Slik så en maidag ut fra Akershusstranda i 2017.
Slik så en maidag ut fra Akershusstranda i 2017.

Lokker nye leietakere: Byens råeste fjordutsikt fra toppetasje på Akershusstranda

I det som opprinnelig var lager for Den norske Amerikalinjen lokker nå Oslo Havn med ledig lokaler med balkong i toppetasjen. Akershusstranda ligger på solsiden og har unik utsikt over innseilingen til byen.

Publisert

Skur 38 er det offisielle navnet på Den norske Amerikalinjens gamle lager på Akershusstranda midt mellom Vippetangen og Rådhuset. I dag huser bygningen Oslo Havn og datterselskapet Hav Eiendom.

Men nå skal bygningen opprinnelig oppført i 1915 igjen moderniseres og gi plass til flere leietakere, opplyser Oslo Havn.

Egen balkong ut mot fjorden

— Vi ønsker nye leietakere velkommen til et unikt bygg med moderne og gode arbeidsplasser. Fleksible og miljøvennlige løsninger skal skape et godt arbeidsmiljø og et bygg som folk skal trives i, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

I 1987 ble Skur 38 rehabilitert og bygget om til kontorbygg for Oslo Havn.
I 1987 ble Skur 38 rehabilitert og bygget om til kontorbygg for Oslo Havn.

Leieprisen er ikke kjent, men ifølge DNB næringsmeglings tall ligger leieprisen per kvadratmeter for kontorlokaler i indre Oslo sentrum fra 2.600 kroner til 4.000 kroner årlig. Samlet skal Oslo Havn leie ut nesten 900 kvadratmeter fordelt på 3. og 4. etasje i Skur 38.

— I 3. etasje er 420 kvadratmeter mot nord og byen ledig. I åpen løsning gir arealet plass til 35-40 arbeidsplasser og har utgang til balkong på sjøsiden, skriver Oslo Havn i en pressemelding.

— I 4. etasje er totalt 475 kvadratmeter ledig. Etasjen er egnet for en leietager, men kan også deles inn i to leieforhold. Toppetasjen er et klassisk loft med skrå takflater og vindusfelt både mot sjøsiden og bysiden, opplyser Oslo Havn.

— Vil synliggjøre byggets historie

Bygningen er tegnet av arkitekt Bernt Arlet Christian Lange. I 1987 ble det rehabilitert og bygget om til kontorbygg for Oslo Havn. Nå skal Skur 38 gjennom en ny rehabilitering før nye leietaker tilbys kontorer med tilgang til p-plasser, sykkelparkering, kantine, resepsjon og ikke minst kort avstand til kolletivknutepunkter.

Skur 38 ligger mellom Vippetangen og Rådhuset. Til høyre i bakgrunnen skimtes Hovedøya.
Skur 38 ligger mellom Vippetangen og Rådhuset. Til høyre i bakgrunnen skimtes Hovedøya.

— Ombyggingen har mål om å synligjøre byggets historie, gjerne med preg av ”røft, åpent lagerbygg”.

Når sola har gått ned bak Aker Brygge har vestvendte Akershusstranda fortsatt ettermiddags- og kveldssol.

— Etasjene har gode takhøyder, store vindusflater, egen terrasse og fantastisk utsikt over innseilingen til Oslo, skriver Oslo Havn.

Powered by Labrador CMS