Ved den stengte uteserveringen på St. Hanshaugen var det en ny søndag med søppel, tomflasker og bokser etter utendørsfesten kvelden før.

Søppelet flyter etter gigantisk utendørsfest på St. Hanshaugen. Kommunen står igjen med ryddejobben

For andre helg på rad er det Oslo kommune ved bymiljøetaten som må rydde opp etter gigantisk utendørsfest i parken og ved den stengte uteserveringen på St. Hanshaugen. Tomflasker, bokser og søppel fløt søndag der 1.000 personer hadde festet kvelden før.

Publisert

Ved Huk på Bygdøy var det samlet rundt 200 personer natt til søndag, opplyser politiet. De var til stede med patruljer både der og på St. Hanshaugen.

— Ifølge våre patruljer var det opp mot 1.000 ungdommer i parken på St. Hanshaugen. Alle var ikke på samme sted, og det roet seg i god tid før midnatt, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB søndag morgen.

Politiet ga råd og veiledning

— Det er ikke kommet meldinger om bråk, legger Stokkli til.

Ifølge ham ga politiet råd og veiledning til folk i parken på St. Hanshaugen og ved Huk, og de oppfordret folk til å ta hensyn og ansvar.

Vinflasker, spritflasker, ølbokser og et halvfullt halvlitersglass med ubestemmelig innhold ved den stengte uteserveringen på St. Hanshaugen søndag formiddag.

— Ved Huk løste det seg opp før midnatt. Politiet hadde et par patruljer på stedet som informerte om at folk måtte holde avstand, noe som ble etterkommet, sa operasjonslederen.

Sist onsdag debatterte bystyret hva som skal skje med området der det tidligere var fast uteservering.

— Bymiljøetaten har gode rydderutiner i parkene

Ifølge politiet skal det ikke ha vært bråk da rundt 1.000 personer festet i og ved parken på St. Hanshaugen natt til søndag.

I møtet forklarte miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) at det var kommunale bymiljøetaten som sto igjen med opprydding etter sist helgs utendørsfester i parker og grønne lunger.

— Nedstenging av Oslo har gjort at mange samler seg i parkene, kanskje særlig nå da det endelig ble fint vær. Det fører dessverre med seg mer avfall og det er ikke alle som er like flinke til å rydde opp etter seg, sa miljøbyråden.

— Bymiljøtaten har gode rutiner på å rydde byens parker og byrom. Så de kommer til å fortsette å rydde gjennom sesongen. Likevel kan det dukke opp situasjoner der det har vært mye folk og mye forsøpling i byens parker at det tar noe tid å rydde opp, sa Berg til bystyret.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS