelund, Rasmus Ahlholm), 1-1 (22.17) Fredrik Bjørndal (Christian Fosse, Hampus Gustafsson), 1-2 (33.06) Anton Holm (David Morley, Mats Frøshaug), 2-2 (36.18) Thomas Olsen (Stefan Espeland).

3. periode: 3-2 (45.41) Lindström (Ahlholm), 3-3 (56.59) Holm (Gustafsson, Fosse), 3-4 (59.06) Bobby MacIntyre, 4-4 (59.48) Mika Partanen (Mark Auk, Tommi Taimi).

Forlengning: 5-4 (64.50) Martin Røymark (Taimi, Mathis Olimb).

Utvisninger: Vålerenga 2 x 2 min., Frisk Asker 2 x 2 min.