Video: Maria Skogen og Even Tobias Lassen

– Denne skateparken er den vi drømte om, sier Henry (26). Her er filmen om hvordan nye Jordal skatepark ble til

– Jordal skatepark er det jeg er aller, aller, aller mest stolt av å få til. Dette er å bygge lokalmiljø, community i praksis. Her kommer det til å være masse kids som møtes, skater og chiller med hverandre, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal.

Publisert

Nye Jordal skatepark åpnet med brask og bram tidligere i høst. Nå er dokumentarfilmen om selve prosjektet ferdig. I filmen intervjues unge og gamle skatere, Jordal-legender og kulturbyråd Omar Samy Gamal.

Filmen dokumenterer selve byggeprosessen og viser masse bra skating. – Dette er betongdrømmen vår. Skateparken vi drømte om da vi fikk vite at det fantes slike parker andre steder, sier Henry Jeries Calmeyer (26), lokal skater på Jordal.

– Helt fantastisk

Skater og musiker Øystein Greni er full av lovord: – Å ha et anlegg, som Jordal, for unge skatere og folk som kommer til å bli skatere om noen år, er helt fantastisk. Dette er det eneste stedet i hele Norge med denne typen arena.

Det er skater Maja Spatcheck, som er junior Norgesmester i vert skating for jenter i 2019 og 2020 helt enig i. – Nivået på jenteskatere kommer til å bli høyere. Her kan vi trene til OL.

Et sted å utvikle seg

Jordal skatepark er også prosjektet alle arbeidskarene i Betongpark hadde lyst til å være med på, på grunn av størrelsen på anlegget. – Det var beinhardt, men vi holdt motet oppe, sier formann og maskinfører i Betongpark, Mirza Alec.

– Her kan det være internasjonale konkurranser og store eventer. Gode skatere kan holde høy fart og utvikle et stort repertoar av triks, mener Pieter Hullemann, prosjektutvikler i Betongpark.

– Dette er det vi har ønska. Vi kommer til å pushe oss selv høyere, sier kidsa.

Powered by Labrador CMS