Med støp av nye Østensjøveien bru tar Sporveien et stort skritt i fornyelsen av Østensjøbanen.
Med støp av nye Østensjøveien bru tar Sporveien et stort skritt i fornyelsen av Østensjøbanen.

Sporveien stenger Østensjøveien denne helga

Fra natt til fredag 3. mars til søndag 5. mars stenger Sporveien Østensjøveien for å støpe ny T-banebru over veien. Bilister, fotgjengere og syklister må finne alternative reiseveier i byggeperioden.

Publisert

T-banestrekningen mellom Brynseng og Hellerud T-banestasjoner gjennomgår en fullstendig oppgradering med ny T-banetrasé, ny tunnel og to nye bruer. Helgen 3. til 5. mars skal nye Østensjøveien bru støpes.

Prosjektleder for Østensjøbaneprosjektet, Henning Johnsen i Sporveien, understreker at støp og herding av den nye brua etter planen skal være ferdig i god tid før morgenrushet mandag 6. mars, da Østensjøveien gjenåpnes for normal ferdsel.

– Med støp av nye Østensjøveien bru tar Sporveien et stort skritt i fornyelsen av Østensjøbanen. Arbeidet og fremdriften i prosjektet går så langt etter planen, og passasjerene vil merke stor effekt av to nye bruer, en helt ny T-banetunnel og flunkende ny infrastruktur når alt skal stå klart til høsten, sier prosjektlederen i Sporveien.

Reisetilbud i byggeperioden

For bilistene finnes det alternative omkjøringsruter i perioden Østensjøveien blir stengt. For fotgjengere og syklister er det imidlertid ikke tilsvarende gode alternativer i området. Når Sporveien stenger Østensjøveien natt til fredag, er alternative ruter enten alt for lange, eller innebærer stier og trapper ikke alle klarer å ferdes i.

Sporveien har derfor i samarbeid med Ruter blitt enig om en løsning hvor alle som har behov for det, kan reise kostnadsfritt med T-banen mellom Høyenhall og Brynseng T-banestasjoner i byggeperioden. Skal du reise videre, må du løse billett som vanlig.

– Til alle som benytter Østensjøveien til daglig, og som nå i helgen må finne alternative reiseveier, ønsker vi på forhånd å takke for tålmodigheten. Av sikkerhetshensyn kan ingen passere under brua mens den støpes, men vi lover å åpne straks det er forsvarlig, sier Johnsen.

Powered by Labrador CMS