DEBATT

– Vi er veldig glad for at innbyggere engasjerer seg i lokalmiljøet sitt og vi oppmuntrer til dette. Det er sammen med dem og for dem vi utvikler områdene, skriver artikkelforfatterne.

Homansbyprosjektet – hvor blir det av oppgraderingen?

Vi i Bydel Frogner vil påstå at Homansbyen ikke er neglisjert. Selv om vi er et lite områdeprosjekt i Oslo-sammenheng, har vi fått til mye på kort tid. Det har løpt mange små prosjekter på flere områder parallelt i nesten to år. Noen prosjekter er små og går fort, andre er større med et lengre tidsperspektiv.

Publisert

Vi leser med interesse Lene Auestads etterlysning etter en oppgradering i Homansbyen og Mauritz Hansens gate spesielt, i Vårt Oslo den 22. juni.

Hun sier det har blitt etterspurt benker og at Homansbyen er neglisjert, selv om vi skriver på nettsidene våre at delbydelen skal få et løft.

Vi i Bydel Frogner vil påstå at Homansbyen ikke er neglisjert. 

I 2021 bevilget politikerne syv millioner kroner til et løft for Homansbyen, etter at ansatte i barnehagene der hadde varslet over lang tid at det var store levekårsutfordringer i delbydelen.

Mange prosjekter på en gang

Etter at pengene ble bevilget ble det raskt nedsatt et prosjekt med en prosjektleder og flere ansatte som jobber med flere fagområder. Selv om vi er et lite områdeprosjekt i Oslo-sammenheng, har vi fått til mye på kort tid. Det har løpt mange små prosjekter på flere områder parallelt i nesten to år. Noen prosjekter er små og går fort, andre er større med et lengre tidsperspektiv.

Arbeidet med dårlige nærmiljø kan bidra til å skape trygge og inkluderende lokalsamfunn. Det gjøres ved å skape gode møteplasser, legge til rette for fritidsaktiviteter og styrke samholdet mellom naboer.

Her er noe av det vi jobber med pr. i dag:

  • Bydelsmødre er i gang med 18 kvinner med 15 ulike språk. Gjennomført hittil 16 kurskvelder av 17. Disse skal være kontaktledd inn i miljøer som bydelen ikke når gjennom vanlige kanaler på grunn av språkutfordringer.

  • Leksehjelp – dette ba de unge om da vi foretok en spørreundersøkelse. Kvalifisert leksehjelp, en-til-en, foregår nå tre kvelder i uken på Nærmiljøhuset.

  • Nærmiljøhus – gamle Grønneberg barnehage er gjort tilgjengelig for lokalbefolkningen med tilbud og tjenester, med bemanning av nærmiljøarbeidere alle ukedager fra 10-15

  • Nærmiljøhage der alle er velkomne til å delta eller adoptere en plantekasse

  • Jobbverksted i samarbeid med NAV Frogner annenhver torsdag

  • Strikkekafé første torsdag i måneden 

  • Snart oppstart av lesestund i samarbeid med frivilligheten

  • Kostholdskurs i samarbeid med Frisklivssentralen

  • Jobbverksted i samarbeid med NAV Frogner annenhver torsdag, har vært i gang siden februar.

  • Strikkekafé første torsdag i måneden er for alle som er interessert.

  • Åpen barnehage for barn og foreldre som ikke går fast i barnehage.

  • Vi har fokusert på bomiljø i tett samarbeid med Boligbygg og avholdt bakgårdsfester og dugnader, dyrkekasser og vedlikeholdsarbeid 

  • Vi har sommeraktiviteter gjennom hele sommeren for barn fra sårbare familier.

  • Ungjobb: i sommer skal ungdom plante og gjøre gatetunet fint i Mauritz Hansens gate. Det skal de gjøre sammen med vår nye anleggsgartner.

Gatetun og ballplass

Vi har også nettopp mottatt 1,5 millioner kroner i Torg og møteplassmidler til videre oppgradering av gatetun med ballplass i Mauritz Hansens gate og dette prosjektet settes i gang snarest. Det er planlagt en større prosess om anskaffelser til området i august.

I Hegdehaugsveien har vi hatt anbud ute og vi går gjennom tilbud denne uken. Oppstart av arbeidet med prosjektskisser for oppgradering av gatetunet starter før sommeren og avsluttes i slutten av oktober. 

I Hegdehaugsveien, fra Lorry og nedover, har vi hatt anbud ute og vi går gjennom tilbud denne uken. Vi ser på muligheter for å utvikle området, med beplantning, parkering, benker, tilrettelegging for uteservering, m.m. Det håper vi gjør at området blir et hyggeligere sted å være for alle.

Dette er noe av det vi jobber med i Homansbyen for øyeblikket. Vi er ikke ferdige, vi fortsetter i lang tid fremover og målet er at hele delbydelen skal være et godt sted å være for alle. 

Mer innbyggerdeltakelse er fint

Vi er veldig glad for at innbyggere engasjerer seg i lokalmiljøet sitt og vi oppmuntrer til dette. Det er sammen med dem og for dem vi utvikler områdene, men ber om forståelse for at noen prosesser tar litt tid. Det er en del byråkrati som skal på plass.

Alle som bor i Homansbyen er velkomne til å komme med innspill til utvikling av grøntområder og det er bare å kontakte oss på: innbyggerdialog@bfr.oslo.kommune.no

Så håper vi at Homansbyen etter hvert blir et enda bedre sted å leve i for alle, uavhengig av sosial status og levekår, både inne og ute, og vi i bydelen skal gjøre vårt for at det skal forbli slik.

Powered by Labrador CMS