De tidligere kjærestene Nora Haukland (t.v.) og Juliane Snekkestad har i sosiale medier anklaget Marius Borg Høiby for vold, men Høibys forsvarer vil ikke kommentere anklagene.

Høiby-saken: Politiet bekrefter etterforskning i to ulike saker

Politiet bekrefter at de etterforsker Marius Borg Høiby i to ulike saker der hans tidligere kjærester Juliane Snekkestad og Nora Haukland er fornærmet.

Publisert

– Av hensyn til at flere avhør ennå ikke er gjennomført, ønsker ikke politiet å bekrefte hvilket straffebud disse gjelder eller hva slags status Høiby har per nå, sier politiinspektør Henriette Taxt Røstadli i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiet skal avhøre alle tre i løpet av uken.

Saken til Juliane Snekkestad etterforskes som vold i nære relasjoner, bekrefter hennes bistandsadvokat Petter J. Grødem til NRK.

– Ikke anmeldt noe

Hun fikk i forrige uke status som fornærmet. Tidligere tirsdag opplyste bistandsadvokat John Christian Elden til NTB at også Nora Haukland har fått status som fornærmet.

– Hun har status som fornærmet, og Oslo tingrett har oppnevnt meg som bistandsadvokat for henne i en sak som vurderes som vold i nære relasjoner. Nora har selv ikke anmeldt noe, men forholder seg til at politiet har valgt å etterforske dette, sier Elden til NTB.

Sakene til Snekkestad og Haukland er såkalte undersøkelsessaker. Det betyr at politiet foreløpig ikke har nok informasjon til å vurdere om det skal opprettes straffesak, skriver NRK.

– Det at et offer har status som fornærmet, betyr ikke at den som blir etterforsket, er siktet, sier Elden.

Ønsker å forklare seg

Haukland, som var i et forhold med Høiby fra 2022 til 2023, har i sosiale medier anklaget ham for vold. Hun skal i politiavhør i løpet av uken.

Også Juliane Snekkestad, som var i et forhold med Marius Borg Høiby fra 2018 til 2022, har anklaget ham for vold og skal i avhør. Det skjer på tirsdag, opplyser bistandsadvokat Grødem til TV 2.

– Det er to grunner til at hun ønsker å forklare seg for politiet. Det første er at hun ønsker å få fram sin historie og sannheten rundt den. Det andre er at hun ønsker å bidra til at dette ikke skal skje igjen. Det koster å forklare seg, sier han.

Vil ikke kommentere anklagene

Høiby skal avhøres av politiet denne uken. Hans forsvarer Øyvind Bratlien sa mandag at han ikke ønsker å kommentere de nye anklagene ettersom det er en pågående politisak.

– Som forsvarer for Marius er det ikke mulig eller riktig av meg å kommentere enhver ny påstand eller opplysning i mediene. Vi kommer tidligst til å kommentere noe mer hvis politiet tar nye formelle skritt i saken, skrev forsvareren i en melding til NTB.

Drøyt to uker er gått

Det er drøyt to uker siden politiet rykket ut til en Frogner-leilighet etter melding om voldshendelse i løpet av natten i forveien. 

Marius Borg Høiby, som er kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn fra et tidligere forhold, ble, basert på opplysninger fra fornærmede og undersøkelser gjort på stedet, anmeldt og senere pågrepet, før han ett døgn senere ble løslatt fra arresten.

Powered by Labrador CMS