Cathrine Kråkenes i Manglerud Star mener jenter må kjempe litt ekstra for å få en plass i norsk ishockey. Her er deler av Manglerud Stars JU11-lag som datteren hennes, Saga, spiller på.

Verdens jentehockeyhelg i Oslo: — Vi trenger å få jentene inn på denne mannsdominerte arenaen

Ildsjel, hockeymamma og ansvarlig for jentehockeydagen i Manglerud Star, Cathrine Kråkenes, mener jentehockeyhelg er akkurat det verden trenger.

Publisert

I helgen arrangeres det jentehockeyhelg over hele verden. World Girls' Ice Hockey Weekend inntar kloden. Det betyr at klubber over hele verden invitere jenter inn i ishaller eller ut på isflater. Så også i Oslo, hvor Holmen, Hasle-Løren, Manglerud Star samt Vålerenga sammen med Grüner arrangerer treninger og samlinger for jenter helgen til ende.

Hockeymamma Cathrine Kråkenes mener jenter må kjempe litt ekstra for å få en plass i norsk ishockey. Her er deler av Manglerud Stars JU11-lag.

— Dette skjer rundt i hele verden og dette er det veldig, veldig positivt å være med på. Vi trenger å få inn jentene på en arena som er veldig mannsdominert og som alltid har vært det, sier Cathrine Kråkenes i Manglerud Star.

Hun er hockeymamma med stor H, og har datteren Saga Kråkenes i klubben samt lillebroren Kjetil Martinsen som spiller på A-laget.

Vil vise at jentene har sin plass

Cathrine mener jenter må kjempe litt ekstra for å få en plass i norsk ishockey.

— Nå får vi en fantastisk anledning til å vise jentene at de har den plassen. Vi håper de oppdager hvor gøy det er å drive med hockey, sier Cathrine.

Saga Kråkenes på JU 11 i Manglerudhallen.

Manglerud, Grüner og Vålerenga har fordelt dagene kommende helg seg imellom. Manglerud har fått lørdagen, Grüner og Vålerenga samarbeider om jentehockeydag søndag.

Cathrine er en av vertene når Manglerudhallen åpner dørene på vid gap fra klokka 12.15 til 14.15. Alle jenter fra fem år og oppover kan bli med.

— Skøytedisco og lekende intro

Cathrine og Manglerudhallen lover utstyr fra hockeyskolen til alle som vil på is med fullt utstyr. De lokker med hockeydisco pluss lett og lekende introduksjon på isen med en instruktør.

— Hvem er det som ikke synes det er gøy med disco på isen? Det er veldig viktig for oss at alle som kommer ut på isen her i helga skal føle seg godt ivaretatt. Så blir det opp til oss å få dem til å skjønne at de kommer til å elske is, ha det gøy og bli sterke og få god balanse. Du trenger ikke være god på skøyter, du trenger bare vilje og selvtillit og evnen til å ha det moro, lover Cathrine.

— For å få med flest mulig, for ishockey er en dyr sport, tilbyr vi utstyret fra ishockeyskolen. Det kan brukes på hver trening hvis man ønsker det, sier Cathirne.

I tillegg tilbyr Manglerud et søkbart stipend til barn som ikke har råd til medlemskap og utstyr. Stipendet dekker medlemsavgift og alt nødvendig utstyr.

Har endelig fått et JU 11-lag

Cathrine Kråkenes har jobbet for å danne et jentelag i Manglerud Star i tre år. Nå har hun klart det. Hun gleder seg til jentehockeyhelg.

Cathrines datter på ti år har spilt ishockey siden hun var tre. Litt hevete øyenbryn fra omgivelsene har hun fått på veien. Har noen antydet at hun driver med en guttesport, har ikke dét fått henne av isen. Hun har rimelig god støtte i moren sin også.

— Jeg har holdt på med å prøve å danne lag i fire år og endelig har vi fått til et JU 11-lag (JU står for jenter unisex, journ.anm..). Det er mange fra guttelaga som vil være med på trening, og det er gøy, sier Cathrine.

I samarbeid med Vålerengas skal klubbenes JU 11-lag møtes til oppvisningskamp begge dager, først i Manglerudhallen lørdag klokka 14.15, og så på Jordal søndag en gang etter 12.45.

— Sport spesielt egnet for jenter

Søndag inviterer Holmen hockey alle jenter til jenteskøytedag. I invitasjonen forteller Holmen at de satser stort på jentehockey fra og med 2022-sesongen. Klubben inviterer alle jenter født mellom 2010 og 2018 til å bli med.

— Ishockey skiller seg spesielt ut som en egnet sport for jenter både når det gjelder fysisk utvikling, men ikke minst den sosiale og personlige utviklingen. Som våre egne jenter sier – bli med, det er skikkelig kult, sosialt og kjempegøy å stå på skøyter! skriver Holmen på nettsiden sin.

— Vi håper å se mange jenter

Vålerenga ishockey inviterer sammen med Grüner, og åpner Jordal Amfi for jentehelg søndag fra 11.45 til 12.45. Alle bes ta med varme hansker eller votter, sykkelhjelm, skihjelm og skøyter.

— Det kreves ingen forkunnskaper for å være med. Vi håper på å se mange jenter! skriver Vålerenga jentehockey på Facebook.

Hasle-Løren åpner Løren ishall lørdag fra klokka 11.00 til 12.45. Det blir sosialisering, kafésamvær og masse istid for jenter fra fire til 12 år.

Norges ishockeyforbund melder at 15 norske klubber har planlagt å arrangere jenteskøytedag førstkommende helg. Ytterligere seks klubber vil ha arrangementer senere i høst/vinter.

Klubber over hele verden invitere jenter inn i ishaller eller ut på isflater. I Oslo inviterer Holmen, Hasle-Løren, Manglerud Star samt Vålerenga sammen med Grüner til treninger og samlinger for jenter denne helgen.
Powered by Labrador CMS