Bedriftssykepleier Kari Gaarder Osnes foretar koronatest i provisorisk brakke ved Diakonhjemmet.
Bedriftssykepleier Kari Gaarder Osnes foretar koronatest i provisorisk brakke ved Diakonhjemmet.

Nye koronatall: Frogner er bydelen med størst smitteøkning i Oslo

Det ble registrert nye koronatilfeller i alle bydeler i uken som gikk, men mest nysmitte har bydel Frogner. Det er andre uken på rad at bydelen i indre Oslo vest topper statistikken.

Publisert

— Det ble registrert nye smittetilfeller i alle bydeler i uken som gikk – flest i bydel Frogner (47), som også hadde størst økning i antall nye tilfeller fra uke 38 til 39, skriver helseetaten i sin siste koronarapport.

Antall personer registrert med nysmitte i Oslo økte også. Sist uke ble 316 nye tilfeller med korona registrert, og det er en liten økning fra 307 smittetilfeller uken før. I snitt betyr det 44 nye tilfeller hver dag, opplyser helseetaten i Oslo kommune.

Klart flest nysmittede i 20-årsalderen

— Det er registrert over dobbelt så mange smittetilfeller hittil i september enn det var totalt i august (982 mot 455), skriver etaten.

Det er i aldersgruppen 20 til 29 år det er registrert klart flest nye smittetilfeller hittil i september, viser tallene i rapporten.

— I denne aldersgruppen har det dessuten vært en liten økning i antall nye tilfeller sammenlignet med uken før, skriver helseetaten.

Aldersgruppen fra 30 til 39 år har nest mest nysmitte, viser koronarapporten.

— I de øvrige aldersgruppene har det vært relativt liten endring, skriver etaten.

Flest smittede i Alna og Gamle Oslo

Bydelene Stovner og Alna har de høyeste andelene smittede i Oslo, med henholdsvis 104 og 97 registrerte smittede per 10.000 i befolkningen. Høyest antall registrerte smittede finner vi i bydelene Alna (483) og Gamle Oslo (467).

Helseetaten utarbeider ukentlige statusrapporter som viser smittesituasjonen i Oslo for covid-19 på oppdrag fra byrådsavdeling for helse, eldre og innbyggertjenester. En oversikt over rapportene finnes på Oslo kommunes nettside.