Manglerud-spillerne ble for svake for Svein Petter Falk-Larsen og Vålerenga torsdag kveld.

Knallstart sørget for Vålerenga-seier i byderbyet mot MS. Pasningsmaskinen Tommi Taimi stod fram

En tremåls-seier i torsdagens byderby mot MS, ga Vålerenga-spillerne en etterlengtet vitamininnsprøytning. — Vi spiller to gode perioder, sier banens bestemann Tommi Taimi.

Etter en uke med små tilbakeslag for Vålerengas iskrigere var det torsdag kveld duket for fest da drabantbynaboene fra Manglerud kom på besøk til østkantens hockeyparadis på Jordal.

Etter en kanonstart fra hjemmelaget roet festen seg noe utover i kampen, men tilslutt kunne iskrigerne likevel sikre en fortjent 4-2-seier. Det var en velkommen opptur å ta med seg for østkantgutta før lørdagens storkamp i Asker mot Frisk.

— Det var godt å endelig vinne en kamp igjen, og det smaker selvsagt ekstra godt å ta en seier mot klubben jeg er vokst opp i, sier Pontus Finstad til VårtOsolo etter kampen

— Vi spiller bra i to perioder

Etter en kjempestart på kampen ble midtperioden et lite mareritt for iskrigerne fra Oslo øst. To sene MS-mål kunne fort ha snudd kampen, men i den siste perioden fant hjemmelaget igjen litt av taktene fra de første 20 minuttene.

— Vi spiller egentlig to gode perioder, men midtperioden er ikke bra i det hele tatt fra vår side, sier banens bestemann Tommi Taimi.

Vålerenga skapte mye i den første perioden. Her er Tobias Lindström nær ved å overliste MS-keeper Mitchell Gillam.

Han mener spillerne i blått slapp seg for langt ned prestasjonsmesssig, etter rast å ha tatt ledelsen med fire mål.

— Det bør ikke skje at vi slipper MS inn i kampen igjen, men det viser også at vi ikke er maskiner, men mennesker, mener den finske backen.

Morsomt med Manglerud

Tidligere MS-spiller Pontus Finstad scoret kampens flotteste mål med en fantastisk enkeltprestasjon. Selv om han nå spiller i kongeblått, synes han det er morsomt å se hvilken utvkling laget fra Manglerud har hatt den senere tiden.

— Det er fantastisk gøy at det begynner å bli dreis på sakene til MS igjen, smiler han, etter å ha scoret sitt første mål for sesongen mot gamle lagkamerater.

Nå ser både han og Taimi fram til lørdagens tøffe kamp i Varner Arena mot Frisk.

— Det blir som alltid en tøff kamp, og Frisk vil sikkert ha revansje for kveldens stortap for Storhamar. Likevel tror jeg vi har store muligheter for å ta alle poengene på lørdag, sier den finske backkjempen.

Knallsterk Vålerenga-åpning

Byderbyer skal gjerne være jevne, men etter bare 20 sekunder hadde Vålerenga-kaptein Martin Røymark allerede truffet jernet bak MS-keeper Mitchell Gillam en gang. Selv om laget fra drabantbyen kom seg brukbart etter det tidlige sjokket, var det helt klart at hjemmelaget ønsket å reise kjerringa etter noen litt svake resultater den siste tiden.

Det skulle heller ikke ta lang tid før iskrigerne kunne ta føringen. Drøye fem minutter var spilt da finske Taimi kunne banke inn dagens første scoring for de kongeblå. Etter den forløsende førstescoringen fortsatte hjemmelaget presset mot gjestenes mål, men den mer beroligende andre scoringen skulle la vente på seg.

Fra knestående gir Thomas Olsen Vålerenga ledelsen 3-0.

Men med litt over syv minutter igjen av perioden så tidligere MS-spiller Pontus Finstad seg lei på at hans nye lagkamerater bare var ett mål foran. Fra midtsonen tok han fart og gjorde alt på egen hånd for hjemmelagets andre mål for kvelden.

Etter den scoringen var det som om mye av lufta gikk ut av gjestene fra drabantbyen, og i overtall kunne så toppscorer Thomas Olsen, som før kampen ble kåret til Vålerengas beste spiller i oktober, fastsette perioderesultatet til 3-0 til Vålerenga.

Comeback fra MS

Etter å totalt ha dominert de første tjue minuttene, holdt Vålerenga-spillerne på å rote det til helt i starten av midtperioden. Slurv i forsvarsspillet gjorde at Tobias Breivold måtte varte opp med to godt kvalifiserte redninger for å holde tremåls-ledelsen intakt.

Den dobbeltredningen satte fyr på hjemmelaget og etter vel fire minutters spill kunne kaptein Røymark sette enda en puck bak MS-keeper Gillam. Rett etterpå fikk bortelaget muligheten til å redusere på et straffeslag, men Vålerengas sisteskanse reddet forsøket fra Darien Craighead.

Vålerenga-keeper Tobias Breivold forhindrer Darian Craighead fra å score på straffeslag.

Utover i perioden fortsatte de kongeblå kjøret mot MS-målet, men det var gjestene som i overtall skulle få periodens siste scoriner. Først ved kanadiske Craighead, og så rett før periodens slutt ved Theodor Hamm.

Perioden ble dermed et stort tilbakeslag for hjemmelaget, til tross for at de spillemessig fortsatt var hakket bedre enn gjestene fra drabantbyen.

Slapp sisteperiode

Da lagene gikk av isen etter den andre perioden var Vålerenga-trener Fredrik Andersson svært lite fornøyd med hva gutta hans hadde prestert de siste tjue minuttene. Åpningen på den siste perioden ble heller ikke noen styrkeoppvisning fra hjemmelaget, men de unngikk selv med en mann mindre på isen å slippe inn nok en tidlig redusering fra gjestene.

Siste halvdel av perioden ble det heller lite med finspill og mer kjemping fra begge lag, hvor ingen av de to mannskapene klarte å opparbeide seg noe som helst overtak. Flere mål ble det heller ikke, sik at Vålerenga til sutt kunne sikre seg tre etterlengtede poeng.

Vålerenga - Manglerud Star = 5 - 2 (3-0,1-2,1-0)

Jordal Amfi

1897 tilskuere

Hoveddommere: Marcus Vardeberg Wannerstedt / Mats Wikstrand

1.per: 1-0 (05.34) Tommi Taimi (Sander Thoresen / Christoffer Törngren) 2-0 (12.30) Pontus Finstad (Taimi / Stefan Espeland) 3-0 (17.18) Thomas Olsen (Taimi / Rasmus Ahlholm)

2.per: 4-0 (24.14) Martin Røymark (Olsen / Mathis Olimb) 4-1 (36.37) Darien Craighead (Steffen Thoresen / Oscar Bejmo) 4-2 (39.10) Theodor Hamm (Parker Bowles / Bejmo)

3.per: 5-2 (59.59) Oimb (Stefan Johansen)

Utvisninger: VIF: 5x2min MS: 3x2min