Deler av Parkveien ble ødelagt etter kraftig styrtregn mandag.

Klart når asfaltveien som smuldret opp fullstendig i styrtregnet åpnes igjen: – Omfattende jobb

Bymiljøetaten har måttet ta oppryddingsjobben etter at styrtregnet etterlot Parkveien opprevet i «fillebiter».

Publisert

I starten av uken bøttet det ned over hovedstaden. Mandag ble det klart at styrtregnets møte med deler av Parkveien endte med at asfalten smuldret opp fullstendig ved Observatoriegata-busstoppet.

– Det er mindre skader enn fryktet i Parkveien. Det er lite skader på veioppbygningen. Vi fjerner asfalten og resetter noen kantsteiner og lignende, opplyste presseansvarlig Monica T. Olsen i bymiljøetaten til VårtOslo tirsdag.

Samtidig påpekte hun at det på tidspunktet ikke var meldt om tilsvarende skader på andre veier i byen.

Planen var da å asfaltere veien igjen onsdag dersom været tillot det. Dette med sikte på åpning torsdag morgen med værforbehold.

En større bit av veien måtte sperres av.

Fant ødelagt rør

I mellomtiden kom imidlertid både en ny solid regnskur over området samt nye «humper i veien» for oppryddingsprosjektet.

Det var onsdag ettermiddag klart at åpning av strekningen på Parkveien måtte vente.

– Det er funnet et ødelagt rør fra et sluk som må byttes, kunne presseansvarlig Monica T. Olsen opplyse om da.

– Det er en litt omfattende jobb grunnet fjernvarme og andre rør, forklarte hun videre og la til at Parkveien ville åpne igjen fredag morgen.

Vannmengdene fra styrtregnet etterlot asfalten seende slik ut.

Sperret inne busstopp

Etter at veien smuldret opp, har busstoppet Observatoriegata, som er gitt navn etter gata like ved, ligget innesperret og ubetjent i Parkveien.

– Linje 21 stopper ikke mellom Solli og Tjuvholmen, dette fordi nedre del av Parkveien er stengt for trafikk etter mandagens regnskyll, opplyste kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen i Ruter til VårtOslo etter veikollapsen.

Observatoriegata-busstoppet til høyre i bildet.

– Skyldes vognmangel, ikke regn

Selv om det på et tidspunkt blant annet ble full stans på flere trikkelinjer som følge av store vannmengder mandag, var det eneste avviket Ruter hadde dagen derpå som følge av regnværet dagen i forveien, den nevnte endringen i traséen på 21-bussen.

– Enkelte avganger med linje 11, 12 og 19 kjøres med buss. Dette skyldes vognmangel.

Oppsmuldret asfalt, sperrebånd og oppryddingsarbeid har preget denne delen av Parkveien de siste dagene etter mandagens regnskyll.

Linje 17 og 18 kjører direkte mellom Storgata og Stortorvet og betjener ikke Jernbanetorget. Dette skyldes at Nygata er stengt på grunn av anleggsarbeid. Ingen av disse avvikene skyldes mandagens regnvær, la kommunikasjonssjefen til.

Powered by Labrador CMS