Kielferja går som normalt igjen etter at det nå er fastslått at besetningsmedlemmet likevel ikke var koronasmittet.
Kielferja går som normalt igjen etter at det nå er fastslått at besetningsmedlemmet likevel ikke var koronasmittet.

Falsk positiv koronatest stanset Kielferja. Passasjerene ble stående igjen på brygga lørdag

Et besetningsmedlem på Kielferja testet positivt for koronasmitte. Dermed ble seilasen fra Oslo til Kiel på lørdag kansellert. Nå viser det seg imidlertid at testen ga feil svar. Besetningsmedlemmet var ikke smittet.

Publisert

— Vi er veldig glade for at Color Magic kan gjenoppta sine daglige selinger i visshet om at det ikke finnes påvist smitte blant noen av våre ansatte om bord, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

Konsernsjefen beklager likevel ulempen dette medførte for passasjerene som ikke kom seg avgårde med ferja fra Oslo til Kiel lørdag. Men understreker at dette viser hvor alvorlig rederiet tar smittevern ombord på skipene.

Seiler som normalt igjen fra i dag

— Det er positivt både for gjestene og våre ansatte at de strenge smittevernrutinene virker, fordi et trygt skip gir den gode opplevelsen vi daglig gir våre mange tusen gjester, sier Trond Kleivdal.

Det betyr at Kielferja fra i dag igjen går som normalt fra Hjortneskaia.

— Color Line har gode og anerkjente rutiner for smittevern, og selskapet er det første i Norge som er blitt verifisert av DNV GL for selskapets systemer knyttet til håndtering av smittevern, skriver rederiet i en pressemelding.

Tar tempen på alle passasjerer

I tillegg til egenerklæring som en del av reisebetingelsene, får passasjerene målt kroppstemperaturen med thermo-kamera før de går om bord. Color Lines ansatte som kommer fra røde land eller regioner, må i ti dagers karantene før de mønstrer på.

— Color Line beklager at mange ikke fikk reist med Color Magic i helgen, men ønsker disse tilbake til en trygg og hyggelig opplevelse om bord, skriver rederiet i pressemeldingen.