Bygget ved Vaterland torg er nå nedskalert fra 108 til 90 meter.
Bygget ved Vaterland torg er nå nedskalert fra 108 til 90 meter.

Entra foreslår 90 meters høyhus på Vaterland. Ned fra 108 meter

Entra sender nå inn et revidert forslag til nytt bygg ved Lilletorget 1 på Grønland. De nederste etasjene skal være spisesteder og servicetilbud. Under bygget ønsker Entra en garasje.

Publisert

Entra ønsker å gå i dialog med Oslo kommune om det foreslåtte bygget, om Vaterlandsparken og området rundt. Det har gått seks år siden Entra først sendte inn et planinitiativ for eiendommen.

Fasaden på det foreslåtte bygget er utformet for å være vennlig, grønn og tilpasset omgivelsene. Bruddene i fasaden med vegetasjon vil hindre fallvinder og forbedre lokalklimaet rundt bygget, samt bidra til variasjon og opplevelse med grønne planter og balkonger.

Bygget vil få et lavt karbonavtrykk, og målet er å bli et FutureBuilt ZERO-prosjekt med solfangst og sirkulære prinsipper.

Ikke så høyt

Planforslaget for Lilletorget 1 vil bli sendt inn til Oslo kommune tidlig i november. Høyden i det reviderte planforslaget er justert ned, og eiendomsselskapet skal benytte sin erfaring fra utvikling av Tullin-området til å skape mer liv og røre i nærområdet rundt Lilletorget.

– I dette reviderte forslaget opprettholder vi samme antall arbeidsplasser, men vi har valgt å redusere høyden fra 108 meter til 90 meter. Dette gjør at prosjektet er tilpasset bysilhuetten hvor bygget blir en naturlig del av nedtrappingen med høyhus fra Plaza, uten å virke dominerende i nære og fjerne omgivelser, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra.

Fasaden er utformet for å være vennlig, grønn og tilpasset omgivelsene.
Fasaden er utformet for å være vennlig, grønn og tilpasset omgivelsene.

Underjordisk garasjeanlegg

I forbindelse med utviklingen av Lilletorget 1 foreslår Entra og Stiftelsen Norges Varemesse et underjordisk garasjeanlegg til blant annet turnébusser og trailere i forbindelse med arrangementer i Oslo Spektrum.

Nedkjøring til den ca. 2000 kvadratmeter store parkeringsgarasjen blir fra Stenersgata, mellom Oslo Spektrum og Lilletorget 1.

Vil ruste opp Vaterlandsparken

Første etasje i hele kvartalet rundt Vaterlandsparken og Sonja Henies plass vil få restauranter, kaféer og servicetilbud. Også selve Vaterlandsparken skal få et løft.

– Vår kartlegging viser at det er et stort behov for ute- og lekeområder for barna i området. Vi ønsker at vårt prosjekt på Lilletorget bidrar til en mer levende Vaterlandspark som stimulerer til variert bruk, sier Horn.

Det har tidligere vært konflikt rundt høydene på det foreslåtte bygget på Lilletorget. Et flertall i bydelsutvalget i Gamle Oslo gikk i fjor sommer inn for et bygg på 90 meter. Det er også fra bydelens side et ønske om å oppgradere nærområdet.

Powered by Labrador CMS