— Dette gjør vi så enda flere kan la bilen stå, sier MDGs miljøbyråd Lan Marie Berg. Her sammen med partifelle Rasmus Hansson.
— Dette gjør vi så enda flere kan la bilen stå, sier MDGs miljøbyråd Lan Marie Berg. Her sammen med partifelle Rasmus Hansson.

Forrige gang fikk millionærer og direktører penger til elsykkel fra byrådet. Nå prøver Lan Marie Berg en ny vri

I 2016 fikk samfunnstopper med millioninntekt støtte fra byrådet til å kjøpe elsykkel. Nå deler miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) igjen ut kommunal støtte til oslofolk som vil kjøpe elsykkel. Denne gangen med litt annet opplegg.

Publisert

På lista over samfunnstopper som fikk penger fra byrådet til å kjøpe seg elsykkel i 2016 fant vi Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum, tidligere Høyre-ordfører Fabian Stang, skipsreder Morits Skaugen, mangemillionær Richard T. Andvord, direktør Erik Nadheim og jurist Knut Brofoss.

Nå skal Ap/SV/MDG-byrådet igjen gi penger til oslofolk som vil kjøpe rådyr elsykkel. 1.100 osloborgere får 5.000 kroner hver til elektrisk doning på to hjul.

Bydeler med færre rike prioriteres

Men nå skal støtten fordeles annerledes, har byrådet bestemt. I stedet for at det blir fritt frem, prioriteres bydeler der det ikke bor så mange rikinger.

3,5 av de 5,5 millioner kronene forbeholdes søkere fra bydelene Alna, Bjerke, Grorud, Stovner og Søndre Nordstrand. De resterende 2 millionene går til søkere fra de øvrige bydelene.

— Dette gjør vi så enda flere kan la bilen stå, sier MDGs miljøbyråd Lan Marie Berg til NTB.

Tilfeldig trekning av søkere

— Nå som vi har en akutt koronakrise og klimakrise, har det aldri vært viktigere å få flere opp på sykkelsetet. Da blir det bedre plass på buss, trikk og bane til dem som virkelig trenger det, fremholder hun.

Søkere kan få dekket inntil 50 prosent av det elsykkelen koster, men maksimalt 5.000 kroner. Hvem som får tilskudd, trekkes tilfeldig blant alle som har søkt.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS