Regjeringen vil oppheve dagens skjenkestopp ved midnatt. Dette får Oslos uteliv foreløpig ikke nyte godt av.
Regjeringen vil oppheve dagens skjenkestopp ved midnatt. Dette får Oslos uteliv foreløpig ikke nyte godt av.

Oslofolk får ikke ta del i regjeringens lettelse i smitteverntiltak

Hovedstadens øltørste må fortsatt avslutte pubbesøket ved midnatt og breddeidrettsutøvere fortsatt vente på fullt frislipp.

Publisert

Onsdag ettermiddag varslet regjeringen på en pressekonferanse at de fra 12. oktober vil lette på noen av koronrestriksjonene. To av tiltakene som nå blir opphevet er skjenkestopp ved midnatt og forbudet mot breddeidretten for voksne.

Oslofolk må likevel smøre seg med tålmodighet. Grunnet smittesituasjonen, kommer ikke lettelsene folk her til gode før smitteutbruddet i byen er under kontroll.

— Motivasjon til å overholde smittetiltak

På pressekonferansen gjorde statsminister Erna Solberg det klart at områder med økt smitte ikke vil kunne ta del i lettelsene foreløpig.

— Til dere som bor i områder med økt smitte og som fortsatt må vente på lettelsene fra slutten av neste uke, håper jeg at dette vil være en ekstra motivasjon til å slutte opp om de lokale smitteverntiltakene, sa Solberg.

Hun ba tiltakstrøtte nordmenn i områder med smitteøkning følge smittevernrådene.

— Sånn at vi får ned smitten og dermed kan lette på tiltakene, også der dere bor, sa hun.

En forsiktig gjenåpning

Tiltakene regjeringen nå har valgt å fjerne er, ifølge dem selv, et ledd i en forsiktig gjenåpning som en følge av minkende smitte.

I juni la regjeringen fram en plan for hvordan den skulle gjenåpne Norge kontrollert, men etter sommeren ble åpningen satt på pause. Statsministeren mener at Norge nå er i en annen situasjon og kalte lettelsene en ny fase i koronastrategien.

Så raskt koronasmitten er under kontroll i hovedstaden, kan opp til 600 tilskuere samle seg for å se Vålerenga hjemme på Intility arena.
Så raskt koronasmitten er under kontroll i hovedstaden, kan opp til 600 tilskuere samle seg for å se Vålerenga hjemme på Intility arena.

— Erfaringene våre fra i høst har vist at vi kan beholde kontrollen og slå ned smitteutbrudd lokalt. Derfor mener vi nå at vi kan gå ett steg videre i å endre noen av de nasjonale smitteverntiltakene. Forutsetningen er at kommunene setter i verk strenge tiltak for å få kontroll på smitten, sa Solberg på koronapressekonferansen.

Les også: Kvinnehuset i Rådhusgata 2 æret med blått skilt

Bedre vilkår for breddeidretten

Blant tiltakene som lettes på fra 12. oktober, er den nasjonale skjenkestoppen ved midnatt.

Videre startes det en forsiktig gjenåpning av breddeidretten, og det blir noen unntak i forskriften om en-meterskrav ved noen arrangementer. Regjeringen åpner også for at inntil 600 personer kan være til stede samtidig på utendørsarrangementer, fordelt på grupper på inntil 200 personer.

Det blir også tilstrekkelig med ett ledig sete mellom publikummere på samme seterad.

Powered by Labrador CMS