Plantasjen ligger ut mot Markveien på Grünerløkka, men mot slutten av året skal butikken legges ned, ble det kjent torsdag.

Kjeden legger ned butikken på Grünerløkka: – Tung beskjed

Avdelingen på Grünerløkka må vike som en av 14 butikker i kjeden.

Publisert

Plantasjen Norge melder selv at de legger ned butikker for å sikre lønnsomhet.

I dag har Plantasjen fem avdelinger i Oslo, på henholdsvis Storo, Skullerud, Vinderen, Alnabru og Grünerløkka.

Blant de 14 av i alt 69 avdelingene til hagesenterkjeden landet over, er Grünerløkka-butikken i Stolmakergata ut mot Markveien, blant butikkene som må vike.

Samtlige nedleggelsesberørte butikker holdes åpne for kunder frem til 23. desember 2024, opplyser Plantasjen i en pressemelding.

– Nødvendig grep

– Dette er en tung beskjed å motta for de av våre dyktige ansatte som rammes av butikknedleggelsene. Samtidig er dette et nødvendig grep for å sikre Plantasjens fremtid i Norge, uttaler administrerende direktør, Jesper Lien, i Plantasjen.

– Vi ser nå fremover og har fortsatt en sterk tilstedeværelse med butikker over hele landet. Vi er trygge på at vi, gjennom denne prosessen, kan videreutvikle selskapet og opprettholde vår posisjon som Nordens ledende plante- og hagesenterkjede, legger han til.

Den 22. august 2024 innledet Romerike og Glåmdalen tingrett en rekonstruksjonsprosess for Plantasjen Norge AS, og det er i forbindelse med den pågående prosessen her at de 14 butikkene er besluttet nedlagt. Plantasjen gjennomgår for øvrig også rekonstruksjon i Sverige og Finland.

Skal redusere antallet ansatte

– Til tross for betydelige kostnadstiltak, har ikke Plantasjen Norge AS oppnådd tilstrekkelig lønnsomhet i et marked preget av høy inflasjon, noe som har hatt konsekvenser for både kostnadsnivået og forbrukernes kjøpekraft, opplyses det videre.

– Ambisjonen er å opprettholde driften i så mange av de resterende butikkene som mulig, men utfallet kan bli påvirket av videre forhandlinger i den pågående rekonstruksjonsprosessen, påpekes det i pressemeldingen fra Plantasjen. 

– Det er også gjennomført en nedlegging av selskapets nettbutikk. Innen utgangen av 2024 er det planlagt å redusere antallet ansatte i Plantasjen Norge med opptil 250 ansatte. Alle ansatte er blitt informert om den videre prosessen, og det er et godt samarbeid med fagforeninger og tillitsvalgte.

Powered by Labrador CMS