En gutt i tenårene ble knivstukket og alvorlig skadd i et masseslagsmål på Kuben videregående skole på Økern mandag.
En gutt i tenårene ble knivstukket og alvorlig skadd i et masseslagsmål på Kuben videregående skole på Økern mandag.

Knivstikkingen ved Kuben videregående skole etterforskes som drapsforsøk

Politiet opplyser at slåsskampen der en gutt i tenårene ble knivstukket ved Kuben videregående skole ved Økern mandag, etterforskes som et drapsforsøk.

Publisert

Gutten ble alvorlig skadd, men livet hans står ikke i fare, opplyser Oslo-politiet tirsdag. Gutten er elev ved Kuben videregående skole, og hendelsen skjedde i nærheten av skolen.

Flere gutter i 15-17-årsalderen ble innbrakt etter hendelsen, og en ble pågrepet. De er alle løslatt, og politiet opplyser at ingen er pågrepet eller siktet for knivstikkingen.

Sikrer bevis

Politiet har ingen konkrete mistenkte i forbindelse med knivstikkingen, bekrefter politioverbetjent Terje Dahl i Oslo-politiet. Han vil ikke svare på om politiet ser på noen konkrete miljøer.

– Vi har kommet godt i gang med vitneavhør og sikring av øvrige bevis. Vi kommer til å bruke mye tid på avhør framover, for å sikre oss mest mulig informasjon om hendelsen. Vi er optimistiske på at det vil føre oss fremover i saken, sier Dahl til NTB.

Han omtaler det som en alvorlig sak, som blir ekstra spesiell siden den skjer ved en skole midt i skoletida.

Setter ressurser på saken

– Derfor bruker vi mye tid på å være til stede ved Kuben videregående skole de nærmeste dagene for å komme i kontakt med de som ønsker å snakke med oss. Det har til hensikt å virke betryggende, sier Dahl.

Det har vært flere alvorlige voldshendelser i hovedstaden den siste tiden, men politiet vil ikke svare på om de ser denne saken i sammenheng med noen andre.

– Etterforskningen er helt i startfasen i denne saken, så det er for tidlig å kommentere. Men det vi kan si er at hver enkelt voldshendelse av en slik alvorlig karakter, er i seg selv alvorlig og betyr at vi legger ned mye ressurser, sier Dahl.

Powered by Labrador CMS