Østensjøveien bru under konstruksjon.
Med støp av nye Østensjøveien bru tar Sporveien et stort skritt i fornyelsen av Østensjøbanen.

Østensjøveien stenger de siste dagene før påskeuka

Torsdag og fredag må du finne en annen vei til jobben. Da stenger Østensjøveien på grunn av brulegging.

Publisert

Nye Østensjøveien bru ble støpt i starten av mars. Nå skal forskaling og reis rives, og Østensjøveien stenges for biler fra natt til torsdag. Veien åpnes igjen i helga, når jobben er gjort.

– Alt gikk etter planen da vi støpte nye Østensjøveien bru i starten av mars. Nå står brua trygt på egne ben, og vi kan rive forskaling og reis som var nødvendig i byggeprosessen, sier prosjektleder Henning Johnsen i Sporveien.

For å ivareta sikkerheten når arbeidet utføres må Østensjøveien sperres for biler og busser. Fra natt til torsdag stenges veien for motorkjøretøy.

Ferdige innen mandag

– Bilistene får samme omkjøring som sist vi stengte. Syklister og gående vil kunne komme forbi i en passasje rett på siden av Østensjøveien. De bør likevel beregne noen minutter ekstra hvis de skal rekke jobb, skole eller toget, sier Sporveiens prosjektleder.

Han understreker at det er to hverdager som blir berørt, førstkommende torsdag og fredag. Arbeidene vil pågå ut i helgen, og veien åpnes når arbeidene er utført.

– Det er litt vanskelig å si akkurat hvor lang tid arbeidet vil ta. Men vi er trygge på å ha fullført innen mandag morgen, sier Johnsen.

Henning Johnsen
Henning Johnsen er prosjektleder for leggingen av ny T-banebru over Østensjøveien.

Mye bedre tilpasset

Når reisverket er nede, vil man for alvor kunne se den nye traséen som T-banen vil gå i, opp mot nye Hellerudtunnelen.

– Kurvatur og stigning vil ved åpning til høsten være mye bedre tilpasset moderne T-banetog enn den gamle trikkelinjen fra 1920-tallet, og farten vil øke, sier prosjektlederen i Sporveien.

Også i påsken vil Sporveiens arbeider påvirke trafikken, men i mindre grad.

– ­Skjærtorsdag stenger vi ett kjørefelt i Østensjøveien for å støpe dekke på Bryn bru som ble heist inn i februar. Det er på en helligdag og vil berøre få reisende.

Østensjøveien stenges frem til tirsdag 14. februar.
Østensjøveien stenges frem til tirsdag 14. februar.

Takker for tålmodigheten

Henning Johnsen takker de reisende for tålmodigheten så langt, og sier det gjenstår kun noen få stengninger av Østensjøveien etter denne helgen.

Blant annet må den gamle Østensjøveien bru ved rundkjøringen rives nærmere sommeren, noe som medfører stengning noen dager. ­

- ­Akkurat når det skal skje er ikke bestemt ennå, men vi gir beskjed til de reisende før det skjer, sier prosjektleder Johnsen.

Powered by Labrador CMS