Bildet er fra St. Hanshaugen lørdag kveld for en uke siden. Natt til søndag denne helgen var det trolig enda flere på fest i parken.
Bildet er fra St. Hanshaugen lørdag kveld for en uke siden. Natt til søndag denne helgen var det trolig enda flere på fest i parken.

Store utendørsfester på St. Hanshaugen og Huk i natt: - Det drikkes alkohol og få har munnbind, sier politiet

Ved midnatt lørdag rapporterte politiet om rundt 1.000 personer som festet i parken på St. Hanshaugen. Også på Huk var flere hundre samlet. Begge steder forteller politiet om få med munnbind og mange som drikker alkohol.

Publisert

— Dette er urovekkende med tanke på smittevern. Vi gir råd og veiledning, og oppfordrer folk til å ta hensyn og ansvar, skrev politiet på Twitter klokken 00.18 natt til søndag.

Før helgen hadde bymiljøetaten merket opp egne sirkler i gresset på St. Hanshaugen slik at folk lettere skulle huske på å holde avstand til hverandre. Men i aprilmørke netter der det konsumeres alkohol og rundt 1.000 festglade mennesker er samlet hjelper neppe opptegnede smittevernsirkler.

Ulovlig fest stanset i Bjørvika

— Få benytter munnbind, det drikkes alkohol og avstand til hverandre er vanskelig, skriver politiet.

— Det har vært og er store ansamlinger av ungdom på enkelte steder i Oslo by i kveld. På St. Hanshaugen har det vært opp mot 1.000 ungdommer samlet ute. På Huk er det nå cirka 250 ungdommer samlet, rapporterte Oslo-politiets operasjonssentral ved midnatt lørdag.

Slik så det ut nesten øverst på St. Hanshaugen tidlig på lørdagkvelden denne helgen.
Slik så det ut nesten øverst på St. Hanshaugen tidlig på lørdagkvelden denne helgen.

I tillegg til store ansamlinger utendørs måtte politiet også bryte opp en ulovlig fest i en leilighet i Dronning Eufemias gate i Bjørvika.

— Vi er på stedet i en leilighet i Dronning Eufemias gate etter melding om støy og bråk. 11 personer tilstede på en fest. Alle blir anmeldt for brudd på smittevernloven. Festen er avsluttet av våre patruljer, opplyser politiet.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS