— Vi har hatt 26 loggførte oppdrag om forstyrrelse av natteroen, det er like mange oppdrag som natt til lørdag, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt.
— Vi har hatt 26 loggførte oppdrag om forstyrrelse av natteroen, det er like mange oppdrag som natt til lørdag, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt.

Ny natt med mye festbråk i Oslo og mange oppdrag for politiet

I tillegg til store utendørsfester i parken på St. Hanshaugen og Huk på Bygdøy rykket politiet i natt igjen ut til ulovlige privatfester. — Til sammen er 28 personer anmeldt for brudd på smittevernregler, opplyser politiet.

Publisert

For andre natt på rad måtte politiet rykke ut til flere meldinger om bråk og festing i leiligheter flere steder i byen.

I tillegg forteller politiet at rundt 1.000 personer var samlet i en stor utendørsfest i parken på St. Hanshaugen og ved at om lag 250 samlet seg ved Huk på Bygdøy.

Stanset fest i Bjørvika ved midnatt

— Vi har hatt 26 loggførte oppdrag om forstyrrelse av natteroen, det er like mange oppdrag som natt til lørdag, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB søndag morgen.

I Oslo er det fortsatt ikke lov å ha mer enn to gjester i private hjem, og alle skjenkesteder har vært stengt siden begynnelsen av november i fjor.

Allerede ved midnatt lørdag rykket politiet ut til en fest i Dronning Eufemias gate i Bjørvika etter melding om støy og bråk.

— 11 personer tilstede på en fest. Alle blir anmeldt for brudd på smittevernloven. Festen er avsluttet av våre patruljer, skrev politiet på Twitter tidlig natt til søndag.

— Anmeldelse av til sammen 28 personer

Samtidig med utrykningen til leiligheten i Bjørvika var politiet tilstede både i parken på St. Hanshaugen og ved Huk på Bygdøy.

— Det har vært og er store ansamlinger av ungdom på enkelte steder i Oslo by i kveld. Få benytter munnbind, det drikkes alkohol og avstand til hverandre er vanskelig, fortalte politiet fra utendørsfestene.

— Dette er urovekkende med tanke på smittevern. Vi gir råd og veiledning, og oppfordrer folk til å ta hensyn og ansvar, opplyste politiet.

— I natt endte fire av oppdragene med anmeldelse av til sammen 28 personer, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS